bieda

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.

Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Re: bieda

Postautor: Catastrophique » wt mar 15, 2022 1:30 am

Ale nie jest "godna" i zapewne juz nie bedzie (mam nadzieję). Nie da sie z niej samemu utrzymac, a rodzice/opiekunowie nie sa wieczni. Co gdy odejdą? Zrzucanie wtedy odpowiedzialności na leki i chorobę w niczym nie pomoze. Bądźmy realistami. Tu nie chodzi tylko o ambicje, ale także rozsadek.
[i]Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym.[/i] |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum

paulus318
zaufany użytkownik

Postautor: paulus318 » wt mar 15, 2022 2:32 am

Polska ma na drugie Bieda.

Awatar użytkownika
Meduzola
zaufany użytkownik

Postautor: Meduzola » wt mar 15, 2022 2:36 am

[quote=Jaskolka post_id=663094 time=1647149960 user_id=10375]
(...) piszę pamiętnik, napisałam i wydałam coś tam, nie jest mi obce używanie słów ,,gorący lód, żywy trup, sucha woda'' :dance: Pozdrawiam
[/quote]
Oksymorony to bardzo ciekawe "figury stylistyczne". A do tego jeszcze "synestezja". A w dalszej kolejności "synkretyzm rodzajowy". To dopiero "głębokie wody". Ważne, by nie usiąść na mieliźnie. Trzymam kciuki, @Jaskółka. "Ciągnij, chociaż mokre plecy". https://youtu.be/TwCGroG3O7c

Awatar użytkownika
Jaskolka
zaufany użytkownik

Postautor: Jaskolka » wt mar 15, 2022 6:05 am

[quote=Meduzola post_id=663243 time=1647300988 user_id=9051]
Ważne, by nie usiąść na mieliźnie. Trzymam kciuki, @Jaskółka. "Ciągnij, chociaż mokre plecy".
[/quote]

Dziękuję Meduzola.
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże

Wróć do „kto pomoże”