Ucikejące oczy do góry
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
-
- zaufany użytkownik
Re: Ucikejące oczy do góry
-
- bywalec
-
- zarejestrowany użytkownik
Jakie zioła masz na myśli?
Może warto powiedzieć, nawet dla faktu czego unikać
-
- zaufany użytkownik
Ashwaganda jest chyba najbezpieczniejsza jeśli chodzi o interakcje z lekami ale poczytaj jeszcze o niej i sprawdź to , zwłaszcza czy nie jest metabolizowana w wątrobie.
Takim lekiem który bardziej nadaje się do łączenia z ziołami jest solian bo jest metabolizowany w nerkach a nie w wątrobie.
Inaczej łączenie leków z ziołami wpływa na przyswajalność leków i może doprowadzić do wywołania przez nie ich skutków ubocznych.
Do sprawdzania potencjalnych interakcji możesz użyć serwisu webmd.com.
-
- zaufany użytkownik
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
-
-
- zaufany użytkownik
-
-
- zaufany użytkownik
-
- zaufany użytkownik
[quote=darioos post_id=693264 time=1678214163 user_id=10627]
Na co zmieniłeś jak można wiedzieć? Jakie dawki?[/quote]
Sorry ale nie pamiętam bo to było ok.20 lat temu.Wydaje mi się że był to solian albo zalasta.Solian pamiętam że brałem w dawce 100mg,zalasty nie wiem jakie brałem dawki ale napewno stosunkowo niskie.Napewno rispolept na którym miałem te nieprzyjemne objawy z oczami brałem w dawce 2mg.
Nie pomoże mi już nic
-
- zaufany użytkownik
Nie pomoże mi już nic
-
-
- bywalec
-
Niestety ja też mam problem z uciekającymi oczami. Ogólnie byłoby ze mną całkiem dobrze, gdyby nie ta uciążliwa dolegliwość. Zdarza się, że mam 5 dni spokoju, a czasami co 2-gi, 3-ci dzień lub nawet kilka dni z rządu. Dodam, że zażywam Akineton, jednak on nic mi nie pomaga. Lekarz przepisał mi Xanax doraźnie i właśnie wtedy, kiedy uciekają mi oczy zażywam go. Zwykle przechodzi po 30 minutach. W domu nie ma za bardzo z tym problemu, bo po prostu położę się do łóżka i przechodzi. Najgorzej jak złapie mnie to na ulicy. Niedawno byłem u dentysty i rzecz jasna mnie to złapało. Zacząłem się stresować, co potęgowało jeszcze bardziej to uciekanie oczu. Wreszcie tak mnie to dobiło, iż zacząłem płakać. Kompletnie sobie z tym nie radzę, do takiego stopnia, że boję się samemu wyjść z domu, wychodzę z mamą, tatą i bratem. Czuję się jak pies uwiązany do budy. Zapisałem się też na zajęcia z języka japońskiego. Niestety i to nie wypaliło, bo już na pierwszych lekcjach dostawałem tych napadów i trzeba było z nich zrezygnować. Ogólnie napiszę, że jestem załamany. Lekarz do którego chodzę w ogóle nie dostrzega problemu i nazywa to "mniejszym złem" i że nic strasznego się nie dzieje. A ja nie mogę normalnie funkcjonować. Dobija mnie to. Ostatnio też przyjaciółka zaprosiła mnie do siebie do innego miasta i w sumie jest mi przykro z tego powodu, bo ja po prostu nie mogę jechać przez te oczy. Mam dość takiego życia, nie chcę już tak żyć. Nie chcę w ogóle żyć. Rozważam samobójstwo.
~Rin
-
- bywalec
-
- zaufany użytkownik
-
- zaufany użytkownik
[quote=Rin post_id=700737 time=1687031790 user_id=10683]
Niestety ja też mam problem z uciekającymi oczami. ... jest mi przykro z tego powodu, bo ja po prostu nie mogę jechać przez te oczy. Mam dość takiego życia, nie chcę już tak żyć. Nie chcę w ogóle żyć. Rozważam samobójstwo.
~Rin[/quote]
Hej Rin! Może napiszesz jakie leki teraz zażywasz? Jeśli Twój obecny lekarz nie widzi większego problemu, to czas zmienić lekarza.
Ja miałam ten problem z uciekającymi oczami i doskonale wiem o czym piszesz.
U mnie uciekanie oczu zaczęło się po zastrzykach z Fluanxolu. Zmienili mi lek na Solian i nie puściło. Potem Abilify - nie mogłam po nim spać w ogóle i lekarka zmieniła mi na Olanzapinę. Po niej uciekanie oczu ustało. Bałam się że przytyję, ale zażywam ją już 12 lat i utrzymuję prawidłową wagę.
Od 12 lat nie mam uciekania oczu. Zapytaj o jakiegoś dobrego lekarza w Twojej okolicy. Nie musisz godzić się na Akineton, który troszkę zalecza, ale nie eliminuje problemu. Lekarz może tak Ci dobrać leki że nie będzie tego uciekania oczu. Bardzo Ci współczuję - jesteś w trudnej ale na pewno nie beznadziejnej sytuacji.