Rozstaliśmy się

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
cezary123
zaufany użytkownik

Re: Rozstaliśmy się

Postautor: cezary123 » czw sty 12, 2017 10:00 pm

To znakomicie, że znowu stał się dla Ciebie atrakcyjny ;)

No i że ma remisję. Zdrowie jest najważniejsze.

DuaLipa
zarejestrowany użytkownik

Postautor: DuaLipa » pt sty 13, 2017 11:21 am

nika91, wspaniale jest móc czytać takie wiadomości i wiedzieć, że jednak na nic teoria i każdy przypadek trzeba traktować indywidualnie. Czytając Twoje posty sprzed 3 lat, widzę identyczną wręcz sytuację do mojej. Ja niestety zmuszona byłam definitywnie zakończyć znajomość i się odciąć przez nękanie psychiczne i ubliżanie, zresztą mój wątek jest w tym dziale. W każdym razie gratuluję happy endu, życzę dużo siły i szczęścia:)

nika91

Postautor: nika91 » pt sty 13, 2017 12:28 pm

[quote="DuaLipa"]nika91, wspaniale jest móc czytać takie wiadomości i wiedzieć, że jednak na nic teoria i każdy przypadek trzeba traktować indywidualnie. Czytając Twoje posty sprzed 3 lat, widzę identyczną wręcz sytuację do mojej. Ja niestety zmuszona byłam definitywnie zakończyć znajomość i się odciąć przez nękanie psychiczne i ubliżanie, zresztą mój wątek jest w tym dziale. W każdym razie gratuluję happy endu, życzę dużo siły i szczęścia:)[/quote]

Przeczytałam Twój wątek... Przykro mi. Zastanawiam się, czy jest to kwestia osobowości czy choroby? Mój kiedy miał psychozę wygadywał różne głupoty, np. że pojedzie na wakacje z byłą dziewczyną (dzisiaj się z tego śmiejemy) a raz uroił sobie, że go zdradzam z innym pacjentem. To był jedyny raz, kiedy się zachował agresywnie wobec mnie. Ale ogólnie to osoba, która jest bardzo ugodowa, wręcz za mało walczy o swoje. W każdym razie Ty znasz swojego chłopaka (przed chorobą też?) i wiesz, czy to jest zgodne z jego niepsychotyczną osobowością. To bardzo źle, że się nie leczy - mój się leczy od początku bez dłuższych przerw.

Jeśli chodzi o nas, to jest dość dziwne. Czasami widzę po nim, że się gorzej czuje, zamyka się w sobie, mało mówi, w nocy ma jakieś koszmary. Potem z kolei ma świetny humor, śmieszkuje. Najgorzej na niego działa siedzenie w domu bezczynnie. Zapisał się na angielski, żeby coś zacząć robić i dobrze mu to robi. W tym roku chce wrocić na studia i ze mną zamieszkać w końcu. To nie jest tak, że jest zdrowy na sto procent, powiedziałabym może, że koło 70%. Ale widzę naprawdę duży postęp i w końcu uwierzyłam, że ten związek może się udać. Ważne jest też to , że zachorował dosłownie miesiac po naszym zejściu się, wiec tak naprawdę to nasze pierwsze wspólne chwile w parze mimo wieloletniej znajomości. Przed tym wszystkim zdążyłam go dobrze poznać i mimo wad i pewnych dużych błędów pokochać. To nie jest łatwy związek, od początku były trudności np. w postaci tej byłej, ale nie wyobrażam sobie z kimś innym iść przez życie.

DuaLipa

Postautor: DuaLipa » pt sty 13, 2017 12:59 pm

[quote="nika91"][quote="DuaLipa"]nika91, wspaniale jest móc czytać takie wiadomości i wiedzieć, że jednak na nic teoria i każdy przypadek trzeba traktować indywidualnie. Czytając Twoje posty sprzed 3 lat, widzę identyczną wręcz sytuację do mojej. Ja niestety zmuszona byłam definitywnie zakończyć znajomość i się odciąć przez nękanie psychiczne i ubliżanie, zresztą mój wątek jest w tym dziale. W każdym razie gratuluję happy endu, życzę dużo siły i szczęścia:)[/quote][/quote]

Przeczytałam Twój wątek... Przykro mi. Zastanawiam się, czy jest to kwestia osobowości czy choroby? Mój kiedy miał psychozę wygadywał różne głupoty, np. że pojedzie na wakacje z byłą dziewczyną (dzisiaj się z tego śmiejemy) a raz uroił sobie, że go zdradzam z innym pacjentem. To był jedyny raz, kiedy się zachował agresywnie wobec mnie. Ale ogólnie to osoba, która jest bardzo ugodowa, wręcz za mało walczy o swoje. W każdym razie Ty znasz swojego chłopaka (przed chorobą też?) i wiesz, czy to jest zgodne z jego niepsychotyczną osobowością. To bardzo źle, że się nie leczy - mój się leczy od początku bez dłuższych przerw.

Sytuacja wygląda tak, że w momencie gdy się poznaliśmy, od początku wspominał, że ma zdiagnozowaną schizofrenię, ale jedynie na potrzeby renty i stopnia niepełnosprawności, oraz korzyści z tego płynących. Mówił, że nic mu nie dolega, co nie do końca traktowałam serio, byłam czujna.Wiedziałam, że był hospitalizowany. To wszystko nie mogło być przypadkiem. Ale było naprawdę ok, nie było żadnych niepokojących objawów, czuły, fajny facet, wygadany itp. Ale światełko zapaliło się dość szybko, po pierwszym ataku agresji. Wtedy wiedziałam, że jednak coś jest na rzeczy, ale postanowiłam, że mu pomogę, zresztą widziałam ja i znajomi, że znajomość ze mną dobrze na niego wpływa. Również mam tendencję do współuzależnienia i teraz wiem, że moja postawa wynikała z tego. Z biegiem czasu agresji było więcej, częściej i w coraz mocniejszym nasileniu. Do fizycznej przemocy względem mnie nigdy nie doszło, jedynie wszystko związane było z psychiką. No i tak ostatecznie coś we mnie pękło i stwierdziłam, że jeśli on sam sobie nie chce pomóc, na siłę nikt tego za niego nie zrobi.

nika91

Postautor: nika91 » pt sty 13, 2017 4:10 pm

[quote="DuaLipa"]
Sytuacja wygląda tak, że w momencie gdy się poznaliśmy, od początku wspominał, że ma zdiagnozowaną schizofrenię, ale jedynie na potrzeby renty i stopnia niepełnosprawności, oraz korzyści z tego płynących. Mówił, że nic mu nie dolega, co nie do końca traktowałam serio, byłam czujna.Wiedziałam, że był hospitalizowany. To wszystko nie mogło być przypadkiem. Ale było naprawdę ok, nie było żadnych niepokojących objawów, czuły, fajny facet, wygadany itp. Ale światełko zapaliło się dość szybko, po pierwszym ataku agresji. Wtedy wiedziałam, że jednak coś jest na rzeczy, ale postanowiłam, że mu pomogę, zresztą widziałam ja i znajomi, że znajomość ze mną dobrze na niego wpływa. Również mam tendencję do współuzależnienia i teraz wiem, że moja postawa wynikała z tego. Z biegiem czasu agresji było więcej, częściej i w coraz mocniejszym nasileniu. Do fizycznej przemocy względem mnie nigdy nie doszło, jedynie wszystko związane było z psychiką. No i tak ostatecznie coś we mnie pękło i stwierdziłam, że jeśli on sam sobie nie chce pomóc, na siłę nikt tego za niego nie zrobi.
[/quote]

Wydaje mi się, że to akurat jest niezwiązane z samą chorobą - no chyba, że pod wpływem urojeń, ale o tym nie wspominasz. Cóż, są faceci - przemocowcy, a u niego akurat dodatkowo schiza (w remisji) lub inne zaburzenia psychotyczne. To dobrze, że udało Ci się od niego odejść. To prawda, że my możemy ofiarować pomoc, ale nie wyleczyć kogoś. Twój były nie chciał z niej skorzystać. Mam nadzieję, że spotkasz swoją prawdziwą miłość.

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » pt sty 13, 2017 4:58 pm

[quote="nika91"] To prawda, że my możemy ofiarować pomoc, ale nie wyleczyć kogoś.[/quote]
Możecie. Wystarczy zostać panią doktor psychiatrii a nie łaskawcą :)

Tak z ciekawości zapytam, dlaczego pomimo tego, że jest naokoło na świecie większość mężczyzn pięknych, zdrowych i normalnych, to ciągnie Was do jakichś chorujących chłopaków? A potem tak jakby wydzielacie im swoją miłość, oddalacie się i przybliżacie w rytm zmian zdrowia i atrakcyjności swoich partnerów albo tylko swoich subiektywnych odczuć na ten temat.

A gdybyście to Wy musiały zabiegać o to, żeby ktoś, jakiś Wasz niezwykły ideał, królewicz przewyższający wszystkich i wszystko, nie odszedł i nie odebrał Wam marzeń i nie uznał za niedoskonałych?

nika91

Postautor: nika91 » pt sty 13, 2017 9:04 pm

[quote=cezary123 post_id=493163 time=1484315881 user_id=5244]
[quote="nika91"] To prawda, że my możemy ofiarować pomoc, ale nie wyleczyć kogoś.[/quote]
Możecie. Wystarczy zostać panią doktor psychiatrii a nie łaskawcą :)

Tak z ciekawości zapytam, dlaczego pomimo tego, że jest naokoło na świecie większość mężczyzn pięknych, zdrowych i normalnych, to ciągnie Was do jakichś chorujących chłopaków? A potem tak jakby wydzielacie im swoją miłość, oddalacie się i przybliżacie w rytm zmian zdrowia i atrakcyjności swoich partnerów albo tylko swoich subiektywnych odczuć na ten temat.

A gdybyście to Wy musiały zabiegać o to, żeby ktoś, jakiś Wasz niezwykły ideał, królewicz przewyższający wszystkich i wszystko, nie odszedł i nie odebrał Wam marzeń i nie uznał za niedoskonałych?
[/quote]

Nie jestem "łaskawcą", jestem z moim chłopakiem z miłości, nie litości. Co do Twojego pytania, mogę mówić tylko o sobie. Są różni ludzie i różne historie. Wolę jego chorego niż kogoś innego zdrowego, przekonałam się o tym przez te wszystkie lata. Jest dla mnie wyjątkową osobą i zrobię wszystko, żeby nam się udało. Jest dobrym, wrażliwym chłopakiem, ze wspaniałym poczuciem humoru i osobowością. Pasujemy do siebie pod każdym względem. Choroba to jedyna rzecz, która nas od siebie oddaliła. Na szczęście udało się wrócić.

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » pt sty 13, 2017 10:05 pm

To dobrze.

Tak, te choroby psychiczne to okropność.

DuaLipa

Postautor: DuaLipa » sob sty 14, 2017 10:14 am

[/quote]

Nie od dziś wiadomo, że osoby ze schizofrenią bądź przejawiające cechy osobowości schizoidalnej bądź psychotycznej są wrażliwe, empatyczne, często uzdolnione muzycznie czy plastycznie - co czyni je dodatkowo atrakcyjnymi, jeśli są w fazie remisji. Kobiety w większości lubią takie cechy u mężczyzn.Tu nie ma reguły przecież - jakkolwiek trywialnie to brzmi uroda przemija, a to co czyni człowieka wartościowym i pięknym wewnętrznie to jego osobowość.

nika91

Postautor: nika91 » ndz lis 19, 2017 2:00 am

Witam serdecznie jeszcze raz. Jestem z narzeczonym już ponad rok, mieszkamy razem od dwóch miesięcy. Mieliśmy dużo wzlotów i upadków, jednak na dzień dzisiejszy jestem bardzo szczęśliwa. Mój narzeczony zaczął pracować na razie na pół etatu, jestem z niego bardzo dumna. Bardzo się obawiałam przeprowadzki do dużego miasta, w końcu siedział w domu kilka lat. Namówiłam go na wizyty u terapeuty, bo ma problemy z brakiem wiary w siebie. Co do choroby to pozytywnych objawów nie ma, natomiast był wcześniej bardziej towarzyski i śmiały. Teraz ciężej przychodzi mu poznawanie nowych osób, np. moich znajomych. Żyjemy razem jak normalna para, dzielimy się obowiązkami, chodzimy w różne miejsca i planujemy ślub za dwa lata. Jedyne o czym marzę to to, żeby miał lepszą pracę w jakimś spokojnym miejscu. To wszystko jest niesamowite bo jeszcze z dwa lata temu spędzał całe dnie śpiąc. Pozdrawiam was bardzo i życzę rekonwalescencji.

Maniek1234
zaufany użytkownik
Status: trener interpersonalny
Gadu-Gadu: 560878

Postautor: Maniek1234 » ndz lis 19, 2017 4:05 am

Cezary to zapytam Cie a czemu tyle kobiet ciagnie do kryminalistow...bylo o tym glosno juz
jestem urodzonym przywodca

"Kto nie wygra sam ze sobą, ten nie zwycięży nigdy"

bylem juz na piensku siedmiu piekiel ale teraz...chyba sie nawet nie spoce...

Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Postautor: wowo » ndz lis 19, 2017 10:34 pm

[quote=Maniek1234 post_id=528737 time=1511053552 user_id=7716]
Cezary to zapytam Cie a czemu tyle kobiet ciagnie do kryminalistow...bylo o tym glosno juz
[/quote]

Bo łobuz kocha najbardziej :P

Awatar użytkownika
Alex1950
zaufany użytkownik

Postautor: Alex1950 » ndz lis 19, 2017 10:43 pm

[quote=wowo21975 post_id=528813 time=1511120065 user_id=3799]
[/quote]

[/quote]

Śmieszne, ale w 100% prawdziwe. Najlepiej łysy, pijący, palący bez perspektyw..
[i][u]Nie przestawaj się uśmiechać, bo to sprawia że jesteś najpiękniejsza[/u][/i]

Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Postautor: wowo » ndz lis 19, 2017 11:34 pm

[quote=Alex1950 post_id=528820 time=1511120613 user_id=9012]
[/quote]

[/quote]

[/quote]

Dobrze było by jeszcze gdyby regularnie co tydzień spuszczał wpierdol i zdradzał, wtedy wymarzony kandydat.

Awatar użytkownika
Alex1950
zaufany użytkownik

Postautor: Alex1950 » wt lis 21, 2017 12:26 am

[quote=wowo21975 post_id=528825 time=1511123688 user_id=3799]
[quote=Alex1950 post_id=528820 time=1511120613 user_id=9012]

[/quote]

[/quote]

Dobrze było by jeszcze gdyby regularnie co tydzień spuszczał wpierdol i zdradzał, wtedy wymarzony kandydat.
[/quote]

No, ba podstawa ;) Liczą się tylko chuligani.
[i][u]Nie przestawaj się uśmiechać, bo to sprawia że jesteś najpiękniejsza[/u][/i]

Anz93
bywalec

Postautor: Anz93 » wt lis 21, 2017 10:25 am

Ja miałem dziewczyne która mnie zostawiła jak się dowiedziała że jestem chory zostawiła mnie i teraz ugania się z gośćiem który cały czas daje w szyje, kobiety wolą bandytów a potem płaczą że są bite.

Wróć do „mój partner jest chory”