PRZEMOC KOBIET WOBEC MĘŻCZYZN

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
MONIKA EMINOWICZ

PRZEMOC KOBIET WOBEC MĘŻCZYZN

Postautor: MONIKA EMINOWICZ » wt mar 21, 2006 4:35 pm

Przemoc domowa wobec mężczyzn to problem moim zdaniem zaniedbywany aczkolwiek niewątpliwie istniejącym, gdyż chociażby ze statystyk policyjnych wynika że w porównaniu z rokiem 2004 policja odtowała 13 procentowy wzrost liczby pokrzywdzonych mężczyzn.

Zwracam się z prośbą do uczesników forum o wypowiedźi na powyższy temat, które umożliwią mi wstepne zarysowanie tematu w swojej pracy na ten temat. Prośba moja wynika z braku możliwości dotarcia do jakichkolwiek materiałów na ten temat i kontaktu z pokrzywdzonymi. Warunkiem kontynuowania przeze mnie powyższego tematu jest przeprowadzenie analizy dostępnych materiałów oraz przeprowadzenie wywiadów z pokrzywdzonymi. Jak Państwo doskonale wiedzą doznawanie krzywdy od najbliższych jest sprawą bardzo bolesną i w przeważającej części utrzymywaną w tajemnicy, środowisko osób które doświadczyły przemocy jest bardzo hermetyczne dotyczy to zarówno kobiet, dzieci, ludzi starszych a przede wszystkim mężczyzn.

Monika Eminowicz

eminowicz@gazeta.pl

sad_grey
bywalec

Postautor: sad_grey » wt mar 21, 2006 5:21 pm

u mnie domkiem rzadzi mamuska stary byl dosyc ladny i mial perspektywyi ambicje na dobrze rzycie kiedy sie poznali. w moih oczah wyglada to tak ze to ona wybrala jego a on zawsze byl "grzeczny" kiedy jusz mama nie dawala rady z biciem dzieci [niebylo tego bicia tak duzo ruwno z tym szly slowa kture bolaly bardziej] taka musial to robic. ona zawsze go traktowala gorze za jakies niepowodzenia wine zawsze na niego zawsze muwila ze to ona kupila samohud zbudowala dom ... hoc siedziala cale rzycie w domu. teras oni sa jusz starsi wszystko jest dobrze do czasu kiedy cos pujdzie nie tak nawet o blahe rzeczy potrafi sie drzec i wypominac caly dzien pierdoly czasmi dohodzi nawet do tego ze on dostanie czyms od niej 1 na 10 przypadkuw jej odda, to co jest miedzy nimi cusz nie nazwal bym tego miloscia to raczej przyzwyczajenie zreszta ja mysle ze tam nigdy nie bylo milosci. u ciotki jest podobnie [siostra mamy] dowiedzialem sie kiedys ze kuzynka placze bo babcia muwi do niej jakie rzeczy kturyh sie najgorszemu wrogowi nie muwi:(, tam dziadek nawet sie nieodzywa kiedy ciotka [i kuzynka tesz :(] muwia ih zdanie on sie boi. mam nadzieje ze muj tato bierze trohe przykladu ze mnie [hyba jusz trohu bierze] i sam zaczyna myslec i ze nie bedzie jak wujek stary i cihy ;(

a taki ja przyklad tacie daje ze moge sie ""pohwalic"" ze jako jedyny z rodziny [tak mi muwia] dopuscilem sie "grzehu" jakim jest odpowiadanie mamce takih samyh slyuw jakimi ona raczy mnie obdarowywac a tagrze podnoszena rak na nia. swoja droga jesli wziac wszstkih ludzi kiedys brazilem sowami czy uderzylem to napewno obrazen i udezzen mamy przezemnie bylo wiecej nisz ih wsztstkih ... rodzina dla mnie to hyba tylko slowo jak karzde inne
www.pajacyk.pl klikac na brzuh to daje 5groszy na dzieci jakies tam biedne

czesc

Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster

Postautor: zbyszek » śr mar 22, 2006 2:15 am

Pani Moniko, dziś przemoc nie wymaga siły fizycznej. Największa krzywda i przemoc jaką kobiety dokonują wzlędem mężczyzn to oderwanie ich od ich własnych dzieci po rozwodzie.
Ostatnio zmieniony śr mar 22, 2006 8:27 pm przez zbyszek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
tom76
zaufany użytkownik

Postautor: tom76 » śr mar 22, 2006 1:02 pm

U mnie Ojciec kieruje,a nie rządzi w domu...

Przemocy między rodzicami trochę było,ale tylko,gdy były problemy finansowe.

Awatar użytkownika
Insomnia
zaufany użytkownik

Postautor: Insomnia » ndz kwie 02, 2006 9:29 pm

[quote="zbyszek"]Pani Moniko, dziś przemoc nie wymaga siły fizycznej. Największa krzywda i przemoc jaką kobiety dokonują wzlędem mężczyzn to oderwanie ich od ich własnych dzieci po rozwodzie.[/quote]

Kobiety potrafią bardziej dotknąć, skrzywdzić...

anita27
zarejestrowany użytkownik

Re: PRZEMOC KOBIET WOBEC MĘŻCZYZN

Postautor: anita27 » wt kwie 04, 2006 8:15 pm

Pani Moniko a co jest z przemoca mezczyzn wobec kobiet.Moja siostra zostala zgwalcona przez kilku mezczyzn jakis czas temu ,niestety przez to ze jest osoba skryta nie wyznala tego przez dlugi okres czasu. Trzymala ta swoja tajemnice dwa lata i Przez to traumatyczne wydarzenie sie powaznie rozchorowala.Gdymym mogla ich spotkac szczerze mowiac nie okazala bym ani krzty litosci.uciela bym to i owo i z nienawiscia w oczach patrzyla jaki bol im to sprawia.Z pelnym szacunkiem uwazam ze mezczyzna jest silniejszy od kobiety i wykorzystuje ta wladze wpeni swiadomie.Staram sie myslec ze wiekszosc mezczyzn byss sie nie posunela do tego czynu ale jak widac sa i takie chodzace zwierzeta.Pozdrawiam

sad_grey
bywalec

Postautor: sad_grey » wt kwie 04, 2006 8:51 pm

powinno sie kary zwiekszyc - bo to jesty hyba jedyna rzecz ktura hamuje przes takim i podobnymi atakami przes zwierzeta
www.pajacyk.pl klikac na brzuh to daje 5groszy na dzieci jakies tam biedne

czesc

Awatar użytkownika
aaa
zaufany użytkownik

Postautor: aaa » wt kwie 04, 2006 11:32 pm

[quote="Insomnia"]

Kobiety potrafią bardziej dotknąć, skrzywdzić...[/quote]
"Pobyt w szpitalu grozi kalectwem lub śmiercią"

-- http://pl.youtube.com/watch?v=ryyo9CqyeSI --

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » ndz paź 02, 2022 4:53 pm

Kiedy ich się nie kocha, to nie potrafią. Posługują się bowiem głównie zdradą, ranieniem uczuć i przemocą emocjonalną. Najpierw rozpieszczą, uśpią czujność, a później zadają cios.

Do niezależnego, obojętnego i świadomego tych sztuczek obcego mężczyzny nie podskoczą.

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » ndz paź 02, 2022 4:59 pm

A z tym odbieraniem mężowi dziecka po rozwodzie, to jest instynkt macierzyński. Nie trzeba być naiwnym.

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » czw lis 03, 2022 3:32 pm

[i]"USA. Modelka znana z OnlyFans miała zabić swojego chłopaka. Jest nagranie ich bójki".[/i]

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2022-11-02/usa-modelka-only-fans-zabila-swojego-chlopaka-nagranie-z-windy-pokazuje-ich-bojke/?ref=kafle

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » pt gru 02, 2022 12:52 pm

Mężczyźni są naiwni w zjawisku przemocy kobiet wobec mężczyzn.

Kobieta zaatakowała go nożem, zraniła a on nadal za nią lata. Zapewnia że nic się nie stało.

Nie rozumiem, albo tak ją kocha naiwnie, albo łączą ich jakieś ważne dobra materialne z jej strony, albo po prostu jak ją zamkną, to z kim będzie? Trzeba wtedy szukać nowej, co jest dosyć kłopotliwe, która nowa go zechce, trzeba przypodobać się innej od początku, może już takiej nie znajdzie i będzie żałował. :mrgreen:

https://www.lublin112.pl/partnerka-zaatakowala-go-nozem-doszedl-do-siebie-i-zapewnia-ze-wciaz-ja-kocha-zdjecia/

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » pt gru 02, 2022 12:54 pm

Kiedy sobie przypomnę jak pomimo tego, że pewna złamała mi serce, nadal za nią latałem i tęskniłem, to mnie szlag trafia.

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » sob gru 03, 2022 11:20 am

Przecież to to samo było a nawet gorzej, bo fizyczna rana zagoi się szybciej.

Wróć do „inne”