Wykład "Praca po kryzysie psychicznym – jak ją znaleźć i utrzymać się w niej?"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
paulus318
zaufany użytkownik

Re: Wykład "Praca po kryzysie psychicznym – jak ją znaleźć i utrzymać się w niej?"

Postautor: paulus318 » pt wrz 03, 2021 4:03 pm

Za dzialalnosc wysoce szkodliwa szpolecznie grozi 25 lat wiezienia albo 100 zl grzywny

Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Re: Wykład "Praca po kryzysie psychicznym – jak ją znaleźć i utrzymać się w niej?"

Postautor: Amannn » pt wrz 03, 2021 7:56 pm

Katastrofa powinien co najmniej trafić do szpitala psychiatrycznego dlatego ze zagraża zdrowiu innych. Te jego wykłady też są wysoce szkodliwe jak ja i inni pisaliśmy.

AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Postautor: AcidHouse » pt wrz 03, 2021 9:03 pm

Catastropika może boleć to, że nie należy do ludzi ładnych.

Bardzo to rozumiem, ponieważ kiedyś byłem brzydkim kaczątkiem. Teraz jestem pięknym łabędziem.

Nawet moja dupa mnie podnieca.

Wszystko jest do zrobienia...

Nie można załamywać rąk.

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » pt wrz 03, 2021 10:01 pm

Szkoda niemajątkowa - krzywda. (445 i 448 Kodeksu cywilnego).

Zwracamy się o zadośćuczynienie i konto Katastrofika pęknie. :lol:

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » pt wrz 03, 2021 10:10 pm

Wracając do pracy po kryzysie psychicznym - bardzo fajnie pisze i mówi ta kobieta związana z eFkropką.

Janusz powinien znać ją osobiście, skoro tam się pcha. Uczyć się od niej pokory, doświadczenia i altruizmu a nie gadać swoje pyszałkowate bzdury.

https://wiez.pl/2021/02/15/nie-znasz-nikogo-z-doswiadczeniem-kryzysu-psychicznego-to-po-prostu-niemozliwe/

https://wyborcza.pl/7,162657,27272602,psychiatria-po-nowemu-osoba-chora-psychicznie-nie-musi-lezec.html

https://www.rdc.pl/tag/katarzyna-szczerbowska/

https://audycje.tokfm.pl/gosc/12391,Katarzyna-Szczerbowska

https://vod.tvp.pl/video/anna-dymna-spotkajmy-sie,katarzyna-szczerbowskakieslinska-26022021,52161824

Inne artykuły do przemyślenia:

https://wiez.pl/2021/01/18/asystent-zdrowienia-w-moim-zyciu-kryzys-psychiczny-nie-byl-zjawiskiem-marginalnym/

https://wiez.pl/2020/12/11/celem-psychiatria-zorientowana-na-osobe/
Ostatnio zmieniony pt wrz 03, 2021 10:31 pm przez cezary123, łącznie zmieniany 1 raz.

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » pt wrz 03, 2021 10:15 pm

[i]"Nikt nie ma tego wypisanego na czole, to fakt, ale przecież codziennie – w sklepie, w autobusie, w kinie, w pracy – spotykamy kogoś z tym doświadczeniem, choć oczywiście sobie tego nie uświadamiamy. Kryzys psychiczny to pojęcie pojemne – mieści w sobie zarówno zaburzenia takie jak schizofrenia czy choroba afektywna dwubiegunowa, jak i załamania wywołane trudnym przeżyciem, permanentnym stresem, zaniedbywaniem snu czy ogromną wrażliwością".[/i]

https://wiez.pl/2021/02/15/nie-znasz-nikogo-z-doswiadczeniem-kryzysu-psychicznego-to-po-prostu-niemozliwe/

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » pt wrz 03, 2021 10:19 pm

Ja bym dodał jeszcze nerwice. Są to zaburzenia, które mają taką specyficzną właściwość, że poprzez ducha atakują ciało. Nie poprzestają na umyśle, reakcja zachodzi również tak, że występuje pod postacią somatyczną i to w sposób widoczny i szkodliwy.

Czasem ciągną się latami i niszczą całkowicie życie we wszystkich aspektach.

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » pt wrz 03, 2021 10:24 pm

Ktoś ma psychozę endogenną a ktoś nerwicę egzogenną.

Co jest przyczyną powstawania nerwic? Środowisko, warunki, ludzie.

Ludzie ludziom zgotowali ten los.

Uspołecznijmy kata z ofiarą i wyślijmy ich do jednej pracy czy domu. Trauma i absurd. :auto-ambulance:

Milionowe zadośćuczynienia dla ofiar mobbingu, molestowania, przemocy, ludobójstwa, innych traum, procesy, ludzkie zagmatwane losy, to nie są rzeczy do rozwiązania wykładzikami czy szkoleniami prowadzonymi przez jakiegoś śmiesznego naiwniaka.

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » pt wrz 03, 2021 11:47 pm

I coś jeszcze wyłazi, co mogło być przyczyną kryzysów psychicznych ze wszystkimi najgorszymi ich konsekwencjami - zadłużenie.

Fortuna kołem się toczy a ludzie popełniają ten sam błąd w kółko - jak jest dobrze, to chcą przedobrzyć.

Frankowicze na przykład do tej pory klną a to i tak nic nie pomoże.

[i]" – Wydawało mi się, że moja sytuacja finansowa będzie się tylko poprawiać. Pamiętajmy, że kiedy podejmujemy długofalowe decyzje finansowe, musimy zdawać sobie sprawę, iż w życiu nic nie jest pewne i nad każdą decyzją trzeba się poważnie zastanowić". [/i]

https://www.rdc.pl/informacje/bezplatne-porady-dla-zadluzonych-nalezy-jak-najszybciej-zglaszac-sie-do-prawnika-posluchaj/

Coś w ogóle na to poradzi:

Oczywiście - szkolenia psychologiczne: [i]"Jak sobie poradzić ze spłatą długu, którego nie można spłacić"[/i].

Żyła złota (dla prowadzącego).

:?

https://natemat.pl/131083,bieda-w-wymarzonym-apartamencie-bo-5-tys-zl-pensji-nie-wystarcza-na-rate-frankowiczom-w-ogole-mozna-wspolczuc

https://kobieta.gazeta.pl/kobieta/7,107881,17265970,wzielam-kredyt-we-frankach-problemy-zaczely-sie-szybko-rok.html

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » pt wrz 03, 2021 11:49 pm

No to tyle. Wracam do nauki, kariera czeka :)

Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Postautor: Amannn » sob wrz 04, 2021 1:56 am

[quote=AcidHouse post_id=647963 time=1630692226 user_id=9910]
Catastropika może boleć to, że nie należy do ludzi ładnych.

Bardzo to rozumiem, ponieważ kiedyś byłem brzydkim kaczątkiem. Teraz jestem pięknym łabędziem.

Nawet moja dupa mnie podnieca.

Wszystko jest do zrobienia...

Nie można załamywać rąk.
[/quote]

Katastrofa jest rzeczywiście brzydki by nie powiedzieć odrażający. Jego wygląd w pełni koresponduje z tym co robi na forum.

Awatar użytkownika
karuna
zaufany użytkownik

Postautor: karuna » sob wrz 04, 2021 2:06 am

[quote=Amannn post_id=647991 time=1630709769 user_id=10077]
Katastrofa jest rzeczywiście brzydki by nie powiedzieć odrażający. Jego wygląd w pełni koresponduje z tym co robi na forum.
[/quote]
Każdy ma takiego Amanna na jakiego zasłużył, Catastrofa.
[i]wdech i wydech

trwanie poza czasem

zima to zmiana[/i]

Awatar użytkownika
karuna
zaufany użytkownik

Postautor: karuna » sob wrz 04, 2021 2:14 am

W sumie dla chorych nikt nic nie robi, Cata coś tam jakby robi.
[i]wdech i wydech

trwanie poza czasem

zima to zmiana[/i]

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » sob wrz 04, 2021 9:32 am

[quote=karuna post_id=647993 time=1630710891 user_id=10165]
W sumie dla chorych nikt nic nie robi.
[/quote]

Jak to nikt? Cała sfera medycyny, oświaty, psychologii, ZUS, PFRON, opieka społeczna, i to wszystko jest w Polsce za darmo i nikt nie szuka jeleni.

Współczujemy psychicznym frankowiczom i zadłużonym bogaczom, co teraz kombinują jak poruszyć góry, żeby wszyscy się składali i jeszcze im dziękowali za to, czy raczej nastolatkom w depresji z domu alkoholików i rozwodników i innych patologii?

Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Postautor: Catastrophique » sob wrz 04, 2021 9:36 am

Poziom Waszych wycieczek osobistych osiągnął dno. Wielu powinno dostać ostrzeżenia.

Ja się tym nie przejmuję, bo znam swoją wartość.

Nie narzekam na brak powodzenia, sporo randkuję gdy Wy się nawet panicznie boicie podejść do kobiety, a niektórzy, jeśli nie większość, pewnie nawet wyjść z domu ;).

Miło się też obserwuje Waszą zazdrość co do tego ile zarabiam i jakie życie prowadzę. Widać, że Cezarego aż nosi xD.

Właśnie dlatego bawi mnie, gdy osoby, które mi pod tym i nie tylko pod tym względem do pięt nie dorastają próbują mnie krytykować ;).
[i]Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym.[/i] |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » sob wrz 04, 2021 9:41 am

Cezary ma swoje życie i rozum i ciebie daleko w ....

Awatar użytkownika
karuna
zaufany użytkownik

Postautor: karuna » sob wrz 04, 2021 9:48 am

[quote=cezary123 post_id=647995 time=1630737150 user_id=5244]
[quote=karuna post_id=647993 time=1630710891 user_id=10165]
W sumie dla chorych nikt nic nie robi.
[/quote]

Jak to nikt? Cała sfera medycyny, oświaty, psychologii, ZUS, PFRON, opieka społeczna, i to wszystko jest w Polsce za darmo i nikt nie szuka jeleni.

Współczujemy psychicznym frankowiczom i zadłużonym bogaczom, co teraz kombinują jak poruszyć góry, żeby wszyscy się składali i jeszcze im dziękowali za to, czy raczej nastolatkom w depresji z domu alkoholików i rozwodników i innych patologii?
[/quote]
No wszystkim chcemy współczuć, też tym głupim.

Zgadzam się, że coś robią, ale czasem niewiele mogą jakby pomóc.
[i]wdech i wydech

trwanie poza czasem

zima to zmiana[/i]

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » sob wrz 04, 2021 9:55 am

[quote=karuna post_id=647999 time=1630738117 user_id=10165]

No wszystkim chcemy współczuć, też tym głupim.
[/quote]

Po buddyjsku?

A znasz bajeczkę Nietzschego o babce za piecem, co się pewnego dnia udusiła nadmiarem współczucia?

Nie lituj się nad bidą, bo bida ożyje, to ciebie zabije.

Januszek jest potwierdzeniem tej starożytnej mądrości - był kaliką w Ustce przeznaczonym przez los na zmarnowanie, to wszyscy mu współczuli. Teraz wylazł z nory i znalazł frajerów, to wszystkich ma za nic, nawet jeżeli całe ... o nich wie.

Awatar użytkownika
karuna
zaufany użytkownik

Postautor: karuna » sob wrz 04, 2021 9:59 am

Nie znam bajki.

Poważnie mówiąc, to gdyby te wykłady miały tak wiele kosztować to można by wynająć ze dwóch specjalistów, to się nie trzyma kupy, no ja myślałem, że to w ramach wolontariatu. :)
[i]wdech i wydech

trwanie poza czasem

zima to zmiana[/i]

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » sob wrz 04, 2021 10:34 am

Pycha idzie przed upadkiem a wyniosłość serca przed ruiną.

Skończy mu się z przypadkowego zbiegu okoliczności i wtedy przyjdzie znowu łasić się do ludzi, fałszywy.

Jak pazerni bogaci frankowicze.

A wtedy choćby ktoś chciał, to nie może nic dla niego zrobić. Nie spłaci miliona za czyjś prywatny wymysł, który był ogrodzony, pod prądem, i pilnowały go ujadające psy, przed innymi ludźmi i ich życiem.

Wróć do „praca”