Co Wam się ostatnio śniło?

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Re: Co Wam się ostatnio śniło?

Postautor: Bright Angel » czw sty 06, 2022 8:44 pm

Dzisiaj miałem kilka snów, ale nie pamiętam dokładnie wszystkiego. Śniło mi się, że szedłem ze swoim, dawnym kolegą Tomkiem R. po rynku, koło jubilera i śpiewaliśmy piosenkę "Let's Twist Again".

Też śniło mi się, że wracałem z rynku i na drzewie, koło domu P. zobaczyłem dużego węża. Wąż wyciągnął się w moim kierunku, był zielony i zrobił się ogromny. Chciał mnie ugryźć, chociaż to był raczej jakiś dusiciel.

Też śniło mi się, że brat wyprowadził się z naszego pokoju. Zabrał ze sobą wszystkie rzeczy, spojrzałem na ścianę i zobaczyłem, że zabrał też półeczkę naścienną i kilim. Powiedziałem, że pójdę poprosić, aby zwrócił kilim, bo to jest mój. Okazało się, że zostawił zepsuty zawór z gazem, który się ulatniał i nie dało się go zakręcić. Jedynie co mogliśmy zrobić to wybiec i ostrzegać innych z budynku (akademika?), aby uciekali.

Też śniła mi się wieża radiowa z kilkoma nadajnikami, przewyższająca budynki i ogrodzenie mojego miasta.
[i][b][color=#FF4000]Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.[/color][/i][/b]

AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Postautor: AcidHouse » czw sty 06, 2022 8:57 pm

Trzy razy mi się śniło, to że gdzieś wynajmuję 3 pokoje w kamienicy i to za darmo, potem urządzam tam siłownię. Więcej razy na przestrzeni roku śniło mi się, że gubię się w obcym mieście, potem trafiam do jakiegoś sympatycznego szpitala, pytam wszystkich czy mogę zadzwonić do Tadeusza. Niestety to twarze bez życia. Na samym końcu są drzwi, jakiś portal. Potem się budzę.

Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Postautor: amigo » pt sty 07, 2022 9:59 pm

Numery, dużo numerów.

Wygrywałem po parę razy na loterii, ale ciągle gubilem kupony i tak to się wszystko zapetlalo, jakbym wczytywal gre.

Drugi sen lepszy, ładne kobietki.

Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Postautor: Bright Angel » pt sty 07, 2022 10:15 pm

[quote=amigo post_id=657744 time=1641581983 user_id=6813]
Numery, dużo numerów.

Wygrywałem po parę razy na loterii, ale ciągle gubilem kupony i tak to się wszystko zapetlalo, jakbym wczytywal gre.

Drugi sen lepszy, ładne kobietki.
[/quote]

[b]Loteria[/b]

Sen o grze na loterii sugeruje, że za bardzo polegasz na losie, zamiast brać odpowiedzialność za własne działania lub decyzje. Musisz ponownie rozważyć jakąś sprawę lub sytuację, zanim się w nią zaangażujesz.

Sen o wygranej na loterii reprezentuje Twoje wewnętrzne pragnienia, aby żyć bez konieczności martwienia się o kłopoty finansowe i materialne. Alternatywnie, sen ten może być metaforą, że Twój numer się pojawił i tym samym sugeruje nadchodzące kłopoty.

[b]Kupon loteryjny [/b]

Widzieć los na loterii we śnie wskazuje, że musisz zostawić jakiś aspekt swojego życia losowi. Naucz się odpuszczać i pozwól losowi wziąć swój kurs. Jeśli ktoś daje Ci bilet na loterię, oznacza to, że los jest teraz dosłownie w Twoich rękach.
[i][b][color=#FF4000]Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.[/color][/i][/b]

Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Postautor: amigo » pt sty 07, 2022 10:19 pm

Dzięki. Ciekawy horoskop.

Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Postautor: Bright Angel » pt sty 07, 2022 10:20 pm

[quote=amigo post_id=657754 time=1641583149 user_id=6813]
Dzięki. Ciekawy horoskop.
[/quote]

To nie jest horoskop, to jest sennik psychologiczny.

Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Postautor: amigo » pt sty 07, 2022 10:21 pm

[quote=amigo post_id=657754 time=1641583149 user_id=6813]
Dzięki.
[/quote]

AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Postautor: AcidHouse » pt sty 07, 2022 10:54 pm

Chyba kiedyś obstawiał lub będzie obstawiał Atletico Madryt, stąd takie sny...

Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Postautor: Bright Angel » wt sty 11, 2022 3:23 pm

Dzisiaj śniły mi się monety w jakiś pudełeczkach. Wyciągnąłem 3 monety po 2 zł, były koloru srebrnego, większe niż normalne i w jakiej plastikowej obwódce. Możne je było poruszać w tej obwódce. Też śniło mi powiedzenie: who plays 66 ... famine, kto gra w 66 ten nie ma co jeść.

Chyba też śniło mi się dużo prezentów obok kuzynki.

Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Postautor: amigo » wt sty 11, 2022 7:31 pm

Lekcja matematyki i jak na jawie miałem problemy to i we śnie mnie nie odstępował.

Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Postautor: Józef80 » śr sty 12, 2022 7:55 pm

Śniła mi się szkoła podstawowa, było tam tłocznie a ja się bałem covid 19 i tak się zbudziłem...

Zdziwił mnie ten sen, myślałem że strach przed covid 19 mam już za sobą.
Czemu ty się, zła godzino,

z niepotrzebnym mieszasz lękiem?

Jesteś - a więc musisz minąć.

(Wisława Szymborska)

Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Postautor: Józef80 » pn sty 17, 2022 10:55 am

Śnił mi się wielki wąż, który zwodził prawie wszystkie narody a ludzie przed nim padali na kolana i modlili się przed nim. Nie wielu ludzi widziało go jako węża, większość widziała coś innego i dla tego tak dawali się zwodzić.

Byłem w kilku osobowej grubie ludzi co planowali pozbyć się węża, ale zwodzeni ludzie zamknęli nas w więzieniu i chcieli nas zabić.

(Wisława Szymborska)

Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Postautor: Bright Angel » śr sty 26, 2022 1:17 am

Dzisiaj śniło mi się, że odnaleziono dom Jana Chrzciciela. Naukowcy chcieli sprawdzić z jakiego drewna był wykonany. Zobaczyłem w nim nowe deski na starych belkach. Przebili się się ścianę jakimś dużym gwoździem i drewno to oryginalne wyglądało trochę na zmurszałe.

Też śniło mi się, że byłem w lesie pojawił się ogień w nim. Pobiegłem zobaczyć skąd i okazało się, że był dopiero malutki i zdeptałem go. Obok gdzieś widziałem Alicję Bachledę Curuś.

Awatar użytkownika
Jaskolka
zaufany użytkownik

Postautor: Jaskolka » śr sty 26, 2022 6:47 am

[quote="Bright Angel" post_id=658942 time=1643149057 user_id=881]
Dzisiaj śniło mi się, że odnaleziono dom Jana Chrzciciela.
[/quote]

Dom to wnętrze, Twoje zazwyczaj, i nie wiem czy jesteś wierzący, ale Jan Chrzciciel może oznaczać sakrament, konkretnie Chrztu i związane z nim przyrzeczenia. Stare deski nowe deski i tak dalej, Moja interpretacja to potrzeba odnowienia starych przyrzeczeń ze Chrztu. Odnowienie tego Twojego wnętrza.
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże

Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Postautor: amigo » śr sty 26, 2022 5:01 pm

Grałem w piłkę nożną, dobrze mi szło. Strzeliłem dwa golę i z moją drużyna zdobyliśmy Puchar.

Awatar użytkownika
Trickster
bywalec

Postautor: Trickster » pt sty 28, 2022 4:57 am

Ostatnio śnią mi się koszmary związane z pracą chyba dlatego, że jest w niej u mnie teraz nerwowa atmosfera :evil:
[b][i]Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?[/i][/b]

Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Postautor: Bright Angel » sob sty 29, 2022 1:31 am

Dzisiaj śniło mi się, że robiłem ćwiczenia na mózg na komputerze i komputer wyliczył mi IQ na 2100. Ale wiedziałem, że jest to wynik po ćwiczeniach które wykonuję często. Gdyby wynik miał się opierać na wszystkich ćwiczeniach, to wyszłoby 210 IQ.

Też śniło mi się, że byłem w swoim dawnym wynajmowanym mieszkaniu w Krakowie. Teraz tam mieszkał kolega Artur i inni. Mieszkanie było wyremontowane solidnie, był powiększony sporo przedpokój. Nowe łóżka w pokoju. Był obiad tam przy stole. Nie było b. dużo jedzenia, ale dziwiłem, się jeszcze dziewczyna zdołała tyle przygotować. Chyba były m.in pomidory nadziewane.

Jeszcze śniło mi się, że jakiś młody gość z wąsem szedł z siekierą po kogoś. Podszedłem do niego, ale mu nie chodziło o mnie.

Potem szedłem z siekierą na ramieniu, a z przeciwka szli ludzi z Białorusi, może był tam też Łukaszenko.

Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Postautor: Józef80 » pn sty 31, 2022 12:02 pm

Śniła mi się wojna. Towarem którym płaciłem był makaron i pieczony kurczak. Szukałem schronu, wiedziałem że gdzieś jest i mam w nim miejsce wraz z rodziną, ale nie mogłem go znaleźć. Tam gdzie myślałem że będzie, byly tylko ciasne i śmierdzące kanały.

(Wisława Szymborska)

Awatar użytkownika
Meduzola
zaufany użytkownik

Postautor: Meduzola » ndz lut 06, 2022 1:31 pm

We śnie kręciłam ze sobą filmik i kazałam sypać na siebie zerwane fiołki. Dziękuję, Panie C.G.Jung. Ciekawa symbolika.

Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Postautor: amigo » ndz lut 06, 2022 4:36 pm

Karmilem mojego psa słodyczami.

Wróć do „inne”