Moja żona wróciła ze szpitala 3 miesiące temu, lecz jest problem bardzo dziwnie wg mnie się zachowuje: płacze,lub uśmiecha się tak jak by ktoś jej w głowie kawały robił nie wiem czy to symptomy nawrotu choroby czy depresja popsychotyczna. Nadal w jej leczeniu brakuje jednego leku, który był wcześniej a mianowicie zipsyli. Dziś było ciężko obudziła się popołudniu zaczęła płakać i histeryzować wyglądało to jak nawrót psychozy z urojeniami i halucynacjami, starałem się nie panikować i udało mi się ją uspokoić.Po tym jak ją uspokoiłem zauważyłem tak jakby powoli powracała do logicznego myślenia nie wiem jak długo to potrwa i nie wiem jak ją przestawić na jeszcze jeden lek w domu? Zauważyłem że sam klozapol nie daje rady tak było za pierwszym i aktualnym razem po powrocie do domu zawsze występowały jakieś lęki i strach oraz słaby sen.Za drugim razem było najlepiej bo była zipsila i klozapol razem i nie było strachu lęków oraz słabego snu.Nie wiem co dalej jutro,jak długo organizm żony nastawi się na dodatkowy lek i czy on pomoże?
Czy to nawrót?
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
-
- zaufany użytkownik
Czy to nawrót?
Moja żona wróciła ze szpitala 3 miesiące temu, lecz jest problem bardzo dziwnie wg mnie się zachowuje: płacze,lub uśmiecha się tak jak by ktoś jej w głowie kawały robił nie wiem czy to symptomy nawrotu choroby czy depresja popsychotyczna. Nadal w jej leczeniu brakuje jednego leku, który był wcześniej a mianowicie zipsyli. Dziś było ciężko obudziła się popołudniu zaczęła płakać i histeryzować wyglądało to jak nawrót psychozy z urojeniami i halucynacjami, starałem się nie panikować i udało mi się ją uspokoić.Po tym jak ją uspokoiłem zauważyłem tak jakby powoli powracała do logicznego myślenia nie wiem jak długo to potrwa i nie wiem jak ją przestawić na jeszcze jeden lek w domu? Zauważyłem że sam klozapol nie daje rady tak było za pierwszym i aktualnym razem po powrocie do domu zawsze występowały jakieś lęki i strach oraz słaby sen.Za drugim razem było najlepiej bo była zipsila i klozapol razem i nie było strachu lęków oraz słabego snu.Nie wiem co dalej jutro,jak długo organizm żony nastawi się na dodatkowy lek i czy on pomoże?
-
- moderator
Re: Czy to nawrót?
-
- zaufany użytkownik
-
- zaufany użytkownik
-
- zaufany użytkownik
-
- zaufany użytkownik
-
- zaufany użytkownik
-
- zaufany użytkownik
co u Was, jak się czuje żona?
Korzystacie nadal z terapii otwartego dialogu?
-
- zaufany użytkownik
-
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
Pozdrawiam.m.
-
- zaufany użytkownik
-
- zaufany użytkownik
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
1 - te które leczą daną osobę,
2 - te które tymczasowo likwidują objawy psychozy jak są w organizmie,
3 - i takie które wykazują cechy i leczenia i powstrzymywania psychozy jednocześnie czyli 1 +2
4 - no i te nie trafione w chorobę
Rispolept zaliczyłbym do grupy 3 i tez polecam pod rozwagę tylko ważna jest dawka przy leczeniu. U mnie było to 4 mg na dzień przez 2 lata tak mniej więcej. Zależy od wagi ciała pewnie. Natomiast przy dawce mniejszej np. 1 mg
na dzień rispoleptu to działanie jest tylko zabezpieczające przed psychozą, bo przy tak małej dawce ja nie mogłem się z psychoz wyleczyć przez dłuższy czas. Jeżeli po 9 latach leczenia są psychozy to może te leki są z grupy 2.
-
- zaufany użytkownik
-
- zaufany użytkownik
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
-
- zaufany użytkownik
-
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
Mnie też pomaga tylko zeldox.
Pozdrawiam.m.
-
- zaufany użytkownik
-
- zaufany użytkownik
Ostatnio zmieniony pt sty 01, 2016 9:26 pm przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.
Wróć do „mój partner jest chory”