czy dużo osób będzie chętnych na pracę zdalną? (wywiad)

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
domik
zaufany użytkownik

Re: czy dużo osób będzie chętnych na pracę zdalną? (wywiad)

Postautor: domik » ndz paź 03, 2021 8:37 pm

cześć, jak najbardziej posiadam i inne oferty - w tej chwili negocjuję, natomiast wszystko zależy od tego, w jakiej firmie pracowałeś, jakie to były produkty i jaki odbiorca docelowy. W działaniach B2B jest z reguły kultura, gorzej z fotowoltaiką, do mnie też dzwonią (a ja im na to, że mieszkam w bloku :) )

Jak się lubi kontakt z ludźmi to świetna praca, przynajmniej na początek, aby się rozruszać - potem to już praca w handlu zdalnym i samodzielne stanowiska związane z kontaktem z klientem.

Taki świat, że dzisiaj wszystko jest związane ze sprzedażą i jej wsparciem, okolicami. Stanowisk innych jest dużo mniej - ale są.

A w jakiej firmie pracowałeś?

EDIT: w dzisiejszych czasach jest tak, że sam decydujesz o swoim stanowisku pracy i tworzysz kulturę organizacji - ja np. miałem tak wiele razy podejmując podobną pracę ale na wolnym rynku i dla niewielkich podmiotów. Obecnie też pracuję w niewielkiej i prężnej firmie - sam organizuję sobie dzień (za uzgodnieniem z moim szefem oczywiście). Rozumiem, żę w wielkich call center nie ma tej możliwości - to przemiał niepełnosprawnych po prostu z reguły, wyjątki można policzyć na palcach. Nie polecam takich firm i nie promuję ich.

Meduzola - musisz napisać CV, to warunek konieczny i jednocześnie pierwszy test zdolności do pracy.

Dumdum
bywalec

Postautor: Dumdum » pn paź 04, 2021 7:41 pm

Ja był bym chętny na czarno, chciałbym sobie dorobić w miesiącu 200-300zł, czas mam, bo mam wiele wolnych dni, legalna praca odpada, bo przekroczę próg ile można dorobić do renty i zawieszą mi rentę.

Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Postautor: Józef80 » sob paź 09, 2021 11:53 am

Witam, mam pytanie do Was, zatrudniali kogoś z Was? Ja to się obawiam że po wysłaniu CV kontakt się urwie i będzie to zwykłe wyduszenie dawnych osobowych. Mogę się mylić i dla tego spytałem :oops:
Czemu ty się, zła godzino,

z niepotrzebnym mieszasz lękiem?

Jesteś - a więc musisz minąć.

(Wisława Szymborska)

domik
zaufany użytkownik

Postautor: domik » ndz paź 10, 2021 1:42 am

a po co mi Twoje dane osobowe?

W tej chwili prowadzę rekrutacje, a link tutaj był do wpisania się do bazy.

Nie zatrudniam, a pośredniczę - jeśli nie chcesz wysyłać danych to nie rób tego.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Postautor: Józef80 » ndz paź 10, 2021 10:21 am

[quote=domik post_id=651406 time=1633819364 user_id=6985]

Nie zatrudniam, a pośredniczę - jeśli nie chcesz wysyłać danych to nie rób tego.

Pozdrawiam
[/quote]

No to zobaczymy czy ktoś zostanie zatrudniony, to zwrócę honor. Również pozdrawiam
Czemu ty się, zła godzino,

z niepotrzebnym mieszasz lękiem?

Jesteś - a więc musisz minąć.

(Wisława Szymborska)

Awatar użytkownika
dorrotea
bywalec

Postautor: dorrotea » wt cze 27, 2023 1:20 am

[quote=domik post_id=651406 time=1633819364 user_id=6985]

Pozdrawiam
[/quote]

Podziwiam, że radzisz sobie z prowadzeniem firmy o tym profilu. 12 lat zdalnej za mną. Niestety praca stricte w sprzedaży (a już sprzedaż fotowoltaiki w ogóle) nie dla mnie, tj. jestem świadoma, że nie utrzymam takich zajęć za dlugo. A warto jednak, by zaangażowani dzięki Tobie pracownicy nie rotowali i w sprzedaży mieli wyniki od samego początku. Infolinia nie-sprzedażowa jest dla mnie OK, różne prace, gdzie korzysta się ze stałego skryptu - OK.

Z jednolitym CV do bazy jestem sceptyczna, ponieważ piszę je od nowa pod każdą ofertę. Zawodów zdalnie miałam ze 4. I znane mi agencje posrednictwa wysyłały tę jedyną wersję z ich bazy. Nie dziwne, że aplikacja niekoniecznie podobała się pracodawcom.

Wróć do „praca”