Proście i módlcie się o dar pokornego serca. Ten dar Boży jest wam bardzo potrzebny, gdyż pycha niszczy w sercu owoce miłości. Matka Boska nigdy nie oglądała swego oblicza. Nie wiedziała nawet, że jest piękna, a była najpiękniejszą na duszy i na ciele. Jako Matka Zbawiciela została przez Boga uczyniona najpiękniejszą. Sama zaś czuła się tylko służebnicą.
Według jej słów, Bóg wejrzał na uniżenie swojej służebnicy. Taką pozostała aż do wniebowstąpienia.
Matka Boska: O moje dusze, jestem razem z wami w tej walce! Dzieci moje! Jakże straszna jest ta walka! Modlitwa zwycięży szatana i jego pomocników. Błagam razem z wami o przebaczenie grzechów. Wiedzcie, że tylko za pośrednictwem Ducha Świętego osiągnie modlitwa niebiosa i serce Mego Syna. Wasze serca są Jego tronem. Nie pozbawiajcie Go tronu poprzez grzechy przeciwko Niemu! Pan Jezus kocha wierzące dusze!
Zbawiciel mówi o swej Matce:
Moja Matka widziała spustoszoną ziemię, dusze dręczone, zagonione przez szatana. Temu potworowi wyniosła naprzeciw swe dziecię i grzech ustąpił.
Któż nie chciałby jej kochać! Ona także miała tylko ludzkie serce. Widziała ludzi w głębokim upadku. Łaska była także przed nią ukryta.
Zwierz się ze wszystkiego mojej Matce!
Ona jest dobrocią, przez dobroć przedwieczną uformowaną. Nie ma takiej modlitwy, której by ona nie wysłuchała, gdyż zbyt wiele wylała łez, poświęcając mnie dla was. Jakże mogłaby zapomnieć o kimś, kto się do niej zwraca.
Trzeba tylko prosić. Ojciec w niebie niczego jej nie odmówi.
Ona usunie śmiertelną truciznę grzechu i złagodzi jego skutki.
...Moja Matka pomaga wszędzie, choćby bieda była nie wiadomo jak duża. Jej serce jest przepotężne! Nie opuści nigdy tego, kto ją w potrzebie zawoła. Jej serce było zawsze gotowe do poświęceń i ofiar - jak ukryty kielich ofiarny. To moja Matka pomogła mi przygotować ofiarę i stała pod krzyżem blisko mnie gotowa wraz ze mną umrzeć. Żyć beze mnie - tego nie potrafiła. Jej serce przepojone było moim cierpieniem „każdą kroplą krwi..."
To był Boski balsam dla ran ludzkiej duszy.
Ofiaruj Serce Mojej Matki na intencję zbawienia świata, to uchroni go od zguby.
Miłość ma wielką wartość i trwałość.
Matka Boska:
Jestem najpewniejszą ochroną przed mocami piekielnymi!
Nie na darmo jestem pogromczynią smoka piekielnego. Szatan pragnie zwycięstwa, ale jego sprawa jest już przegrana. Do walki z nim stanęły niebieskie moce.
Ja będę zwyciężczynią, bądźcie tego pewni!
Miłość nie zna rzeczy niemożliwych, tylko ona zwycięży.
Moje matczyne serce jest bogate w łaski. Tak i ja mam wiele łask do podarowania. To Bóg rozdziela swe łaski przeze mnie. Proś zawsze dla innych, wtedy i tobie będzie dane! Miłość jest tajemnicą, nikt nie wie, co w głębi serca się dzieje. Dlatego pozwólcie Bogu oddziaływać, bowiem On zna wszystkie tajemnice!...
...Miłość oddziaływuje na duszę. Moje serce jest pełne tajemnic. Widział je tylko Bóg. Moje matczyne serce obdarza codziennie na nowo swe dzieci. Pamiętajcie o duszach w czyśćcu, nie zapominajcie o nich, bo są całkiem zdane na waszą miłość i pomoc! O biedni grzesznicy - ich też nie zostawię na pastwę wrogów! Jestem Matką miłosierdzia i Miłości. Nie opuszczę nikogo. Mówię o tym jak najdobitniej!
To właśnie mojej opiece powierzone są dusze. Moce piekielne szaleją jak nigdy dotąd. Wszystko zalewa błoto zła i rozpusty. Wielu nie chce słuchać głosu Bożego. Dusze omotane są w diabelską sieć.
...Płakałam z wielką pokorą, jakbym to ja sama popełniła te grzechy. Musiałam to dla was uczynić, żeby wysłużyć wam każdą łaskę z osobna. Wszystko ofiarowałam dla waszego ratunku. Ofiarowałam się cała dla was. Dusza i ciało nie należały do mnie.
O moje dziecię, jakże byłam biedna!
Moja krew płynęła na pomoc duszy [6]. Moja dusza i ciało miały swój udział w dziele zbawienia. O, przyjdźcie do mnie, stukajcie u mnie schronienia, ja nie pozwolę was skrzywdzić.
Niewielu szuka pomocy u swej Matki, dlatego zło posiada jeszcze dużą moc. Mogę zbliżać się do was niepostrzeżenie, zanim zło cokolwiek zauważy. Moje zwycięstwo, cios szatański uderza w próżnię. O jakże szatan\nas nienawidzi!
Dusza ludzka jest polem mojej pracy. Jakże raduje mnie dusza prosząca o pomoc! Bóg prowadzi ją do mnie. Bóg żąda mojej pomocy.
[6] Chodzi tu o mistyczny obraz duszy ludzkiej.
Słowa Matki Boskiej:
Nie ustąpię przed żadną mocą piekielną. Siła szatana wzrosła na skutek szerzących się grzechów. Bagno zgnilizny rozprzestrzenia się, ale krew mego Syna hamuje ten zalew!
Uczestniczcie w Najświętszej Ofierze tak często, jak tylko czas wam na to pozwala.
Silna ręka Ojca Niebieskiego gotowa jest udzielić wam wielu
łask.
Bóg nie pragnie pomsty za krew Swego Syna, ale pochyla się troskliwie nad ludzką duszą. Jeszcze trwa czas łaski, przez Boga przedłużony. Wyprosiłam to, aby ratować moje dzieci.
Świat miał stać już w płomieniach, niezdatny do zamieszkania przez ludzi.
Dzieci moje, módlcie się często, Bóg słyszy wasze wołanie! Jestem zawsze obecna przy waszej modlitwie, niechaj będzie to dla was pociechą.
Moja obecność w niebie jest potrzebna. Bóg widzi moje błagalne spojrzenie i ręce skrzyżowane na piersiach. Ofiarowałabym Bogu me życie, tak bardzo serce moje oddane jest kapłanom i wam dzieci moje!
...Nigdy ludzkość nie była bezbożniejsza niż w obecnych czasach. Idźcie na spotkanie z Bogiem pełni ZAUFANIA! On stał się przecież waszym Ojcem! Tego nie jest w stanie szatan wymazać. Idźcie na spotkanie z Ojcem jak dzieci, tak jak wam doradza Duch Święty. On to ogarnia cały ten świat obezwładniony przez zło. Dotarł już do samego szatana, aby siłą ducha rozbić jego tarczę. Szatan i jego pomocnicy opierają się hardo, wszystko to dzieje się w ukryciu. Moja miłość odniosła zwycięstwo w sercu Syna.
Bóg darował kościołowi nowe światło. Bez tego światła ciemności nie ustąpiłyby nigdy. Zawstydzę wszystkich, którzy z tą światłością walczą!
Matka Boska:
Moje dziecię! Oddaj swe troski w ręce Boga! On wszystko doprowadzi do szczęśliwego końca. Ja ci to mówię! — Twoja Matka. Otrzymałam pozwolenie, aby to oznajmić. Moim zadaniem jest chronić was, wszelka pomoc pochodzi ode mnie. Jestem królową świata, panuję nad przebiegiem dziejów. Moja wielka moc jest niezmienna.
...Odmawiajcie Różaniec. Bóg odnowi każdą tajemnicę. Tego muru nie pokona żaden zły duch.
Nie na darmo zwą mnie: