Chciałbym odstawić lek ?

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.

Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Re: Chciałbym odstawić lek ?

Postautor: Catastrophique » wt gru 27, 2022 9:32 am

I doktoraty z psychologii i psychiatrii, nie zapominajmy ;).
[i]Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym.[/i] |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum

Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Postautor: Amannn » wt gru 27, 2022 7:49 pm

[quote=hidden92 post_id=686625 time=1672122400 user_id=10618]
Najlepiej się amannn'a słuchaj on ci wszystko dobrze wyjaśni :D Ma ukończony kurs z trollowania na forum i ziołolecznictwa. Polecam, :auto-ambulance: trafisz wszędzie tam gdzie chcesz.
[/quote]

Hidden nie znasz się to się nie wypowiadaj. Na zawał trafisz do szpitala ty po lekach.

Awatar użytkownika
pingui
bywalec
Status: Guru

Postautor: pingui » wt gru 27, 2022 10:42 pm

[quote=Borsuk post_id=686549 time=1672085276 user_id=349]
Jak do Was pisałem to było rok temu i ten rok byłem na dawce 2.5 i było świetnie .a ogólnie to tak poważnie było tylko raz w życiu 96 roku wtedy miałem 17 lat i byłem wtedy długo w szpitalu i przyz ten czas cały czas na zolafrenie. Długo na dawce 10 potem 7.5 po tem 5 i teraz rok 2.5.

I myślę o odstawieniu .Czy znacie ludzi co odstawili i żyją długo w zdrowiu ???
[/quote]

Zbyt szybko z tym jedziesz. Jak jest wszystko ok, masz pracę, nie sypie ci się życie, pogadaj z lekarzem i dodatkowo na kolejny rok zredukuj do 1,5mg i zobaczysz jak będzie. Potem do 1 i tak dalej. Jak wszystko będzie nadal dobrze i będziesz sobie radził z obowiązkami, nie dostaniesz lęków czy urojeń, to będziesz mógł za zezwoleniem lekarza zredukować do zera. Ale nawet wtedy należy mieć w pogotowiu tabletkę w razie wu. Ta choroba to nie żarty, kiedys takich jak my izolowano ze społeczeństwa. Dziś juz jest inaczej ale jak grubo cos nabroisz to cię zamkną na kilka miesięcy i leki do końca życia. A jak nie będziesz grzecznie łykał to ci strzała w dupę co trzy miechy zaordynują i hop.

Jonny1988
zaufany użytkownik

Postautor: Jonny1988 » śr gru 28, 2022 1:23 pm

skonsultuj sie ze swoim lekarzem prowadzacym

Borsuk
zaufany użytkownik

Postautor: Borsuk » ndz kwie 16, 2023 10:44 pm

Te przeprosiny to za to że pomyliłem dział na którym pisałem. A tak ogólnie to od 1.5 roku jestem na dawce 2.5 mg i czuję się dobrze. Pozdrawiam
Soli Deo per Miriam

Borsuk
zaufany użytkownik

Postautor: Borsuk » ndz kwie 16, 2023 10:48 pm

Tam zadałem pytanie ale nikt mi konkretnie nie odpowiedział
Soli Deo per Miriam

Awatar użytkownika
pingui
bywalec
Status: Guru

Postautor: pingui » wt kwie 25, 2023 5:45 pm

I nikt nie odpowie bo nikt nie będzie za Ciebie brał odpowiedzialności jak odstawisz i coś nawywijasz. O takie rzeczy trzeba się pytać lekarza prowadzącego jeśli już, a nie randomowych userów na forum.

Wróć do „kto pomoże”