Religia jedno wielkie oszustwo

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
cezary123
zaufany użytkownik

Re: Religia jedno wielkie oszustwo

Postautor: cezary123 » śr maja 22, 2019 4:59 pm

No tak, z ludźmi Stwórca musi coś zrobić, skoro już zaistnieli bez cienia wątpliwości. Nawet umarli domagają się dostępu do rzeczywistości, której już raz zakosztowali. Co jest to jest.

Za to ze sobą co On zrobi? To nie takie proste jak my.

Tu chodzi o nieśmiertelny Absolut, albo przynajmniej na miarę czasoprzestrzeni Wszechświata, z małym dodatkiem na moduł sterowniczy prawami przyrody i historii.

"Wieczne odpoczywanie racz dać sobie PANIE" :angelic-cyan:

:)

Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Postautor: Catastrophique » śr maja 22, 2019 5:09 pm

Skąd wiesz czego domagają się umarli?

Myślę, że Bóg nie ma problemów z ogarnięciem siebie i nas. Nie doceniasz go. Jakiś czas już tak żyje.
[i]Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym.[/i] |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » śr maja 22, 2019 5:15 pm

[quote=Catastrophique post_id=577034 time=1558534156 user_id=6997]
Skąd wiesz czego domagają się umarli?
[/quote]

Wyeliminowania śmiertelności z ewolucji i ponownego zobaczenia bliskich.

Mickiewicz pisał coś w rodzaju:

"Bo kto nie był żywy ni razu, ten nie może zrozumieć umarłych".

A może to mi przyszło do głowy teraz..

:)

Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Postautor: Catastrophique » śr maja 22, 2019 5:21 pm

A może są szczęśliwi po "drugiej stronie" i wcale nie myślą o powrocie?

Wg. książki Walsha "Rozmowy z Bogiem", po śmierci łączymy się z Bogiem, na zawsze.
[i]Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym.[/i] |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » śr maja 22, 2019 6:45 pm

[quote=Catastrophique post_id=577038 time=1558534895 user_id=6997]
A może są szczęśliwi po "drugiej stronie" i wcale nie myślą o powrocie?

[/quote]

No tak, łączą się z Bogiem w jedno w jednym wielkim bólu niecałkowitego istnienia i zadumie nad rzeczywistością.

Rzeczywistością swoją i świata, który dalej ewoluuje sam.

Czy jakiś szczęśliwy zmarły chociaż palcem ruszył, którego nie ma, aby pomóc jedynemu realnemu pokoleniu w aktualnym okienku teraźniejszości i istnienia przesuwającym się na osi czasoprzestrzeni? Mógł zapobiec wypadkowi, zbrodni, przesunąć tor pocisku, wskazać miejsce porwania itp.

Ja gdybym był zmarłym, nie wytrzymałbym ani chwili wiedząc co się na planecie dzieje. Może Bóg, jeżeli nigdy nie był żywy, jest niewinny, bo nie rozumie, ale ktoś, kto zostawił cały bieg rzeczy i wie jak to jest? A może właśnie tylko tyle Boga ile rzeczywistości i to jest odczucie wspólne Jego i nas. Frustracja boska.

"Po tamtej stronie" równie dobrze może oznaczać to, jak dinozaury pomarły i nie wiedząc nic o swoich przeżyciach, obecnie istnieją jako inne gatunki wykluwające się w ciepłych gniazdach do nowego losu. Albo świadomości zamęczonych w obozach odradzają się od nowa w losach obecnego pokolenia w dobrych domach nie pamiętając bólu, trwogi ani umierania. Oczywiście, że nie myślą o powrocie, aby tylko do przodu w ewolucji, aby istnieć i żyć nowym życiem. Ale to nie jest takie pewne, bo system może być dziurawy i niektórzy zmarli nie mają kontynuacji. A może nawet tak rozwalony, że żadni.

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » ndz maja 26, 2019 3:47 pm

[youtube]wtuk06ujnKA[/youtube]

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » pn maja 27, 2019 3:08 pm

[youtube]-owjBsNc9MI[/youtube]

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » pn maja 27, 2019 3:18 pm

[i]"Jak pokazują analizy, kluczowym czynnikiem, takim bardzo, bardzo istotnym do tego, żeby wejść do sekty czy do kultu, jest zmiana.

Ludzie którzy zmieniają swoje życie, na przykład kończą związki, na przykład rzucają pracę, zmieniają studia, wyprowadzają się do innego kraju itd., czyli zachodzi pewna zmiana i wspólnym czynnikiem jest to, że tracimy socjalne wsparcie, tracimy krąg, w którym się znaleźliśmy [b]i nie przynależymy nigdzie[/b]". [/i]

[i]"Na początku sekta pokazuje fajne życie, daje fajne emocje, wsparcie, daje dobre słowa, czasem nawet relacje takie wewnątrz takich organizacji i uzależnia taką osobę.

Kiedy taka osoba uzależni się od takich wszystkich pozytywnych emocji, to potem łatwo te emocje zabrać.

[b]A kiedy możemy komuś coś zabrać, to możemy go kontrolować w dużym stopniu"[/b]. [/i]

https://www.youtube.com/watch?v=-owjBsNc9MI

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » czw maja 30, 2019 4:27 pm

https://apologetyka.com/sekty/hassan

Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Postautor: wowo » ndz cze 02, 2019 11:06 pm

Wszyscy święci są mocno naciągani, przykład JP2 a co było jeszcze wcześniej to nawet nie chcę myśleć. Ostatnio widziałem w telewizji że było publiczne oczyszczanie JP2 tylko że ja już im wszystkim nie wierzę bo mają w tym wszystkim swój interes.

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » ndz cze 02, 2019 11:13 pm

JP2 musiał się słuchać całej struktury i siłą rzeczy był poddany mechanizmom naszego świata. Bezwładność urzędnika najwyższego szczebla. Cenię za to jego osobistą twórczość, światopogląd, osobowość, zjawisko wiary.

Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Postautor: wowo » ndz cze 02, 2019 11:19 pm

Tak Cezary ale ten okres JP2 zawsze będzie kojarzył się z pedofilią, więc większość co będzie w temacie machnie na tą świętość tylko ręką z szyderczym uśmiechem .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Awatar użytkownika
Pamal
zaufany użytkownik

Postautor: Pamal » pn cze 03, 2019 12:22 am

Jak jakiś Polak się wybije na wielkość to najbardziej go będą Polacy opluwać. Tak jak kobietę rzucą się "odbrązawiać" kobiety. I Isaacson. Adę Byron.

Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Postautor: wowo » wt cze 04, 2019 1:25 am

Nikt nie chce opluwać, ja bynajmniej nie. Na pewno był to dobry człowiek ale jego otoczenie to byli niegodni ludzie tego człowieka JP2 przez co wielce możliwe że robili co chcieli a tak być nie powinno.

Awatar użytkownika
Pamal
zaufany użytkownik

Postautor: Pamal » wt cze 04, 2019 9:39 pm

Przepraszam, zbyt agresywnego słowa użyłam, ale dla mnie to byłaby tragedia, gdyby zawalił się kolejny autorytet. Wierzyłam też księdzu Tischnerowi a ostanie rewelacje podważają jego autorytet moralny.

Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Postautor: wowo » wt cze 04, 2019 10:23 pm

Niestety w dobie internetu i telewizji wszystkie wałki szybko wypływają na wierzch ale to i dobrze.

Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Postautor: Catastrophique » wt cze 04, 2019 10:31 pm

Wałki, ale i masa śmieci typu różne teorie spiskowe.

Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Postautor: Bright Angel » wt cze 04, 2019 10:37 pm

[quote=pamal post_id=578027 time=1559673577 user_id=2059]
Przepraszam, zbyt agresywnego słowa użyłam, ale dla mnie to byłaby tragedia, gdyby zawalił się kolejny autorytet. Wierzyłam też księdzu Tischnerowi a ostanie rewelacje podważają jego autorytet moralny.
[/quote]

Nie można się opierać na żadnym człowieku, bo można się srogo zawieść i upaść. Moim autorytetem jest ukochany JEHSZUA, JEZUS CHRYSTUS, i się nigdy nie zawiodę.
[i][b][color=#FF4000]Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.[/color][/i][/b]

Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Postautor: Kiciuś_XXL » śr cze 05, 2019 10:33 am

Ja sobie postać Jana Pawła II wysoko cenię. Dobry i mądry człowiek miał świetny kontakt z ludźmi zwłaszcza z młodymi. Nie porównuje go do Boga i nie może być doskonały pod każdym względem. Nie poradził nic na pedofilami w Kościele bo nie może przeskoczyć systemu i otaczających go ludzi. Zapewne gdyby miał paranormalne zdolności sprawa miała by się inaczej. :icon-smile:

Jego śmierć zbiegła się z moją psychozą i dzięki jego autorytetowi i zawdzięczam to że powstrzymywalem się od kilku występków bardziej mnie pogrążających. I tak się osmieszylem ale dzięki temu że był w moich myślach tak jakby mniej.

Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Postautor: Kiciuś_XXL » śr cze 05, 2019 10:25 pm

Nie mogę się doczekać aż ktoś dla odmiany zmiesza z błotem wiarę, księży i autorytety :lol:

Wróć do „przeżycia religijne”