Witam na forum :)

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster

Re: Witam na forum :)

Postautor: zbyszek » czw gru 10, 2009 7:57 pm

[quote="dancia"]... zastanawiamy czy wysłać tam mandrynkę..[/quote]
To racja. Zdanie brzmi, jakby chodziło o paczkę pocztową.

Awatar użytkownika
dancia
zaufany użytkownik

Postautor: dancia » ndz sty 17, 2010 1:33 pm

Moja córka porzuciła leczenie. Swoją decyzję uzasadniła tak, że bardzo przytyła po psychotropach i nie chce ich dalej brać, dopóki nie schudnie. JEstem tym troche podłamana. A jak znowu będzie miała nawrót? Jak ją przekonać do tego, aby wróciła do leków? Po jakim czasie nie brania leków objawy mogą wrócić? zaniepokojona dancia
Kocham życie, ale dlaczego moja córka nie?

Gosia1247
zaufany użytkownik

Postautor: Gosia1247 » ndz sty 17, 2010 2:29 pm

Witaj Dancia,

Co prawda ja nie biorę leków na S. i nigdy nie brałam, ale obserwuje moją koleżanke , która leczy się juz prawie 30 lat i nic nie przytyła. Obecnie bierze rispolet, ale nie mam pojęcia jaką dawkę.

Mnie się wydaje ,że to nie leki są przyczyna tycia w tak dużym stopniu , ale styl życia.Malo zainteresowań,malo ruchu, brak celu w zyciu i ucieczka do jedzenia.

Musisz koniecznie namówic córkę do ponownego leczenia i skłonic do uprawiania sportu oraz diety.Jest to trudne ale jest to jedyna droga do zgubienia zbędnych kilogramów.

Pamiętaj leki to koniecznośc.Mój syn nie chciał sie leczyć , nie docierało do niego ,że jest chory, może dlatego ,że miał zdiagnozowana sch.prostą - same objawy negatywne i nie wytrzymal.Nie ma go wśród żywych.

Awatar użytkownika
dancia
zaufany użytkownik

Postautor: dancia » pn sty 18, 2010 7:59 pm

Moja córka postanowiła przenieść się na zaoczne studia. Twierdzi, że dziennymi jest już zmęczona i nie wyrabia się z materiałem. Mówi, że na zaocznych będzie miała więcej czasu na naukę. Jak myślicie? Czy to dobra decyzja? Boję się, że nie ale wiem, że już podjęła decyzję i raczej jej nie zmieni. Szkoda :( Leków dalej nie chce brać. I przestała jeść :(

pinokio
zaufany użytkownik

Postautor: pinokio » pn sty 18, 2010 8:42 pm

Bardzo zła decyzja 100x lepiej jest na dziennych i nie wiem czy dzienne tylko się nie wlicza do renty przy wyliczeniu stawki

Awatar użytkownika
jeremi
zaufany użytkownik

Postautor: jeremi » pn sty 18, 2010 8:53 pm

dancia,

a czy córka zastanowiła się chociaż przez chwilę, kto będzie płacił za zaoczne studia?

moim zdaniem powinna porozmawiać z lekarzem o zmianie leków. zaproponuj jej to. powiedz, że nie ma nic do stracenia, może tylko zyskać. tylko trzeba odpowiednio się wstrzelić z lekiem.

Awatar użytkownika
dancia
zaufany użytkownik

Postautor: dancia » pn sty 18, 2010 11:37 pm

Studia są bezpłatne. Leki ma dobre, bo nie ma na nich urojeń i głosów. Lekarz też nie widzi potrzeby zmiany leków. Może ktoś z was umiałby jej przemówić do rozsądku? TO jej gg 3817351 może was posłucha... Proszę o pomoc dancia

Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9

Postautor: moi » pt sty 22, 2010 10:42 pm

Cóż, z doświadczenia wiem, że studia zaoczne są na niższym poziomie, niż dzienne, czy wieczorowe. Ale wymagania potrafią być takie same. Oznacza to, że przy gorszej jakości zajęciach i mniejszej ilości ćwiczeń trzeba zdać ten sam egzamin. Może ten argument przemówi do Mandrynki?

Pozdrawiam.m.
http://nyatri.org/

Awatar użytkownika
Pamal
zaufany użytkownik

Postautor: Pamal » sob sty 23, 2010 2:30 pm

Jest możlwe schudnąc na psychotropach. Byłam u dietetyka, mierzył mi przemianę materii i mam bardzo dobrą. Przecież Mandrynce dobrze szła nauka - zdawała egzaminy. Tylko niepotrzebnie opuszczała zajęcia. Studia trudno, najgorsze, że przestała brac leki. Dopiero teraz zauważyłam ten wątek, spróbuję ją zagadnąc na gg.

Awatar użytkownika
dancia
zaufany użytkownik

Postautor: dancia » pn lut 08, 2010 1:27 pm

Witam po długiej przerwie :) Córka została jednak na studiach dziennych, jestem szczęśliwa z tego powodu :) Wróciła także do leków, ponieważ zaczęła mieć urojenia i lęki. Pozdrawiam wszystkich dancia ;)

Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster

Postautor: zbyszek » pn lut 08, 2010 3:54 pm

Cieszymy się .

Wróć do „moje dziecko jest chore”