P.S. Ona jest studentką i strasznie jej to przeszkadza w nauce, a ja, który od kilku lat też się leczę bardzo się martwię, żeby nie zawaliła przez to semestru.
Skutki uboczne Trilafonu.
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
Skutki uboczne Trilafonu.
P.S. Ona jest studentką i strasznie jej to przeszkadza w nauce, a ja, który od kilku lat też się leczę bardzo się martwię, żeby nie zawaliła przez to semestru.
-
- zaufany użytkownik
Re: Skutki uboczne Trilafonu.
Pozdrawiam serdecznie.
-
- zaufany użytkownik
-
- zaufany użytkownik
[quote="Newt"]że wyostrzone widzenie jest bardzo nieprzyjemne :/[/quote]
a co jest w tym nieprzyjemnego , ludzie chcą dobrze widziec , niektorzy nawet noszą okulary
-
- zaufany użytkownik
-
- zaufany użytkownik
-
- zaufany użytkownik
[quote="Newt"]Przy wyostrzonym widzeniu po neuroleptykach wcale nie widzi się wyraźniej, po prostu obraz wygląda jakby był przeostrzony w programie graficznym a wszystkie kolory i krawędzie są tak intensywne, że wręcz ma się wrażenie, że wypalają gałki oczne :/[/quote]
Newt bardzo dobrze to opisałaś,bardzo często miałam takie odczucia po dużych dawkach leków w szpitalu ale nie umiałam tego nazwać,zwerbalizować tak lekarzom jak ty to tu zrobiłaś.Z moich osobistych doświadczeń wynika ze to uczucie dotyka mnie zawsze raczej po lekach starej generacji ale nie wiem czy nie wrócę do Trilafonu bo podobno znowu są tabletki w aptekach
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
-
- zarejestrowany użytkownik
ale czym to możemy (zredukować)z powrotem powrócić do normalnego stanu widzenia? otóż nie przychodzi to błyskawicznie ;zajęcie(zaabsorbowanie) naszej uwagi :percepcji- czynną aktywnością-jak np siedzenie przed komputerem,granie na instrumencie(czy w gry) czy czytanie itp.-to zbija /redukuje wyostrzone widzenie-ja to nazywam jarzące widzenie
możemy je zredukować snem ,albo drzemką-wtedy umysł dostraja się do innych fal
tylko dobry Bóg może wyzwolić nas z tego błyskawicznie
i ja tego też doświadczam
z całym szacunkiem
K