A mówisz prawdę widocznie nie chce tej prawdy przyjąć..
Opętanie a choroba psychiczna
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
-
- zarejestrowany użytkownik
- Status: Bezrobotny
Re: Opętanie a choroba psychiczna
A mówisz prawdę widocznie nie chce tej prawdy przyjąć..
-
- zaufany użytkownik
-
- moderator
Czytałem kiedyś o egzorcyzmach (nie, nie w fakcie ani focusie), słuchałem nagrań egzorcyzmów Annelise Michael i co? Nic. To wszystko bzdury. Sąd niemiecki wyraźnie osądził, że cała sprawa to pomyłka a księża są winni śmierci tej dziewczyny. Każdy kto ma chociaż trochę oleju w głowie zacznie wątpić w wersję kościoła. Dziwię się ludziom, którzy po pobycie w psychiatryku nadal wierzą w opętania. Najwyraźniej mało widzieliście.
To co reprezentujecie to po prostu ciemnota i zabobon, a wasze przekonanie o "prawdzie" i waszej "misji" napawa mnie pustym śmiechem.
Swoją drogą ciekawy jest Twój śmiech Pelikan, bo wg Twojej teorii Schizo jest w poważanym niebezpieczeństwie a Ciebie to śmieszy. Istotnie katolickie podejście. No cóż, hipokryzja chrześcijań jest znana na cały świat.
Ale wierzcie sobie w co chcecie. Jeżeli komuś pomagają egzorcyzmy to proszę bardzo, byleby ku zdrowiu.
-Oscar Levant
-
- zaufany użytkownik
[quote="Clamo"]No cóż, hipokryzja chrześcijań jest znana na cały świat.[/quote]
Szkoda, że nie w tym samym stopniu, co hipokryzja niewierzących socjalistów i komunistów. Smutne
-
- zaufany użytkownik
- Status: Schizo
[quote="Pelikan"]Słuchałaś tego wykładu w całości i uważnie? Bo ja słuchałam i tego księdza i innych, jak również czytałam książki psychiatrów, egzorcystów i nie tylko.[/quote]
Włączyłam na chwilę (ok. 30 min jak pisałaś) - klecha żalił się, że ludzie nie są już tak głupi jak 500 lat temu więc nie chodzą już do kościółka i nie dają na tacę.
[quote="Pelikan"]na samym początku stawia egzorcyzm jako cos niewlaściwego, wydaje osąd! i to chce udowodnić[/quote]
Udowodnić to wierzący mają istnienie tych śmiesznych bożków i demonów.
[quote="Pelikan"]polecam się dokształcić[/quote]
A ja polecam zacząć myśleć. Nieraz już czytałam o egzorcyzmach (nie tylko w fokusie czy innych gazetach), słuchałam też nagrań z egzorcyzmów. A jeśli chodzi o psychiatrię to też nietrafna uwaga, również przeczytałam wiele książek psychiatrów i nie tylko ale się tak tym nie przechwalam...
PS. Nie wiem co cie tak rozbawiło w poprzednim poście ale jest wielu ludzi (też z tego forum), którzy z własnej woli poszli do lekarza a większość osób z diagnozą schizofrenii nie miała problemów z narkotykami czy alkoholem i nie jest agresywna.
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia:
-
- zaufany użytkownik
[quote="Schizo"]
Udowodnić to wierzący mają istnienie tych śmiesznych bożków i demonów.:) [/quote]
Nie, wierzący mają przestać wierzyć w śmieszne bożki i demony.
Po to jest chrześcijaństwo aby wykorzenić pogaństwo
-
- zaufany użytkownik
-
- zaufany użytkownik
[quote="Pelikan"]Schizo, Twój avatar z S płonacym jakoś dziwnie może się kojarzyć z "S" oznaczającym coś innego.[/quote]
Mi się kojarzy ze...smokiem. Szczególnie ten migoczący dół litery S przypomina smoczy ogon
Ale każdy artysta widzi co innego.
-
- zaufany użytkownik
[quote="Schizo"]Nie, to chrześcijaństwo a raczej kler z jego odłamu katolicyzmu nazywa o wiele starsze religie pogańskimi, a wszystkie inne wierzenia diabelskimi, niebezpiecznymi sektami przed którymi trzeba chronić biedne bezmyślne owieczki dające na tacę.:) [/quote]
Ale w chrześcijaństwie nie czci się bożków i demonów ziemskiego czy kosmicznego stworzenia. W centrum jest Bóg i sam zbawiony człowiek.
-
- zaufany użytkownik
-
- zaufany użytkownik
[quote="Pelikan"]Tutaj mogę dodać, że jeśli ktoś nie wierzy w Satana, to nie znaczy że jest bezpieczny. Hahaha[/quote]
Taka złośliwa radość u pobożnej katoliczki ? W tym "hahaha" jest coś szatańskiego (piszę tak, chociaż ani trochę nie wierzę w "Szatana" !)
-
- zaufany użytkownik
[quote="cezary123"]Mi się kojarzy ze...smokiem. Szczególnie ten migoczący dół litery S przypomina smoczy ogon:mrgreen:
Ale każdy artysta widzi co innego.[/quote]
A mnie się kojarzy mój avatar z moimi nickami i czekam na kolejny żałosny post urojonego pelikana.
Ostatnio zmieniony wt sty 22, 2013 9:30 pm przez Unknown, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
[quote="Joanna_S"][quote="Pelikan"]Tutaj mogę dodać, że jeśli ktoś nie wierzy w Satana, to nie znaczy że jest bezpieczny. Hahaha[/quote]
Taka złośliwa radość u pobożnej katoliczki ? W tym "hahaha" jest coś szatańskiego (piszę tak, chociaż ani trochę nie wierzę w "Szatana" !)[/quote]
A ja nie widzę żadnej złośliwości.
Jan Paweł II też podobnie argumentował. Było to coś w rodzaju: Człowiek zamyka oczy i woła, że żadnego Boga nie ma bo nic takiego nie widzi. Myśli, że jego ślepota jest dowodem braku tego co stoi przed nim.
-
- zaufany użytkownik
-
- zaufany użytkownik
[quote="Joanna_S"]Taka złośliwa radość u pobożnej katoliczki ? W tym "hahaha" jest coś szatańskiego (piszę tak, chociaż ani trochę nie wierzę w "Szatana" !)[/quote]
Przecież to nie jest żadna katoliczka, w innym temacie napisała, że chodzi na jakieś spotkania gdzie hipnotyzują wiernych a kler katolicki takich rzeczy nie robi.
-
- zaufany użytkownik
[quote="cezary123"]
A ja nie widzę żadnej złośliwości.
Jan Paweł II też podobnie argumentował. Było to coś w rodzaju: Człowiek zamyka oczy i woła, że żadnego Boga nie ma bo nic takiego nie widzi. Myśli, że jego ślepota jest dowodem braku tego co stoi przed nim.:) [/quote]
Ale nie dołączał do tego radosnego "hahaha" czy czegoś w tym rodzaju !
-
- zaufany użytkownik
[quote="Schizo"]
Przecież to nie jest żadna katoliczka, w innym temacie napisała, że chodzi na jakieś spotkania gdzie hipnotyzują wiernych a kler katolicki takich rzeczy nie robi.:roll: [/quote]
Aha, nie wiedziałam ... No to powinnam ją chyba nazwać "pobożną chrześcijanką".
-
-
- bywalec
-
[quote=iostream post_id=668512 time=1652766084 user_id=10404]
cukier i po opętaniu.[/quote]
Oj, jak śmiesznie.
Nigdy mi żadne leki nie pomogły. Jezus za to tak. Dziękuję Mu z całego serca za to.