Jak zrozumieć ........

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Dorota1
zaufany użytkownik

Postautor: Dorota1 » pt sty 26, 2007 5:34 pm

Zbyszku, nie za bardzo wierzę w "czarodziejską moc" psychologa w takich wypadkach. Tak się składa, że znam MA MA i znam jej córkę. jestem psychologiem, pracuję z dziećmi i młodziezą , mam sama syna chorego na schizofrenię. Te metody, które działają w mojej sytuacji, nie zadziałały w sytuacji MA MY. Właściwie mam wrażenie, że tam nic nie działa. Cały problem jest w tym żeby dziecię, wszystko jedno jak duże uwierzyło, ze nie jest się wrogiem. Bardzo źle jeżeli przeszłość dziecięcia skłąnia je do widzenia wszystkich dorosłych, opiekunów jako wrogów. A już drastycznie jest wtedy gdy do takiego widzenia rzeczywistości skłania dodatkowo choroba. Mój syn bardzo długo widział we mnie wroga. zwłaszcza, ze moje działania, które podejmowałam w celu zmuszenia go do leczenia, w celu ochrony siebie, nie skłąniały do wielkiej miłości w moim kierunku.

Nie mam pojęcia co się stało, ze to się zmieniło. A zmieniło się nagle, jednego dnia. Oczywiście, że potem było też róznie, ale już nigdy później nie byłam traktowana jak wróg i komunikacja, choć bardzo zmienna i bywaczase, choć juz rzadko, że w napiętej atmosferze, jednak jest.

Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster

Re: Jak zrozumieć ........

Postautor: zbyszek » sob sty 27, 2007 10:33 pm

[quote="River"]Czy mam zawiadamiać policje,co wiaze sie z ryzykiem napiecia , opresji itd..?.[/quote]A czy chciałby Pani, żeby on zawołał policję, gdyby zniknęła Pani z domu bez wieści ?

Nadal może Pani posługiwać się własnym zdrowym rozsądkiem, jeśli to nie Pani choruje. Tym bardziej jeśli Pani motyw jest szczery.

River
zaufany użytkownik

Re: Jak zrozumieć ........

Postautor: River » śr lut 07, 2007 12:24 pm

Dzięki.Często mi go brakuje więc muszę sprawdzac.Dzięki ze jest z kim.

Awatar użytkownika
Jeżyk
zaufany użytkownik

Re:

Postautor: Jeżyk » czw lis 24, 2011 5:56 pm

[quote="MA_MA"]I jeszcze jedno-moje dziecko na bezpośrednie pytanie 'jak się czujesz ?",niezmiennie wszystkim odpowiada,że dobrze,dokładając do tego śliczny uśmiech.[/quote]

Też tak robię, jakbym dowiedziała się moja mama PODGLĄDA MOJE POSTY, to co piszę na forum, to chyba bym się zabiła, byłoby to dla mnie wstrętne i ohydne przekroczenie prawa do prywatności. Forum to jedyne miejsce gdzie mogę być szczera bo jestem anonimowa, gdyby ktoś z moich znajomych mnie podglądał tu.... to starciłabym Was,i moją jedyną możliwość wypisania się i oczyszczenia
PSYCHOMACHIA - jeden z toposów średniowiecznych przedstawiający konflikt duszy z ciałem albo walkę między dobrem a złem o duszę człowieka

Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Re: Re:

Postautor: Ralf » czw wrz 06, 2012 9:42 am

[quote="Jeżyk"][quote="MA_MA"]I jeszcze jedno-moje dziecko na bezpośrednie pytanie 'jak się czujesz ?",niezmiennie wszystkim odpowiada,że dobrze,dokładając do tego śliczny uśmiech.[/quote]

Też tak robię, jakbym dowiedziała się moja mama PODGLĄDA MOJE POSTY, to co piszę na forum, to chyba bym się zabiła, byłoby to dla mnie wstrętne i ohydne przekroczenie prawa do prywatności. Forum to jedyne miejsce gdzie mogę być szczera bo jestem anonimowa, gdyby ktoś z moich znajomych mnie podglądał tu.... to starciłabym Was,i moją jedyną możliwość wypisania się i oczyszczenia[/quote]

Rozumiem to doskonale.
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"

"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"

Wróć do „moje dziecko jest chore”