Pracujecie zawodowo ?

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Re: Pracujecie zawodowo ?

Postautor: Walet Pikowy » ndz lut 19, 2017 12:35 pm

http://kobieta.wp.pl/ucieczka-z-mordoru-czyli-zycie-po-korporacji-6092149640152193a

Cała prawda o korporacji.Mam kuzynkę pracuję i mówi,że nie ma tam dobrego zdania o ludziach tam pracujących.

Awatar użytkownika
ola333
zaufany użytkownik

Postautor: ola333 » ndz lut 19, 2017 4:30 pm

A co jest nie tak z ludźmi, którzy tam pracują? Z pewnością to nie jest praca dla osób leniwych Ja pracuję w dużej korporacji i nie narzekam.

Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Postautor: Walet Pikowy » ndz lut 19, 2017 4:54 pm

Nie mozna im ufac,kazdy liczy na swoj interes i zero wspolpracy.

Awatar użytkownika
ola333
zaufany użytkownik

Postautor: ola333 » ndz lut 19, 2017 5:51 pm

Tup tak jest w każdej firmie, wszędzie wykorzystują pracowników. Ja też zauważyłam, że niektórzy pracownicy celowo utrudniają życie innym, ale trzeba umiec się w tym odnaleźć i najlepiej nie zwracać uwagi na niemadrych współpracowników. Swoją drogą chodząc do pracy można łatwo się nauczyć na które bodźce z otoczenia warto zwracać uwagę.

Awatar użytkownika
Ćma
zaufany użytkownik

Postautor: Ćma » ndz lut 19, 2017 5:52 pm

Ja od korporacji trzymam się z dala przede wszystkim ze względu na chęć pozostania wiernej swoim wartościom. Nie dałabym rady pracować dla potworów niszczących rośliny, zwierzęta, ludzi:

https://www.youtube.com/watch?v=Wp0UheGpcM4

Ostatnio przymierzam się nieśmiało do zmiany pracy. Jedynie przymierzam się i bardzo nieśmiało, aczkolwiek jeśli z ogłoszenia - które b. rzadko przeglądam - wynika, że coś pozostaje w zgodzie z moimi zainteresowaniami, łapię się na tym, że rozważam przejście w inne miejsce za mniejsze pieniądze lub na niższe stanowisko niż zajmowane przeze mnie obecnie. Korporacje omijam szerokim łukiem. Poza względami etycznymi, pewnie musiałabym oddawać im dodatkowo swój czas poza 8 urzędowymi godzinami pracy, a mój telefon służbowy dzwoniłby po moim wyjściu z biura. Poza tym nic zgodnego z moimi zainteresowaniami do zaoferowania nie mają. Zdecydowanie nie dla mnie.

Awatar użytkownika
ola333
zaufany użytkownik

Postautor: ola333 » ndz lut 19, 2017 5:58 pm

Czyli rozumiem, że nie jesz mięsa, podcierasz się liśćmi, nie korzystasz z telewizji oraz z komputera a wszędzie chodzisz na piechotę, żeby nie zanieczyszczac powietrza. Niczego nie kupujesz w sklepie i jesteś samowystarczalny aby nie napędzać korporacji, które to produkują.

Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Postautor: Walet Pikowy » ndz lut 19, 2017 6:05 pm

Ola,to nie jest tak z ludzmi z pracy,że wszedzie sa tacy nieludzcy.Ja z bylej pracy mam kontakt z niektorymi i jutro mi przyjezdza chlopak zrobic komputer za flaszke,za flaszke tez mi go wybrał.Kolega z pracy zlozyl sms zyczenia na swieta.Mozesz sie pochwalic takimi rzeczami od ludzi z korpo?

Awatar użytkownika
ola333
zaufany użytkownik

Postautor: ola333 » ndz lut 19, 2017 6:14 pm

Mogę się pochwalić tym, że większość koleżanek i kolegów z teamu wspiera mnie we wdrażaniu się w pracę i w wykonywaniu nowych obowiązków. Powiem tak, w każdej pracy są ludzie i w każdej znajdą się wredni, zawistni, tacy, którzy lubią osmieszac innych, ale też są ludzie pomocni, empatyczni, smieszni, umiejący rozładować atmosferę. Jak ktoś jest w porządku w stosunku do innych ludzi to taki będzie niezależnie od tego czy pracuje w korporacji czy w małej firmie.

Awatar użytkownika
Ćma
zaufany użytkownik

Postautor: Ćma » ndz lut 19, 2017 6:16 pm

[quote=ola333 post_id=499075 time=1487516304 user_id=7836]
Czyli rozumiem, że nie jesz mięsa, podcierasz się liśćmi, nie korzystasz z telewizji oraz z komputera a wszędzie chodzisz na piechotę, żeby nie zanieczyszczac powietrza. Niczego nie kupujesz w sklepie i jesteś samowystarczalny aby nie napędzać korporacji, które to produkują.
[/quote]

Haha, nie, liśćmi się nie podcieram, ale mogę wybrać papier z makulatury ;) Zwierząt i produktów ich pochodzenia faktycznie nie jem, telewizora nigdy nie miałam. Co do komputera czy telefonu komórkowego - używam tych sprzętów dotąd, aż zupełnie się zedrą, nie wymieniam co 2 lata lub gdy jest okazja. Piechotą wszędzie chodzić się nie da, ale można wybrać tramwaj, podobnie z produktami codziennego użytku - wybieram te produkcji małej firmy, nie korporacji, w miarę możliwości zakupione w sklepiku, nie w carrefourach czy innych biedrach, nietestowane na zwierzętach. Wszytko jest kwestią wyboru, możliwości jest naprawdę wiele. Ja wybieram tak, by moje wybory niosły za sobą jak najmniej cierpienia oraz abym miała jak największe poczucie niezależności.

Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Postautor: Walet Pikowy » ndz lut 19, 2017 6:17 pm

[quote=ola333 post_id=499079 time=1487517258 user_id=7836]
Mogę się pochwalić tym, że większość koleżanek i kolegów z teamu wspiera mnie we wdrażaniu się w pracę i w wykonywaniu nowych obowiązków. Powiem tak, w każdej pracy są ludzie i w każdej znajdą się wredni, zawistni, tacy, którzy lubią osmieszac innych, ale też są ludzie pomocni, empatyczni, smieszni, umiejący rozładować atmosferę. Jak ktoś jest w porządku w stosunku do innych ludzi to taki będzie niezależnie od tego czy pracuje w korporacji czy w małej firmie.
[/quote]

Mimo to bardziej znajmości slużbowe mam wrażenie i o to chodziło mojej kuzynce.Tam nie ma co opowiadać o życiu prywatnym.

Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Postautor: Walet Pikowy » ndz lut 19, 2017 6:26 pm

Co ciekawe byłem w jednej firmie.Pracowałem jako informatyk na magazynie zajmowałem się bazą danych.Pracowaliśmy w 4 osobowym teamie 3 osoby plus kierownik.Robota mi nie szła ale chciał mnie kierownik mimo to nie miał mnie jak obronić i góra mnie zwolniła.Jedna koleżanka myślałem,że mnie zabije jak wpisałem się na liste w jej miejsce.A co robiła w pracy?większość czasu siedziała na stronach z modą.Drugi kolega był taki,że sporo robił to fakt i był spoko.Było tak wszyscy poszli na urlopy,a ja siedziałem sam w biurze.Znam też z innej pracy jak jest ciulowo gdy trzeba być pod telefonem 24h na dobę i rąbać nadgodziny.Człowiek psychicznie odpocząć od pracy nie może.

Awatar użytkownika
ola333
zaufany użytkownik

Postautor: ola333 » ndz lut 19, 2017 6:48 pm

[quote=Ćma post_id=499080 time=1487517399 user_id=7008]
[/quote]

Haha, nie, liśćmi się nie podcieram, ale mogę wybrać papier z makulatury ;) Zwierząt i produktów ich pochodzenia faktycznie nie jem, telewizora nigdy nie miałam. Co do komputera czy telefonu komórkowego - używam tych sprzętów dotąd, aż zupełnie się zedrą, nie wymieniam co 2 lata lub gdy jest okazja. Piechotą wszędzie chodzić się nie da, ale można wybrać tramwaj, podobnie z produktami codziennego użytku - wybieram te produkcji małej firmy, nie korporacji, w miarę możliwości zakupione w sklepiku, nie w carrefourach czy innych biedrach, nietestowane na zwierzętach. Wszytko jest kwestią wyboru, możliwości jest naprawdę wiele. Ja wybieram tak, by moje wybory niosły za sobą jak najmniej cierpienia oraz abym miała jak największe poczucie niezależności.
[/quote]

Respekt... Tylko uważaj na ten papier bo słyszałam że jest szorstki :D

Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Postautor: Walet Pikowy » ndz lut 19, 2017 6:49 pm

[quote=ola333 post_id=499087 time=1487519323 user_id=7836]
[/quote]

[/quote]

[/quote]

Ja ostatnio kupiłem velvet po promocji super jest eh ten luksus

Awatar użytkownika
Ćma
zaufany użytkownik

Postautor: Ćma » ndz lut 19, 2017 6:55 pm

[quote=ola333 post_id=499087 time=1487519323 user_id=7836]
[/quote]

[/quote]

[/quote]

Od gładkości papieru ważniejsze są dla mnie wartości, którymi się kieruję, związane zarówno z szeroko pojętymi innymi, jak i z moją własną osobą.

Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Postautor: Walet Pikowy » wt lut 21, 2017 9:00 pm

Jestem na 1 l4 do końca lutego.Zostanie mi miech pracy z urlopem i ciekawe czy przedłuża.To moje pierwsze zwolnienie rodzinna wypisywała.Okres prawie pół roku w pracy.

Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Postautor: Niemamnie » wt lut 21, 2017 10:10 pm

Jutro mam wyjazd w teren.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.

Awatar użytkownika
ola333
zaufany użytkownik

Postautor: ola333 » wt lut 21, 2017 10:45 pm

Dzisiaj w pracy taki lamus wydarł się na mnie na spotkaniu przy mojej szefowej i reszcie grupy. Broniłam się bo musiałam, szefowa nie reagowała, więc dałam mu do zrozumienia, że jak będzie się dalej tak do mnie odnosił to mój mąż porozmawia z nim. Potem na spejsie komentował na głos rozmowę a ja udawałam, że nie słyszę. Wyżywa się na mnie bo jest lamusem, a ja jestem dziewczyną, myślę, że on jest gejem.

Awatar użytkownika
ola333
zaufany użytkownik

Postautor: ola333 » śr lut 22, 2017 11:39 pm

Szukam nowej pracy, mam nadzieję, że uda mi się znaleźć.

maajutka
zaufany użytkownik

Postautor: maajutka » śr lut 22, 2017 11:43 pm

Dlaczego szukasz pracy ola

Awatar użytkownika
ola333
zaufany użytkownik

Postautor: ola333 » czw lut 23, 2017 12:49 am

Szukam pracy bo atmosfera w grupie, do której jestem przypisana jest beznadziejna. Nie widzę szans na lepszą współpracę.

Wróć do „praca”