czy dużo osób będzie chętnych na pracę zdalną? (wywiad)

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
domik
zaufany użytkownik

czy dużo osób będzie chętnych na pracę zdalną? (wywiad)

Postautor: domik » wt wrz 14, 2021 11:11 pm

Dzień dobry,

Zamierzam rozkręcić agencję zatrudnienia dla osób z orzeczeniem 02P.

Sam taki jestem i praca jest najlepszą terapią.

Chciałbym się zajmować:

- pośrednictwem pracy

- doradztwem

- szkoleniami

Działalność będzie ukierunkowana na pracę zdalną.

Czy ktoś z Was chciałby tak pracować?

Zmienić istniejące zajęcie na zdalne?

Jaka praca zdalna najbardziej by Wam odpowiadała?

Dodam, że sam tak pracuję od lat i chętnie podzielę się doświadczeniami. W tej chwili przeprowadzam jedynie rozeznanie, ponieważ sam znam 3 osoby chętne na pracę, jedna z nich ma orzeczenie, które praktycznie dyskwalifikuje pracę stacjonarną. Czy ktoś jeszcze będzie zainteresowany?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
precelik
bywalec
Status: samozatrudnienie - Wonders4you.com

Re: czy dużo osób będzie chętnych na pracę zdalną? (wywiad)

Postautor: precelik » wt wrz 14, 2021 11:21 pm

A na cyzm polega ta praca online? tak z ciekawości pytam
Moje strony: Żółte Papiery - [url=https://zoltepapiery.pl/author/krei/]blog o schizofrenii[/url] | [url=https://tomekurban.pl/]Tomek[/url] - strona domowa - obrazki... wiersze.. i inne... | Moje małe poradniki: [url=http://jak.edu.pl]Jak to zrobić?[/url]

Moja praca: [url=https://wonders4you.com/strona-typu-one-page/]Tworzenie [/url] i [url=https://wonders4you.com/aktualizowanie-stron/]aktualizowanie stron www[/url]

domik
zaufany użytkownik

Postautor: domik » wt wrz 14, 2021 11:34 pm

Ja sam pracuję jako handlowiec (i bardzo dobrze na tym wychodzę).

Zakładam, że nie znasz się na IT, bo oni wszyscy pracują zdalnie.

Więc, poza programowaniem, można robić praktycznie wszystko:

1. wirtualny asystent obsługuje firmy, wykonuje telefony np. w celu załatwienia spotkania, rezerwacji biletów, itd.

Organizuje zajęcia szefa. Polecenia mogą być najróżniejsze - generalnie - praca z telefonem, mailami i plikami (w tym skanami) jeśli trzeba.

2. handel wszelaki (sam zajmuję się liniami produkcyjnymi)- można sprzedawać wszystko

3. infolinie wychodzące - gdzie się wykonuje telefony, w sprawie np badan rynku czy opinii na temat produktów, wiele innych telefonów

4. infolinie przychodzące - dyżur na telefonie, linie wsparcia, itd.

5. wszelkie prace administracyjne

6. zbieranie danych i przepisywanie ich

7. monitoring kamer jeśli się ma szybkie łącze

W zasadzie nie wymieniłem multum rzeczy, bo można robić wszystko - to zależy od pracodawcy.

Trzeba zaznaczyć, że to nie są rzeczy płatne minimalnie oczywiście (takich pensji się już nie płaci)

Awatar użytkownika
falling up
bywalec

Postautor: falling up » śr wrz 15, 2021 8:32 pm

nawet socjal odkłada składki do ZUS-U i masz emeryture.

nie ma czegoś takiego jak renta.
każdy czerwony napój ma barwinik=witamine "Ha"

*

prefix.

domik
zaufany użytkownik

Postautor: domik » czw wrz 16, 2021 12:52 pm

Witam, ruszamy z projektem mimo braku Waszego zainteresowania.

Pojawiają się już pierwsze oferty i jeśli ktoś z Was jest zainteresowany zarabianiem kasy z bezpiecznego domu, wyrwaniem się z marazmu renty i rozwojem intelektualnym to zapraszam do składania CV.

Jeśli ktoś ma wątpliwości, czy i jak napisać CV to zapraszam do kontaktu na tym forum - poradzimy i tutaj.

Podaję maila do przesyłania CV: dominikgt73@gmail.com

Wszyscy jesteśmy z biurze niepełnosprawni, jest to inicjatywa niepełnosprawnych dla niepełnosprawnych.

Możemy pomóc zwłaszcza 02P.

Pozdrawiam serdecznie

azja
bywalec
Status: rencista

Postautor: azja » czw wrz 16, 2021 11:24 pm

Bardzo dobra inicjatywa. Uważam że praca zdalna jest najlepszym rozwiązanie dla osób z naszymi dolegliwościami.

Sam pracuję zdalnie i sobie chwalę. Dlatego nie skorzystam z innych ofert.

Awatar użytkownika
Stoķrotķa
bywalec
Status: 💰💰💰💰💰

Postautor: Stoķrotķa » pt wrz 17, 2021 3:36 pm

A można pracować na taką umowę, że dostaje się minimalne wynagrodzenie, żeby nie utracić renty? I wtedy np. liczba godzin byłaby mniejsza?

Masz przygotowane umowy dla osób, które chcą sobie dorobić do renty?

Awatar użytkownika
zdrowy
zaufany użytkownik

Postautor: zdrowy » pt wrz 17, 2021 10:22 pm

Do Dupy chociaż brzmi to dziwnie. :D GUS publikuje co 3 miechy ile wynosi średnie wynagrodzenie brutto w Polsce. Cytuje: "Od 1 września 2021 roku do 30 listopada 2021 roku kwota przychodu odpowiadająca:

70 proc. przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia ogłoszonego za II kwartał 2021 r. wynosi 3853,20 zł - przychody powyżej tej kwoty wpłyną na zmniejszenie emerytury/renty

130 proc. przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia ogłoszonego za II kwartał 2021 r. wynosi 7155,90 zł - przychody powyżej tej kwoty będą oznaczać zawieszenie emerytury/renty

Czyli możesz dorobić 3853,20 zł i nie stracisz prawa do renty. Nie musisz zarabiać najniższej krajowej. Inna kwestia czy w trakcje umowy o pracę czy innej formy zatrudnienia będzie wypadać ci komisja ZUS na której możesz dostać ponownie rentę lub mogą cię jej pozbawić. Ale to już loteria i gdybanie oraz leży to po stronie orzecznika ZUS.

Trzymaj się pupa 8)

domik
zaufany użytkownik

Postautor: domik » sob wrz 18, 2021 11:58 pm

jest tak, jak pisze zdrowy - umowa o pracę jest normalna, podpisujesz ją z pracodawcą.

Jest tak, że można zarobić całkiem nieźle i nie zabiorą renty - to jest normalne, żę ktoś pracuje - czy jesteś w stanie przeżyć za rencinę?

Warunkiem jest posiadanie orzeczenia - najbardziej pożądani są od umiarkowanego w górę, oraz ze schorzeniem specjalnym - czyli te nasze 02P

Pracodawca otrzymuje miesięczną dopłatę do naszej pensji w wysokości do 75% kosztów pracy, do maksymalnych kwot:

orzeczenie lekkie, specjalne - 1050 zł

umiarkowane, specjalne - 2400 zł

znaczne, specjalne - 3150 zł

Czyli po prostu takich, jak my opłaca się zatrudniać i dobrze traktować.

W przypadku dużych firm (zatrudniających powyżej 25 osób) dochodzą jeszcze odpisy na pfron, oznacza to, że jesteśmy atrakcyjnym kąskiem na rynku.

Ale wszystko zależy od jakości pracy.

No i na koniec napiszę - warto pracować, praca dla nas jest formą terapii i rozwojem intelektualnym - jest to ogromnie ważne dla 02P (mam na myśli trening umysłu) - ona pomaga w uporaniu się z chorobą.

Sam pracuję od wielu lat zdalnie, będą miał takie oferty pracy i postaram się motywować i szkolić takich, jak my - praca zdalna nie jest trudna, daje wiele możliwości rozwoju i można się jej nauczyć - nawet sprzedaż telefoniczna daje bardzo wiele frajdy - sam zaczynałem od czegoś takiego za minimalne stawki.

Pozdrawiam i zachęcam do wysyłania aplikacji

Awatar użytkownika
Stoķrotķa
bywalec
Status: 💰💰💰💰💰

Postautor: Stoķrotķa » ndz wrz 19, 2021 1:38 pm

Przyjmujesz bez względu na miejsce zamieszkania?

domik
zaufany użytkownik

Postautor: domik » pn wrz 20, 2021 5:46 pm

nie oferuję zatrudnienia we własnej firmie, jestem pośrednikiem - łączę pracodawców z niepełnosprawnymi, to praca zdalna, więc możesz mieszkać i w Chinach :)

Awatar użytkownika
Meduzola
zaufany użytkownik

Postautor: Meduzola » wt wrz 21, 2021 11:28 am

[quote=domik post_id=648892 time=1631650319 user_id=6985]
Dzień dobry,

Zamierzam rozkręcić agencję zatrudnienia dla osób z orzeczeniem 02P.

Sam taki jestem i praca jest najlepszą terapią.

Chciałbym się zajmować:

- pośrednictwem pracy

- doradztwem

- szkoleniami

Działalność będzie ukierunkowana na pracę zdalną.

Czy ktoś z Was chciałby tak pracować?

Zmienić istniejące zajęcie na zdalne?

Jaka praca zdalna najbardziej by Wam odpowiadała?

Dodam, że sam tak pracuję od lat i chętnie podzielę się doświadczeniami. W tej chwili przeprowadzam jedynie rozeznanie, ponieważ sam znam 3 osoby chętne na pracę, jedna z nich ma orzeczenie, które praktycznie dyskwalifikuje pracę stacjonarną. Czy ktoś jeszcze będzie zainteresowany?

Pozdrawiam
[/quote]

Dzień dobry. Ja znam bardzo dobrze język niemiecki, trochę angielskiego (tylko raczej w piśmie) i trochę łacińskich słów, nie mam na myśli "łaciny podwórkowej". Język łaciński pomaga mi tłumaczyć nazwy roślin i zwierząt (interesuje mnie biologia) między tymi językami. Moją słabą stroną jest brak znajomości prawa podatkowego i liczyć umiem też głównie pod kreską lub na kalkulatorze. Studiowałam głównie językoznastwo (gramatyka), literaturę, trochę teatrologii i socjologię, był też przedmiot dodatkowy psychologia. Przez 5 semestrów udało mi się jednakże zdobyć tylko 45% punktów zaliczeniowych do licencjata. Nie dokończyłam studiów, bo nie chciałam pisać antypolskich tekstów w Dojczlandach i bezsenność mnie dopadła, tzn. wróciła wtedy jak bumerang. No dobra, historię też studiowałam. Matura (2002) z historii, choć kiepsko mi poszło w części pisemnej, choćby przez sam fakt, że zamiast ZSRR, napisałam Rosja. Mam orzeczenie niepełnosprawności znaczne. Byłam wielokrotnie hospitalizowana, a ostatni wypis jest z maja lub czerwca 2020. Mam dwoje dzieci i prawa rodzicielskie do nich, mam z nimi kontakt telefoniczny, nie sprawuję faktycznej opieki rodzicielskiej. Myślę, że do schizofrenii dołączył też parkinson, zatem tylko praca zdalna.

Awatar użytkownika
Meduzola
zaufany użytkownik

Postautor: Meduzola » wt wrz 21, 2021 1:35 pm

Nie moim zamiarem jest robienie z tego wątku farsy...

Ale walidacja możliwa jednakże tylko poprzez czytanie mnie między wierszami:

Atena miała moc zatrzymania biegów zdarzeń, ale nie zrobiła tego.

Zabrakło dobrej woli czy znała Przeznaczenie..?

Dopuściła oto do tego, by Posejdon zgwałcił Meduzę.

Ciężarną Gorgonę (Meduza była najmłodszą z trzech Gorgon) głowy pozbawić przybył Perseusz. Właśnie tę, która wzrokiem zamieniała w kamień.

Tak Meduza powiła Pegaza...

Przypomnijmy w tym miejscu, że Atena wyskoczyła z głowy Zeusa.

Ogłaszam konkurs literacki imienia XY na pracę (liryka, epika, dramat) na temat: "Moja siostra Meduza". Skład jury jeszcze nie znany.

Do wygrania jeden używany zielony blender elektryczny. Pojemnik (przezroczysty) nakładany od góry pod kątem 180 stopni.

rumianek399@gmail.com

paulus318
zaufany użytkownik

Postautor: paulus318 » wt wrz 21, 2021 6:52 pm

Masz w ofercie składanie długopisów?

Awatar użytkownika
Meduzola
zaufany użytkownik

Postautor: Meduzola » wt wrz 21, 2021 7:36 pm

Moja odpowiedź na pytanie @domika brzmi: tak. A Wasza..? Kuźwa, nie mówię przecież szyfrem.

domik
zaufany użytkownik

Postautor: domik » pt wrz 24, 2021 3:17 pm

Kochani! Zapraszam pod oficjalny link do składania CV i aplikacji:

https://tinyurl.com/224damfw

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
klucz żurawi
zaufany użytkownik
Status: cios z karata

Postautor: klucz żurawi » sob paź 02, 2021 10:47 pm

Chciałem dzwonić do domika by zadać mu kilka pytań dotyczących tej pracy zdalnej. Jednak zadam je na forum. Inni też skorzystają z tych informacji.

Jak wygląda ta sprzedaż przez telefon? Wyobraźnia podpowiada mi dwie możliwości.

1-dostajesz listę produktów i dzwonisz na dowolne numery telefonów reklamując takie produkty

2-rezydujesz pod telefonem i to klienci dzwonią do ciebie bo znaleźli produkt w telezakupach

Jak wygląda samo czatowanie przy telefonie. Czy to jest smartfon, czy mikrofon podłączony do komputera?

Po złożeniu CV, dostajesz listę pracodawców, czy to pracodawcy kontaktują się z tobą?

domik
zaufany użytkownik

Postautor: domik » ndz paź 03, 2021 1:52 pm

Dzięki za pytania Klucz, już odpowiadam (w dowolnej kolejności):

Proces rekrutacji jest różny - otrzymuję ofertę pracy, którą umieszczam w bazie i publikuję.

Zgłaszają się kandydaci, których weryfikuję i jeśli ktoś wyda mi się odpowiedni, dzwonię do niego, aby porozmawiać, zweryfikować przesłane dokumenty. Jeśli wszystko będzie w porządku ustalałam kontakt między kandydatem a pracodawcą (aby ze sobą porozmawiali, oczywiście przekazuję CV do pracodawcy przedtem).

Czasem robię rekrutację bez ofert, aby dodać Kandydatów do bazy naszej (całkiem legalnej) - wtedy dopasowuję takie cv do posiadanych ofert i kontaktuję się z wybranymi osobami - następnie schemat jak wyżej. Taki link bez ofert dodałem i powyżej na Forum.

Jeśli wszystko idzie gładko to następuje podpisanie umowy o pracę.

Wynagrodzenie jest zależne od stanowiska i doświadczenia, zaraz napiszę o tym.

Zachęcam śledzić na początek naszego Facebooka, w celu "bycia na bieżąco" - tam na pierwszy ogień idą nasze oferty pracy.

Obecnie poszukujemy 2 specjalistów i właśnie Telemarketerów, o co mnie pytasz Klucz :)

Zarobki specjalistów to nawet do 10.000 zł brutto (ponad 7k netto)

Zarobki telemarketera to od 2800 brutto (minimum w PL - 2050 około na rękę, do 3850 zł brutto - maksimum, aby renty nie skasowali - 2700-2800 na rękę).

Specjalistów pomijam, to nie o to pytałeś.

Telemarketing - sprzedaż telefoniczna lub po prostu praca w call center.

Musisz mieć łącze stałe (podobno na komórkowych kiepsko chodzi) oraz wypada mieć własny komputer (zależy to od pracodawcy, czasem dają firmowe), do tego słuchawki do komputera (tu z reguły mamy własne ze względów higienicznych).

W zależności od stanowiska i firmy możesz otrzymać też telefon (ale to wszystko zależy od specyfiki pracy, w naszym przypadku to jest dzwonienie przez komputer)

Fizycznie praca wygląda tak, że uruchamiasz komputer i logujesz się do systemu - często poprzez przeglądarkę internetową.

Tam wyskakuje pierwsza osoba, do której masz zadzwonić oraz towar/usługa, które możesz tej osobie zaproponować.

To nie jest szukanie ludzi po Internecie i "molestowanie" ich.

Bazę dostarcza call center, bez obawy.

Klikasz opcję "połącz" i dzwonisz przez komputer i słuchawki do tej osoby. Rozmawiasz.

I teraz sama treść rozmowy zależy od towaru i klienta - wszystko to jest w obrębie jednego projektu.

To nie jest tak, że jednemu sprzedajesz samochody i następnemu powidła i musisz mieć wiedzę w małym palcu, aby nie wyjść na idiotę!

Każdy projekt dotyczy czegoś innego - np. sam zaczynałem od sprzedaży usług TV w Vectrze, usługi były adresowane do starszych ludzi.

Tutaj mamy specjalizację: konkretnie starsi ludzie i konkretnie usługi TV.

Inne projekty mogą dotyczyć ubezpieczeń, fotowoltaiki, nawet badań satysfakcji klienta firmy X.

Nigdy nie dzwonisz w ciemno i nie nagabujesz przypadkowych ludzi!!!!!!!

Przed projektem dostajesz stenogram wstępu do rozmowy, abyś wiedział dokładnie to, co mówić i nie wyjść na debila:

"dzień dobry, dzwonię z firmy X, nazywam się Y, na wstępnie informuję, że rozmowa jest nagrywana, ostatnio kupował pan meble w firmie x, jak Pan ocenia usługę montażu w stali 1 do 10?"

Mniej więcej tak to wygląda i wcale nie jest trudne!

Odpowiedzi wbijasz w system w przeglądarce, dziękujesz za rozmowę, klikasz w opcję "następny" i wyskakuje Ci kolejny klient :)

Wszystko też zależy od call center - opisałem Ci profesjonalne firmy.

Moim pierwszy spotkaniem z branżą było umawianie firm na zdalne prezentacje programu magazynowego- podjąłem się na pół etatu, za minimum.

Firma była jednoosobowa, więc dostałem telefon z kartą sim i listę klientów. Nie było szkoleń przygotowujących i cała inwencja była po mojej stronie.

Po 2 miesiącach zakończyliśmy współpracę - program był trudno sprzedawalny, a ja nie miałem doświadczenia, byłem po prostu słaby. (bo dzisiaj dałbym radę nawet z tym towarem)

Potem pracowałem w większej firmie ze 3 lata, też kiepsko szło - uczyłem się wszystkiego sam, następnie przeszedłem do profesjonalnego call center (za minimum) i poznałem to wszystko, co Wam wyżej napisałem - tutaj ogromnie dużo się nauczyłem i pomimo małego wynagrodzenia i nieprzyjaznych warunków pracy, niczego nie żałuję.

Teraz czuję się profesjonalistą, po szeregu kursów w kilku różnych firmach :)

Oczywiście powyższe zajęcia przyniosły mi wielką poprawę intelektualną - pamięć, wysławianie się, precyzja wypowiedzi, to nie ma ceny!

Czy rezydujemy pod telefonem?

W call center są różne projekty - ja pracowałem na infoliniach wychodzących, wiem też, że są infolinie przychodzące - czyli tak, dyżurujemy.

Niestety, tutaj nie pomogę aż tak, bo nie mam doświadczeń. Podobno są łatwiejsze przychodzące.

Poza tym są różne call center i różne zadania!

W przyszłości będziemy mieli oferty również wirtualnych asystentów - czyli obsługę firm na godziny - to projekty nawet typu "proszę mi wyszukać i zorganizować native speakera dla córki"- Czy to nie jest rozwijające? :D

Co ważne, w pracy z klientem zdalnie wykształcenie ma mniejsze znaczenie - liczą się bardziej umiejętności, a przede wszystkim samodyscyplina i chęci do pracy!

Na koniec garść linków:

Profil na fejsie (warto mieć fejsa!):

https://www.facebook.com/AgencjaAPD

link do rekrutacji na telemarketera:

https://aplikuj.hrappka.pl/oferta/Telemarketer-Call-Center/55213

Jeśli są jeszcze jakieś pytania to walcie śmiało! (albo jeśli coś pominąłem)

Pominąłem na pewno szkolenia i opiekę: w call center nadzoruje nasz zespół tzw. team lider, słucha naszych rozmów i zawsze służy rada i pomocą, wskazuje błędy i motywuje do pracy. Przed każdym projektem jesteśmy drobiazgowo szkoleni też.

Awatar użytkownika
Meduzola
zaufany użytkownik

Postautor: Meduzola » ndz paź 03, 2021 7:19 pm

A można z przyszłym pracodawcą na czacie o umówionej porze podać swoje mocne i swoje słabe strony... Bo ja CV-cyrografu nie napiszę... ;-) :-)

Awatar użytkownika
Stasiek
zaufany użytkownik

Postautor: Stasiek » ndz paź 03, 2021 7:30 pm

Siema , a innych ofert pracy nie posiadasz? , bo żeby pracować jako Telemarketer to trzeba mieć końskie zdrowie , a nie tylko zdrowie , wiem bo kiedyś pracowałem jako Telemarketer , wymarzona praca to nie jest i dodatkowo bardzo stresująca i pewnie umowa pierwsza na miesiąc , no max 3

Wróć do „praca”