Totalna pustka w głowie i zaburzenia myślenia

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.

Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Danio2020
zarejestrowany użytkownik
Status: ,,,

Re: Totalna pustka w głowie i zaburzenia myślenia

Postautor: Danio2020 » pn cze 27, 2016 1:13 am

Też tak mam, pustka w glowie brak jakichkolwiek myśli, brakujące słowa w rozmowie z kimś, brak tematów, zainteresowań otaczających nas światem.... masakra jakaś... Mam 23 lata powininem cieszyć się życiem ale poprostu nie umiem. Nie chce siedzieć w domu staram się wychodzić jak najczęsciej ale będąć gdzieś nie czuje radości w tym wszytkim cokolwiek bym nie robił... gdziekolwiek bym nie był...

jastrzab1978
zaufany użytkownik

Postautor: jastrzab1978 » wt cze 28, 2016 8:53 pm

żeby to były tylko zaburzenia myślenia to , a ja dodatkowo nie odczuwam żadnej przyjemności z życia czyli tzw. anhedonia . Mam bardzo zły zapis pracy mózgu. Przysięgam sobie że już nie zapalę :(

jastrzab1978
zaufany użytkownik

Postautor: jastrzab1978 » śr cze 29, 2016 1:43 pm

Godzinami nic nie robię ponieważ mam bardzo silny zastój w głowie , zero myśli , czasami same myśli mi się pojawiają ale nie mam wpływu na nie.

Brat mówi że myślę ale ja wiem że jestem jak roślinka , biorę lek przeciwpsychotyczny klozapol 100 mg 1/2 - 1 - 1

razem: 250m

Awatar użytkownika
Faur
zaufany użytkownik

Postautor: Faur » czw cze 30, 2016 3:32 pm

Zapytaj lekarza o Akineton, tylko że musiałbyś mieć akatyzję. Z pewnością trudno w to będzie uwierzyć, ale miałem pustkę w głowie i ten środek przywrócił mnie do żywych. Wszystko wyglądało tak jak dawniej, efekt szklanej szyby minął. Niestety działa przez kilka godzin i uzależnia. Ja nie żałuję, ale trzeba uwzględnić że jestem jedną z niewielu osób, u których Akineton wywołuje tak pożądane skutki i co najważniejsze nie są to skutki uboczne, przynajmniej u mnie. Miałem piękny rok 2015 co w dużym stopniu zawdzięczam temu lekowi. Pamiętaj jednak że trzeba bardzo uważać i brać tylko tyle ile zalecą lekarze. Niestety wątpię żeby zastosowali go u Ciebie jeśli nie masz dyskinez czy akatyzji. Oddziaływanie na objawy negatywne było wysoce pożądane ponieważ je redukował. Podkreślę to jeszcze raz, tak zadziałał u mnie i nie spotkałem się z praktyką aby stosować go w przypadku objawów negatywnych, dlatego że obniża poziom pozostałych leków. Niewątpliwie nie ogranicza się jedynie do ich zniwelowania. Ma także swoje specyficzne działanie np. na szklaki adrenergiczne. Zapytaj chociaż lekarza tak z ciekawości jak to jest z tym Akinetonem ;)

Pozdrawiam i życzę dobrego samopoczucia. Może po Akinetonie? :)
[i]Ja też chciałbym co niedzielę w małym drewnianym kościołku wyłamywać sobie dłonie. Ja też chciałbym niewskazany palcami przejść przez życie najpoczciwiej. [/i]

[b]Grzegorz Ciechowski[/b]

jastrzab1978
zaufany użytkownik

Postautor: jastrzab1978 » czw cze 30, 2016 8:40 pm

Duppa nic się nie da zrobić z tym moim zjebanym mózgiem , od małego mam problemy psychiczne . \\\\\\\\\

\nie potrafie nic się nauczyć, musiałem mnóstwo czasu spędzać nad nauką. \nigdy nie mogłem kierować własnymi myślami , teraz biorę 250mg klozapolu i nie czuje żeby coś było lepiej

Awatar użytkownika
Ryszard
zaufany użytkownik

Postautor: Ryszard » sob lip 02, 2016 4:57 pm

[quote="jastrzab1978"]czasami coś pomyślę ale jest to zaburzone myślenie.

Od 24.6 biore takie leki:

Zaburzone myślenie powodują papierosy, czesto czuje brak jakichkolwiwek mysli[/quote]

Myślę że nie papierosy, schizo po prostu tak ma.

Nigdy nie paliłem a miałem dokładnie to samo co ty, na oddziale w Tworkach wielu paliło non-stop, nigdy nie słyszałem aby papierosy były przyczyną schizo - narkotyki mogą być przyczyną, ale papierosy?

Gdyby to była wina papierosów to dawno zostałoby to udowodnione naukowo, przez porównanie częstości zachorowań na schizo wśród palących i niepalących.

Jak bierzesz 250mg klozapolu to takie objawy są są normalne. Ja od 25 lat biorę profilaktycznie 25mg na noc. Po około 1h od wzięcia czuję że zaczyna działać - w głowie robi się lekki kociokwik, wtedy jedyną sensowną rzeczą jest palulu. Rano już nic nie czuję, a śpię bardzo dobrze 8h.

Może tak trzeba?

Ta pustka byc może jest potrzebna aby mózg się wyciszył - ja dopiero ze stanu totalnej pustki wróciłem do 100% zdrowia, czego ci życzę.

Ryszard

jastrzab1978
zaufany użytkownik

Postautor: jastrzab1978 » wt lip 05, 2016 6:20 pm

BARDZO ŹLE SIĘ CZUJE PSYCHICZNIE I FIZYCZNIE, TO NIE PRAWDA ZE MOZG SIE NAPRAWIA, PO ZAPALENIU I WYPICIU KAWY JEST BEZNADZIEJNIE, NIE POTRAFIE ODCZUWAĆ PRZYJEMNIE ŻYCIA , ZAWSZE TAK BYŁO , ALE KIEDYŚ W MNIEJSZym stopniu niż teraz, już nigdy nie będę zadowolony z czegokolwiek

Awatar użytkownika
manshero
bywalec

Postautor: manshero » wt lip 05, 2016 6:38 pm

Zaburzenia myslenia WIEM co to jest doskonale. Odpowiedzialem sammu sobie chyba i tutaj nie ma schematow. KAZDY organizm jest inny i to jest problem. Czytanie ksiazek coraz wiekszy problem i LEKI to pogarszaja za duze dawki chyba ale nikt mnie nie slucha u MNIE.
[b][color=#FF0000][i]"Jak podajesz najlepszemu przyjacielowi nóż, to zawsze trzymając za ostrze, rękojeścią w jego stronę i drugą ręką blokując możliwość zadania przez niego ciosu prosto w serce."[/i][/color][/b]

jastrzab1978
zaufany użytkownik

Postautor: jastrzab1978 » śr lip 06, 2016 5:16 pm

Odpowiednie dźwięki słuchane przez słuchawki moga naprawic mózg

Awatar użytkownika
Eden
zaufany użytkownik

Postautor: Eden » śr lip 06, 2016 9:51 pm

[color=#FFFFFF].[/color]
Ostatnio zmieniony śr mar 15, 2017 1:32 pm przez Eden, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Grażka73
zaufany użytkownik

Postautor: Grażka73 » śr lip 06, 2016 10:06 pm

[quote="Danio2020"]Też tak mam, pustka w glowie brak jakichkolwiek myśli, brakujące słowa w rozmowie z kimś, brak tematów, zainteresowań otaczających nas światem.... masakra jakaś... Mam 23 lata powininem cieszyć się życiem ale poprostu nie umiem. Nie chce siedzieć w domu staram się wychodzić jak najczęsciej ale będąć gdzieś nie czuje radości w tym wszytkim cokolwiek bym nie robił... gdziekolwiek bym nie był...[/quote]

Młody jesteś, niestety ta choroba nie jest jak grypa i nie mija po 2 tygodniach, trzeba trochę cierpliwości, czasu, na pewno będzie dobrze, to minie, zobaczysz. Leki też mają dużo skutków ubocznych, mogą powodować takie właśnie otępienie. Napisz coś więcej o sobie, jakie leki bierzesz, jak długo toczysz bój z chorobą.

Pozdrawiam serdecznie:)
[i][size=50]Dogmatyczne wyrocznie lekarskie nie robią już na mnie żadnego wrażenia.[/size][/i]

jastrzab1978
zaufany użytkownik

Postautor: jastrzab1978 » pt lip 08, 2016 1:21 pm

Właściwie to ja nie potrafie walczyć z chorobą, mam znaczne problemy w myśleniu

jastrzab1978
zaufany użytkownik

Postautor: jastrzab1978 » pt lip 08, 2016 3:25 pm

Mój mózg nie pracuje , nawet jak gram to wykonuje chaotyczne ruchy

jastrzab1978
zaufany użytkownik

Postautor: jastrzab1978 » sob lip 09, 2016 6:46 pm

Jestem do niczego ! ;-( \

Mysleć nie mogę , nie wiem jak ja działam

Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Postautor: hvp2 » sob lip 09, 2016 10:37 pm

Spróbuj opisywać na tym forum, czyli po prostu dla nas wszystkich, to, co się dzieje wokół Ciebie.

Swoje życie na zewnątrz - to jak ono wygląda w DPS. Dzień po dniu, nawet godzina po godzinie.

Zacznij się koncentrować na tym, co jest na zewnątrz Ciebie, a nie w Tobie.

jastrzab1978
zaufany użytkownik

Postautor: jastrzab1978 » ndz lip 10, 2016 12:15 pm

Próbuje grać w gry komputerowe ale moje myślenie jest zerowe

Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Postautor: hvp2 » ndz lip 10, 2016 3:07 pm

A co miałeś dziś na śniadanie :?:

Ilu osobowy masz pokój :?:

Ilu jest pensjonariuszy w tym Twoim DPS :?:

Co będziesz miał na obiad :?:

O której jadasz kolację :?:

Danio2020

Postautor: Danio2020 » ndz lip 10, 2016 9:50 pm

czy leki to jedyne rozwiązanie aby poprawić samopoczucie?

Danio2020

Postautor: Danio2020 » ndz lip 10, 2016 9:52 pm

Czy leki to jedyny sposób na poprawę samopoczucia?

Danio2020

Postautor: Danio2020 » ndz lip 10, 2016 10:13 pm

Nie biorę żadnych leków ;)

Wróć do „kto pomoże”