Wykład "Praca po kryzysie psychicznym – jak ją znaleźć i utrzymać się w niej?"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Re: Wykład "Praca po kryzysie psychicznym – jak ją znaleźć i utrzymać się w niej?"

Postautor: Catastrophique » pn wrz 06, 2021 12:20 am

[quote=cezary123 post_id=648086 time=1630839545 user_id=5244]
Jak budować morale w pracy?

Januszkową metodą - "Co? Nie wychodzi?", "Boisz się ludzi, boisz, nie wmawiaj mi, że się mylę", "tak naprawdę znamy twoją prawdziwą sytuację a do tego, żebyś rozwinął skrzydła nie dopuścimy".

Ludzie zgłupieją :auto-ambulance:
[/quote]

A chcesz poznać swój schemat?

Prawda > Wyzwiska, ubliżanie, wycieczki osobiste, próby deprecjonowania wiedzy i umiejętności.

Prostszy od "mojego", nie? ;)

I znacznie bardziej typowy, oczywisty. Tak mali ludzie reagują na bolesną prawdę o sobie, dowodów, przykładów w necie i nie tylko masa.
[quote] a do tego, żebyś rozwinął skrzydła nie dopuścimy[/quote]
To już sobie sam dorobiłeś. A pisałeś, że to ja wpadam w paranoję na Twoim punkcie ;).

Co do reszty "schematu", tak to bywa gdy wmawiasz innym bzdury, uparcie wymyślając na ich miejsce coraz to nowsze, coraz bardziej niedorzeczne (5 kafluf, naprafde!;)) brednie, wcześniej pisząc coś zupełnie innego na swój temat. Teraz już tych wypowiedzi nie znajdę, ale pisałeś, że preferujesz samotność, potwierdziłeś też moje wnioski co do tego, że mieszkasz z rodzicami i nie masz pracy. Po Twoich wypowiedziach też, całkowitemu oderwaniu od rzeczywistości niemal w każdej dziedzinie, można wywnioskować, że nie masz nic wspólnego z praktykowaniem tego o czym piszesz, w życiu.

Mówiłem też, że nie traktuję Ciebie jak klienta.

Raz, że na forum coachingu się nie prowadzi, dwa, że moi klienci nie udają, że problemu nie ma, są ze mną szczerzy i przede wszystkim nastawieni na rozwój.

Z Twoich wypowiedzi płynie coś odwrotnego do rozwoju. To a propos też Twojego oderwania.

Uważasz, że kobiety to zło, związki to zło, miłość to zło i zawsze kończy się tak samo - cierpieniem mężczyzny ;). Biedactwo. Zapewne zdajesz sobie sprawę, że cierpisz przez taki sposób myślenia, ale dzięki takim poglądom nie musisz nic robić z tym, ze jesteś samotny. No jak każda to diablica (ja tu staram się pisać poważnie, a prześmiewcze słownictwo narzuca się samo xD) to rzeczywiście, po co? ;) Co do kwestii zawodowych - hajs, hajs sie liczy i jak mam wykrztałcenie to pracodawcy będom się o mnie bić! Chorobowych - zdrowi zagrażają horym, no przecież wstawiam linki z historii 2 wojny światowej, nic się nie zmieniło. Nic!

To nie całokształt tylko to co mi się na szybko przypomniało ;).

Jeśli masz zamiar odpowiadać mi na to, przez próbe uzasadniania powyżej wspomnianych bzdur w typowy dla siebie sposób czyli przez ww. schemat...zastanów się proszę, bo znowu będziesz pisał monologi ;).
[i]Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym.[/i] |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum

cezary123
zaufany użytkownik

Re: Wykład "Praca po kryzysie psychicznym – jak ją znaleźć i utrzymać się w niej?"

Postautor: cezary123 » pn wrz 06, 2021 10:19 am

No i co nie obraża mnie Januszek swoimi głupotami? :lol:

Niech się w ... ugryzie a nie ma racji. :mrgreen:

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » pn wrz 06, 2021 10:26 am

Ja jestem nastawiony na rozwój bez przeszkadzania mi przez natrętnych .... co szukają jeleni.

Wara od mojego życia.

Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Postautor: Catastrophique » pn wrz 06, 2021 10:29 am

Poziom argumentu taki jaki sie spodziewalem. "Niech się w ... ugryzie" :/.

Nie obrazam Cie, krytykuje to co piszesz/pisales. Odrozniam osobe od jej opinii.

Powinienes sie tego nauczyc jak i masy innych rzeczy, jezeli chcesz zeby ludzie brali Cie na serio.

Twoje zycie mam gdzies, ale jak piszesz ciezkie bzdury i klamiesz - spodziewaj sie reakcji.
[i]Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym.[/i] |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » pn wrz 06, 2021 10:33 am

I wzajemnie.

No to nie szukaj jelenia i weź się za robotę zamiast kłapać.

Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Postautor: Amannn » pn wrz 06, 2021 5:44 pm

Katastrofa nie kręć już. To ty ciągle obrażasz i powinieneś być za to zbanowany a nie Cezary. Już niewiele brakuje do banu dla ciebie.

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » pn wrz 06, 2021 11:48 pm

Jak budować morale w pracy u osób po kryzysie psychicznym?

Awatar użytkownika
karuna
zaufany użytkownik

Postautor: karuna » wt wrz 07, 2021 1:44 am

[quote=cezary123 post_id=648190 time=1630961333 user_id=5244]
Jak budować morale w pracy u osób po kryzysie psychicznym?
[/quote]
No stworzyć im odpowiednią atmosferę w pracy, zaangażować w coś pożytecznego, tak żeby czuli się potrzebni, potem się może odwdzięczą pracą.
[i]wdech i wydech

trwanie poza czasem

zima to zmiana[/i]

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » wt wrz 07, 2021 10:34 am

Ważne jest to, żeby od razu czuli sens i cel tego co robią i to współgrało z celem i sensem całokształtu ich życia.

Po co przychodzisz do naszej firmy czy organizacji?

Po kasę na dom :D

Trudno na przykład, żeby żołnierz, który najpierw stracił rodzinę w wojnie, był chętnym i wydajnym pracownikiem przy produkcji broni.

Nie będą też dobrymi pracownikami osoby, którym nie pozwala się na samodzielność, przedstawianie własnych pomysłów i dyskusję na temat doprecyzowania celów działania.

Jak budować morale osób szukających pracy?

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » śr wrz 08, 2021 1:13 pm

Przede wszystkim nie podważać wykształcenia i zdobywania wiedzy i umiejętności.

:D

Jeżeli ktoś sam wie co robi i angażuje się w swoje plany, to osiągnie sukces.

Wróć do „praca”