Postautor: Catastrophique » pt wrz 03, 2021 12:22 am
[quote=Digital post_id=647876 time=1630597773 user_id=9645]
Masz jednak świadomość tego, że pieniądze niedługo skończą się?
Nie oszukujmy się, w dzisiejszych czasach niestety taka firma nie daje profitów, a ze szkoleń zyski są praktycznie zerowe, sam dobrze wiesz jak jest.
Nie mam tu na celu ciebie dołować, tylko warto się opamiętać zanim człowiek obudzi się z ręką w nocniku, bez pieniędzy i z astronomicznym warszawskim czynszem za wynajem mieszkania.
Koledzy oraz znajomi też są dopóki są pieniądze, gdy skończą się poznikają błyskawicznie.
[/quote]
Widać Twoją znajomośc rynku. Wiedziałem, że jesteś ignorantem, ale nie sądziłem, że aż takim. Ja wiem jak jest, ale Ty nie masz o tym zielonego pojęcia i piszesz tak jak byś chciał aby było, a zupełnie - nie jest.
Dlaczego miałyby się skończyć? Szkolenia są bardzo opłacalnym zajęciem. Zysk z jednego szkolenia to średnio kilka tysięcy złotych (a bywa lepiej - wyobraź sobie, że na jedno przychodzi średnio 20, 30 osób, a każdy płaci kilkaset złotych, oczywiście, trzeba odjąć koszty wynajmu sali, drukowania materiałów i niekiedy cateringu, ale i tak z jednego szkolenia mógłbym żyć nawet parę miechów, zależy od poziomu tego życia oczywiście), a zdarza mi się, że mam ich kilka w miesiącu więc przelicz sobie czy to naprawdę się nie opłaca ;). Warszawa to ogromny rynek z ogromem ludzi, którzy szkoleń potrzebują i chętnie zapłacą za przydatną wiedzę. Mało tego, otwieram się też na inne miasta i nieustannie rozszerzam ofertę szkoleń.
Jest mnóstwo innych firm szkoleniowych, które również prężnie dzialają i też uważasz, że niedługo zbankrutują?
Dodatkowo - coaching też jest opłacalny, ale to w sumie tylko dodatek do kasy ze szkoleń (porównując zarobki z jednego i drugiego).
Czynsz warszawski nie jest aż tak astronomiczny, nie mam problemów z jego spłacaniem i nie zanosi się na to abym je kiedykolwiek miał. Potrafię o siebie zadbać.
A to, że piszesz, że moi znajomi i przyjaciele są ze mną dlatego, że mam kasę pogrąża Ciebie i Twój poziom już całkowicie.
Dlatego zamykam dyskusję, ponieważ nie ma z kim dyskutować. Żenada :/.
[i]Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym.[/i] |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum