Tango

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Re: Bol w sercu.

Postautor: Antonio Kontrabas » ndz lut 12, 2017 3:46 pm

Zje Ci mozg, am am :eusa-violin:

Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Postautor: Niemamnie » ndz lut 12, 2017 3:51 pm

Nie lubię być zależny, a na razie jestem i dołączam na Facebooku do grupy o białej magii aby rozwiązać ten problem.

Na jednej z grup dotyczącej choroby tak napisałem o Bogach i Boginiach:
[quote]Bogowie i Boginie potrafią poruszać siły metafizyczne dostępne dla śmiertelników, ale niosące ze sobą zbyt duży koszt dla śmiertelnika.[/quote]
Możesz użyć dowolnego Boga lub Bogini co jest zgodne z zasadami Magii Chaosu, ale rozwinąłem ideę o motyw transcendentalny czyli będący ponad ludzki w postaci twojej opinii na temat kosztu magii który pokrywa Bóg lub Bogini jeżeli porzuci się używanie jego/jej a odda się szczerą cześć.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.

Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Postautor: Antonio Kontrabas » ndz lut 12, 2017 4:02 pm

Raczej bym to powiedzial tak: mozesz uzyc dowolnego demona lub sukuba..

Bog jest tylko jeden, choc ma wiele imion. Jest ponad wszystko by dalo sie go "uzyc". To raczej On jest w stanie uzyc naszych czynow przeciwko nam, za kare.

Biala magia bardzo czesto i przewrotnie jest po prostu odlamem lub rodzajem czarnej magii, gdyz magia jest tylko jedna i zawsze jest "zla". "Nie bedziesz mial bogow cudzych przede mna". Mowie to w kategorii mojej wiary gdyz jestem Katolikiem.

Bardzo latwo jest skazac swa dusze na potepienie. Jeszcze gorzej gdy dokona sie tego nieopatrznie.

Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik

Postautor: Niemamnie » ndz lut 12, 2017 4:09 pm

Szanuję twoją opinię. Ja nie jestem katolikiem.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.

Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Postautor: Antonio Kontrabas » ndz lut 12, 2017 4:16 pm

Eee, pozwole sobie w to watpic. Rowniez wychowales sie w Chinach? Nie miales Chrztu, Komunii? Czy wybrano za Ciebie i nie zgadzasz sie z wyborem Twoich przodkow?

Awatar użytkownika
karuna
zaufany użytkownik
Status: SCHPRNK
Gadu-Gadu: call me bajbe

Postautor: karuna » ndz lut 12, 2017 5:47 pm

Co to za wybór jak w niejasnych okolicznościach Mieszko ochrzcił PL. ?

Taka łatka, w oparach władzy i przemocy te czyny.

Myślę, że tradycja to gdybyś mogli jakąś mądrość narodową pielęgnować od tysięcy lat.

Chiny mają coś takiego, ale w dzisiejszych Chinach komunistycznych boją się włodarze wszelkiej mądrości. Pieniądz się liczy i wpływy teraz.
I'm trippin, hoes still tippin

Awatar użytkownika
karuna
zaufany użytkownik

Postautor: karuna » ndz lut 12, 2017 5:50 pm

W sumie tak, jakaś tradycja powiedzmy, ale to wygląda momentami jakby była narzucona.

Nie jestem jakiś przeciwny, ale nie na siłę narzucanie religii, to jest nieetyczne, i niemądre.

Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik

Postautor: Niemamnie » ndz lut 12, 2017 6:02 pm

[quote=AntonPawlowicz post_id=497803 time=1486905410 user_id=4372]
Eee, pozwole sobie w to watpic. Rowniez wychowales sie w Chinach? Nie miales Chrztu, Komunii? Czy wybrano za Ciebie i nie zgadzasz sie z wyborem Twoich przodkow?
[/quote]

[quote=karuna]

Myślę, że tradycja to gdybyś mogli jakąś mądrość narodową pielęgnować od tysięcy lat.

Chiny mają coś takiego, ale w dzisiejszych Chinach komunistycznych boją się włodarze wszelkiej mądrości. Pieniądz się liczy i wpływy teraz.
[/quote]

Tak jak Mieszko I wybrał religię dla całego kraju, tak ja mogę wybrać religię dla siebie po tylu wiekach. Żyjemy obecnie w czasach wolności wyboru i decyzji.

Wątpię poza tym aby Mieszko I był moim przodkiem.

Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Postautor: Antonio Kontrabas » ndz lut 12, 2017 6:08 pm

[quote=karuna post_id=497824 time=1486910874 user_id=7755]

[/quote]

Dla mnie Polska jest zacniejsza niz tysiac Chin. Ma wspaniala tradycje i to liczona od czasow poganstwa. Chrzescijanizm musial miec solidne podstawy rzymskie i greckie. Zreszta kazda religia jest kumulacja wielu skladowych.

Poza tym Polacy maja cos szczegolnego, czego Chinom brak - Honor oraz szczegolna Tozsamosc narodowa.

Awatar użytkownika
karuna
zaufany użytkownik

Postautor: karuna » ndz lut 12, 2017 6:11 pm

Tak, Chinom brakuje honoru i tożsamości, nie jestem Chińczykiem, nie znam ani jednego osobiście, ale to nie prawda.

Chiny mają tradycję sięgającą tysiącleci.

Każdy powinien mieć wolny wybór na drodze życia, w Polsce się religię narzuca często, a nie o to chyba chodzi.

Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Postautor: Antonio Kontrabas » ndz lut 12, 2017 6:22 pm

Moze i nie brakuje, ale ja nie zauwazylem.

Chyba zaden inny narod nie musial tyle wycierpiec i tyle walczyc o swoja tozsamosc, i o siebie, i to ze wszystkimi wokol! Polske rwano i szarpano, zebami, klami, czym sie da, i kto tylko chcial. A wciaz sie trzyma i stoi mocno. Takie cos hartuje, sila rzeczy.

Czasem dobrze jest cos miec odgornie narzuconego, jesli oczywiscie to cos jest swiatle i wartosciowe, mysle, ze to wiele ulatwia.

Awatar użytkownika
karuna
zaufany użytkownik

Postautor: karuna » ndz lut 12, 2017 6:27 pm

Tak, Polska najbardziej poszkodowana, nie zauważyłem.. Co można tym udowodnić? Nic, narodem świętym nie jesteśmy.. Jestem Polakiem, ale człowiekiem jak każdy inny człowiek.

Co do pierwszych Chrześcijan, to przekazy mówią, że byli to Ojcowie Pustyni, i zanim zaczęli nauczać, wędrowali po pustyni szukając Boga. Ponoć strach ich ogarniał, że go zobaczą. Może to był tylko jakiś odłam, ale tradycja jest ta kontynuowana.

Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Postautor: Antonio Kontrabas » ndz lut 12, 2017 6:39 pm

A wlasnie, ze jestesmy narodem swietym, tak uwazam i wybranym :D Tylko Polska przetrwa.

Co mozna tym udowodnic? To proste - wyjatkowa sile ducha kazdego Polaka, oraz to co napisalem wczesniej: honor i niezwykla Tozsamosc narodowa. Dlatego, ze pomimo wielu przeciwienstw, rozbiorow, wojen, nie zalamalismy sie jako nacja, nie dalismy sie, nie poddalismy sie, nie zasymilowalismy sie.

Co do pierwszych Chrzescijan, to nie bede sie klocil, bo to jest kwestia wiary wiec albo sie wierzy i przyjmuje tak jak jest zapisane, albo jest sie ateista lub inowierca.

Awatar użytkownika
karuna
zaufany użytkownik

Postautor: karuna » ndz lut 12, 2017 6:44 pm

To, że Polska jest wybrana to tylko opinia, może wiara. Nie mam się co czepiać, to nie moja sprawa.

W zasadzie to jakaś grupa osób z PL tylko tak uważa.

Naród jak każdy inny, choć teraz sobie myślę, że nawet jestem jakimś tam patriotą.

Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Postautor: Antonio Kontrabas » ndz lut 12, 2017 7:03 pm

Slyszalem fajna opowiesc misjonarza, opowiadal jak zapytal sie w imrowizowanej szkolce na improwizowanej lekcji religii dzieci z RPA, skad sie biora ksieza? Na co dzieciaki chorem: z Polski!

Awatar użytkownika
bertha
zaufany użytkownik

Postautor: bertha » ndz lut 12, 2017 7:14 pm

[quote=LukeSkywalker post_id=497594 time=1486823816 user_id=8634]
Jeżeli facet szuka wyjątkowej to kogo szuka kobieta?

[/quote]

Szczerosc, zaufanie, lojalnosc, wsparcie drugiej osoby to jest wazne w zwiazku. Uczymy sie kompromisu, akceptacji bo to chyba jest najtrudniejsze. A idealow nie ma! A wlasnie za to ta druga osoba nas kocha.

Myslalam, ze dotknelam nieba...ze znalazlam milosc na cale zycie.

A tak wogole to troche za bardzo odeszliscie od glownego tematu.
"Nadzieja przychodzi do czlowieka wraz z drugim czlowiekiem"

Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Postautor: Kiciuś_XXL » ndz lut 12, 2017 7:19 pm

Mnie też nie wyszło w życiu a myślałem że w tej kwestii wybrałem tą odpowiednią. Wiem co czujesz. Mi przez jakiś czas zawaliło się niebo, podcięto mi skrzydła a nogi stały się miękkie. Rozwiodła się ze mną.

Coś się stało, ze ta sama osoba próbuje wszystko od nowa cegiełka po cegiełce odbudować. Jesteśmy znowu razem.

Awatar użytkownika
bertha
zaufany użytkownik

Postautor: bertha » ndz lut 12, 2017 7:27 pm

Milosc wybacza wszystko... Zycze Wam szczescia!
"Nadzieja przychodzi do czlowieka wraz z drugim czlowiekiem"

Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Postautor: Kiciuś_XXL » ndz lut 12, 2017 7:36 pm

Nie byłbym sobą by nie powiedzieć Ci, że przyjdzie jeszcze czas kiedy znajdziesz swoje prawdziwe szczęście. Trzeba tylko nie zamknąć się, być otwartym.

Mi życie już wcześniej dawało w du.e. Ale chciałem ułożyć sobie życie, nie zniechęcony doczekałem się.

Co zrobić, raz jest pięknie, raz trzeba cierpieć i tak do usra... śmierci.

Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik

Postautor: Niemamnie » ndz lut 12, 2017 7:40 pm

Kiedyś kochałem Natalię, to było na całe życie. Teraz szukam swojego bliźniaczego płomienia o którym pisałem.

Wróć do „mój partner jest chory”