Postautor: hubert » śr paź 23, 2013 3:06 pm
Hej, biorę od tygodnia zypsilę. Czuję się dobrze i to chyba pierwszy raz od dwóch lat, czasami miałem lepsze okresy funkcjonowania, jak lekarz zmniejszał mi testowane leki. Bardzo szybko zadziałał u mnie ten lek, bo chyba już pierwszego dnia, nie mogłem zasnąć CAŁĄ NOC. Narazie nie widzę u siebie skutków ubocznych, może tylko senność po nim, która miała minąć po 5 dniach jak tu ktoś na forum napisał, a nie minęła. Dzwoniłem do lekarza i pozwolił mi brać jedną tabletkę na wieczór, bo czytałem, że niektóre osoby tak biorą tutaj. Po za tym biorę jeszcze kwetiapinę 50-50-200mg. Wizyta za 1,5 tygodnia i zobaczymy co mój lekarz postanowi dalej w związku z tym lekiem.
Mam pytanie związane ze skutecznością tego leku. Mój lekarz początkowo był nie chętny do ziprasidonu.
Mówił właśnie, że skuteczność jego jest różna. Pytałem o co dokładniej chodzi, czy możliwy jest nawrót choroby? I lekarz powiedział, że nawet możliwy jest nawrót. Jednak po ok 3 miesiącach, jak po raz kolejny pytałem o ziprasidon i w tym czasie testowałem jeszcze inny lek - abilify, po tym jak znowu przyszedłem i mówiłem, że średnio się czuję, sam zaproponował mi zypsilę.
Czy ktoś słyszał coś o nawrocie choroby będąc na zypsili lub ogólnie na ziprasidonie? Jak długo bierzecie ziprasidon i jaka jest jego skuteczność u was? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam i życzę wszystkim dużo zdrowia i dobrego samopoczucia.
Ostatnio zmieniony ndz paź 27, 2013 7:59 pm przez hubert, łącznie zmieniany 1 raz.