Brak humoru forumowiczów

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Re: Brak humoru forumowiczów

Postautor: FreshEscape » śr sty 18, 2023 11:11 pm

[quote=cezary123 post_id=688911 time=1674072256 user_id=5244]
[quote=FreshEscape post_id=688910 time=1674071301 user_id=9943]
A ty cezary ? ile lat siedzisz w pokoju ?
[/quote]

FreshEscape nie słuchaj głupiego Januszka, co mnie nigdy na oczy nie widział. Nie siedzę w domu i rzadko kiedy siedziałem w ostatnich latach. To śmieszny i żałosny pajac co szuka jeleni do swoich szkoleń, bo mu pieniędzy trzeba.

Za miesiąc u mnie obrona pracy magisterskiej i kariera :)

Do kościoła nie chodzę, bo rozwijam się w kierunku światopoglądu zbliżonego do racjonalizmu i agnostycyzmu.

A co do tego wątku - nikt nie musi go czytać, zwłaszcza jeżeli zrozumiał tytuł i ma świadomość co tam jest.

Nie obrażaj wiejskich kucharek, to są wrażliwe i dobre kobiety, które potrafią zrozumieć nieszczęścia i cierpienia innych i reagują na zło świata. Może im to niezbyt potrzebne, ale inteligentni ludzie pewnie chcą mieć świadomość tego jaka jest rzeczywistość, w której istniejemy.

Jeżeli nie wytrzymujesz, to nie zaglądaj do tego wątku.

Znieczulica to też jest jakieś rozwiązanie, jakiś sposób radzenia sobie z rzeczywistością, ale to pewnego rodzaju upośledzenie.
[/quote]

Tak cie pociągają wiejskie kucharki ? To se chłopie zapamietaj ! Jak nie wstajesz o 4 rano do roboty, zapiepszasz 8 godzin. Po czym przychodzisz do domu i kolejne 8 godzin nie zapieszasz w koło domu i przy domu to dla takiej wiejskiej kucharki jako chłop jesteś nikim !

Doskonale cie rozumiem ze nie jesteś tym za kogo uważa cie janusz. Z tego co cie przeczytałem jesteś perwnie jakimś gówno nauczycielem w podstawówce wiejskiej. Pracując 20 godzin tygodniwo i uwazajacym sie za lepszego od wszystkich. A to gorzej niż schizofrenik na rencie...

Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Postautor: Catastrophique » czw sty 19, 2023 3:28 am

Tak, wiejskie kucharki mogłyby opanować świat. Ale nie chcą, bo rosół trzeba gotować xD.
[i]Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym.[/i] |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » czw sty 19, 2023 2:13 pm

[quote=FreshEscape post_id=688912 time=1674072669 user_id=9943]
i uwazajacym sie za lepszego od wszystkich
[/quote]

Nie, skąd, broń Boże. Nigdy nie uważałem się za lepszego od kogokolwiek. Bezdomnym nawet rękę podaję.

[i] "Ostatni będą pierwszymi a pierwsi ostatnimi. A błogosławiony kto się nie zgorszy".[/i] :)

[quote=FreshEscape post_id=688912 time=1674072669 user_id=9943]
To se chłopie zapamietaj ! Jak nie wstajesz o 4 rano do roboty, zapiepszasz 8 godzin. Po czym przychodzisz do domu i kolejne 8 godzin nie zapieszasz w koło domu i przy domu
[/quote]

Wiem. To po co mi taki interes? Typowy błąd ludzi, to przenoszenie i oddawanie sensu swojego istnienia w łapska innych osób i istot.

Ja żyję dla siebie a nie dla baby.

A co tam było z tą Twoją partnerką, dla której tyrałeś, nadskakiwałeś, sprzątałeś i dogadzałeś jej a ona tylko rechotała ze znajomymi, że ma takiego wiernego i posłusznego partnera jak sługę i wraz jej było źle? Przyjmowała to jako oczywistość. Nakręca się wtedy błędne koło, człowiek zaczyna zastanawiać się, co jeszcze ma dla niej zrobić, żeby był godny jej miłości i odwzajemnienia a i tak czuje, że ciągle jej za mało, że powinien jeszcze bardziej się starać, narasta frustracja, załamanie i koniec. Teraz ona ma udane życie, a Ty siedzisz na forum dla schizofreników itd. Czy to nie miało wpływu na Twoją chorobę?

Błąd straszliwy.

Biblia pokazuje mentalność sługi w pewnym wrednym fragmencie:

7 Kto z was, mając sługę, który orze lub pasie, powie mu, gdy on wróci z pola: "Pójdź i siądź do stołu?" 8 Czy nie powie mu raczej: "Przygotuj mi wieczerzę, przepasz się i usługuj mi, aż zjem i napiję się, a potem ty będziesz jadł i pił?" 9 [b]Czy dziękuje słudze za to, że wykonał to, co mu polecono? [/b]10 Tak mówcie i wy, gdy uczynicie wszystko, co wam polecono: "[b]Słudzy nieużyteczni jesteśmy; wykonaliśmy to, co powinniśmy wykonać"».[/b]

Łk 17:7-10 BT

Idą słudzy i mamroczą do siebie nawzajem pod nosem: [i]"Albo to nam źle? Jesteśmy od tego jak d... od srania"[/i] :evil:

Sługą kobiety nie będę.

Ale dobrze, przynajmniej Biblia przestrzega:

"(32) [b]Chciałbym, żebyście byli wolni od trosk[/b]. Ten, kto nie ma żony, troszczy się tylko o sprawy Pana i zabiega o to, aby się Panu podobać. (33) Natomiast [b]mężczyzna żonaty troszczy się o sprawy świata i zabiega o to, aby podobać się żonie[/b]. (34) Musi więc dzielić sprawy Pana i sprawy ziemskie. Podobnie kobieta niezamężna oraz dziewica troszczy się tylko o sprawy Pana i o to, aby była święta zarówno ciałem, jak i duchem. Natomiast ta, która wyszła za mąż, troszczy się o sprawy świata i o to, aby podobać się mężowi. (35) A mówię o tym [b]dla waszego osobistego dobra"[/b]

1 List do Koryntian 7:32-35

Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Postautor: FreshEscape » czw sty 19, 2023 10:44 pm

Tak zostałem wychowany ze rodzice scigali sie w wypełnianu obowiązków domowych. Dla mnie do dziś jest niepojete to ze dentka, flak ludziki moze czuć sie lepiej od człowieka co coś robi... No ale to holandia po 2012 roku. gdzie wyjebano 50 % najlepszych pracowników po kryminałach. Którzy nie pierdolili sie w tancu i jakiś poziom życia był. To 50% zastąpiono pacjentami psychiatrycznymi i doszło u mnie do trwałej dysocjacji osobowosci... Takie życie z wariatami..

Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Postautor: FreshEscape » czw sty 19, 2023 11:08 pm

[quote=cezary123 post_id=688940 time=1674126801 user_id=5244]
(32) Chciałbym, żebyście byli wolni od trosk. Ten, kto nie ma żony, troszczy się tylko o sprawy Pana i zabiega o to, aby się Panu podobać. (33) Natomiast mężczyzna żonaty troszczy się o sprawy świata i zabiega o to, aby podobać się żonie. (34) Musi więc dzielić sprawy Pana i sprawy ziemskie. Podobnie kobieta niezamężna oraz dziewica troszczy się tylko o sprawy Pana i o to, aby była święta zarówno ciałem, jak i duchem. Natomiast ta, która wyszła za mąż, troszczy się o sprawy świata i o to, aby podobać się mężowi. (35) A mówię o tym dla waszego osobistego dobra"
[/quote]

Oj cezary, cezary ! Chłop martwiocy sie o świat o najczęsciej singiel ! Czy znasz jakiegoś człopa co sie ożenił o to że zabiega o podobanie się zonie ? To jakaś paranoja. Gbyś miał cezary tyle związków co ja za sobą to wiedział byś ze uczucia kochanicy swojej to ułomnośc a nie cecha przewodnia. Kobiety oglądaja 100 seriali. Które dla faceta z charakterem są symbolem ułomności kobiety. ALE CO TU PISAĆ, W CZASACH GDZIE W PODSTAWÓWKACH 95% KADRY TO KOBIETY. Kobiety z mezczyzn siee robi i to juz od lat dziewiedziesiatych. 100 razy bardziej czujący 100 razy bardziej czerpiacych pisał polski psychiatra. Zapytaj pierwszego lepszego psychologa z europy zachoniej o to. To ci powie 100 razy bardziej czujący 100 razy batrdziej toksyczny !

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » sob sty 21, 2023 1:55 pm

Kryminalni bohaterowie stworzyli dobrobyt współczesnej Australii. Czy jednak ludzie nie mogliby być skuteczni, solidni i wydajni bez towarzyszącego temu dziwnie cienia zła i cierpień innych?

[i]"Wyspa przestępców. Norman Davies tłumaczy jak powstała współczesna Australia"[/i]

https://twojahistoria.pl/2017/12/09/wyspa-przestepcow-norman-davies-tlumaczy-jak-powstala-wspolczesna-australia/

[i] "Historia zagłady Aborygenów"

"Terra Nullius, czyli ziemia niczyja. Terytorium, które nie należy do nikogo. Nikogo, z kim trzeba się liczyć. Biała plama na europejskich mapach, która czeka na oświeconych pionierów.

Innymi słowy, tereny, które w starożytności nie wchodziły w skład Cesarstwa Rzymskiego, w średniowieczu nie należały do żadnego z chrześcijańskich władców, a w epoce kolonialnej nie zostały jeszcze zajęte przez żadne mocarstwo europejskie. Ziemia, która przypadnie temu, którego flaga pierwsza załopocze nad horyzontem. Rdzenna ludność nie stanowi żadnego problemu, gdyż zgodnie z kanonami ówczesnej nauki nie należy do rasy ludzkiej. Takie myślenie towarzyszyło wszystkim podbojom kolonialnym w Afryce, Ameryce Północnej czy Ameryce Południowej. Nie ominęło też Australii".[/i]

https://www.newsweek.pl/historia/historia-zaglady-aborygenow/qy970mf

"13 lutego 2008 r. premier Australii Kevin Rudd wygłosił w parlamencie przemówienie, w którym przeprosił Aborygenów za dyskryminację i prześladowania, w tym za doświadczenie tzw. skradzionego pokolenia (stolen generations). Tak określa się dzieci Aborygenów, które w latach 1910–1970 zostały przez australijskie władze odseparowane od rodzin w ramach przymusowej asymilacji. Było to w zależności od źródeł od 50 do 200, a nawet 300 tys. dzieci. Szacuje się, że dotyczyło 10–33% wszystkich dzieci rdzennych Australijczyków – czytamy na stronie Australians Together. „Niektóre dzieci zabierane były rodzicom bez ich zgody, w innych przypadkach rodzice zgadzali się na tę praktykę. Część dzieci wychowywała się w internatach, część była adoptowana przez białe rodziny”, informuje prof. Larissa Behrendt w pracy „Indigenous Australia for Dummies” (2012)".

https://www.projektpulsar.pl/srodowisko/2101485,1,aborygeni-i-ich-tajemnice.read

"Aborygeńskim dzieciom zamkniętym w australijskich instytucjach odbierano imiona i nadawano numery. Chciano je zdehumanizować – mówi PAP Fiona Cornforth, prezeska organizacji Healing Foundation, pomagającej Aborygenom należącym do Skradzionych Pokoleń.

Skradzione Pokolenia (ang. Stolen Generations) to określenie osób, które jako dzieci (czasem nawet od razu po narodzinach) odbierano rodzinom i umieszczano w specjalnych ośrodkach lub w rodzinach zastępczych. Haniebny proceder był elementem systemowej polityki pozbawiania tożsamości kulturowej ludów rdzennych i „wybielania społeczeństwa”, którą władze Australii prowadziły od lat 80. XIX wieku. Zaniechały jej dopiero w latach 70. ubiegłego stulecia.

„Według wielu to było systemowo przeprowadzane ludobójstwo. Celem władz było niszczenie rodzin aborygeńskich, rozłączenie ich na zawsze. Instytucje i rodziny zastępcze, do których trafiały dzieci, wypleniały ich język i kulturę. Odbierano im nawet ich oryginalne imiona i zamiast tego nadawano numery, żeby je zdehumanizować i pozbawić wszystkiego, co łączyło je z domem” – wyjaśnia Fiona Cornforth.

W ośrodkach dzieci padały ofiarami przemocy fizycznej – były bite, zmuszane do pracy a nawet wykorzystywane seksualnie. „Kazano pracować nawet dwulatkom. Dziewczynki często szkolono na służące” – dodaje".

https://dzieje.pl/rozmaitosci-historyczne/aborygenskie-dzieci-dehumanizowano-odbierano-im-imiona-i-nadawano-numery

https://youtu.be/_JtujHfK2OE

Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Postautor: Catastrophique » sob sty 21, 2023 1:58 pm

A ja mam dziś zajebisty humor i nastrój :D.
[i]Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym.[/i] |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum

Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Postautor: Catastrophique » sob sty 21, 2023 2:06 pm

W sumie jak zwykle zresztą. :think:

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » sob sty 21, 2023 2:26 pm

Dobrymi intencjami jest piekło wybrukowane. Chcieli zaprowadzić dobrobyt i szczęście w zasięgu swojego oddziaływania na świecie a wychodziło tak:

[b]"Ostateczne rozwiązania. Ludobójcy i ich dzieło"

[/b]

Konstanty Gebert

"Zanim Rafał Lemkin w czasie Zagłady ukuł termin genocide, „ludobójstwo”, eksterminacja całych grup społecznych była w ogólnie przyjętej opinii prawników i rządzących suwerennym prawem władz każdego kraju.

„Farmer ma prawo wytępić swoje stado. Jeśli próbujesz mu w tym przeszkodzić, naruszasz cudzą własność”. Konstanty Gebert śledzi historię ludobójstw ostatnich 120 lat, od wymordowania przez cesarskie Niemcy rdzennych mieszkańców Namibii, przez dokonane przez Turków ludobójstwo Ormian, zbrodnie popełnione w Kambodży Czerwonych Khmerów oraz w Rwandzie i w b. Jugosławii, aż po dokonujące się dzisiaj w Chinach wyniszczanie Ujgurów. Pyta o ich źródła i konsekwencje oraz o to, czy i jak możemy je powstrzymać, by hasło „Nigdy więcej” nie było pustym frazesem.

Czy książka o ludobójstwie może być zajmująca? Bezstronna? Jednoznaczna? Krzepiąca, choć niezostawiająca złudzeń? Przystępna, nawet sprawcza? Jeśli tak, to taka właśnie jest ta książka.

Prof. Joanna Tokarska-Bakir, Uniwersytet Warszawski i Polska Akademia Nauk

Ta niezwykła książka jest próbą odpowiedzi na pytania, które stawiali sobie myśliciele tej miary co Rafał Lemkin, Hannah Arendt czy Zygmunt Bauman. Gebert stawia i dokumentuje tezę, że Zagłada nie była w historii Europy i świata aktem jednorazowym i wyjątkowym. Jego przemyślenia skłaniają do zadumy nad tym, co sprawia, że normalni ludzie stają się jej sprawcami. I dlaczego immanentne zło zyskuje w oczach sprawców rangę moralnej wartości.

Prof. Adam Daniel Rotfeld, Uniwersytet Warszawski

Konstanty Gebert w sposób niezwykle erudycyjny przypomina, że masowy mord towarzyszy człowiekowi przynajmniej od rzezi antycznej Troi. Ale w ludobójstwie nie chodzi o przyjemność mordowania. Jest ono, na zgubę naszych sumień, drogą ku koślawej i zbrodniczej przebudowie świata. To ludzie ludziom gotują ten los, a okrzyk „Nigdy więcej” może być traktowany jak okrutna drwina. Lektura obowiązkowa dla wszystkich, którzy umieją się przejmować losem bliźnich.

Paweł Smoleński, „Gazeta Wyborcza”

Konstanty Gebert"

https://lubimyczytac.pl/ksiazka/5000821/ostateczne-rozwiazania-ludobojcy-i-ich-dzielo

[i]"Konwencja ONZ z 26 listopada 1968 zalicza ludobójstwo do zbrodni nieprzedawnialnych[5].

Alain Besançon, francuski politolog, historyk socjologii i filozofii, tak zdefiniował to pojęcie: ludobójstwo w sensie właściwym, w odróżnieniu od zwykłej rzezi, żąda następującego kryterium: jest to rzeź zamierzona w ramach ideologii,[b] stawiającej sobie za cel unicestwienie części ludzkości dla wprowadzenia własnej koncepcji dobra. [/b]Plan zniszczenia ma obejmować całość określonej grupy, nawet jeśli nie zostaje doprowadzony do końca w rezultacie niemożliwości materialnej czy zwrotu politycznego[6]"[/i]

https://pl.wikipedia.org/wiki/Ludob%C3%B3jstwo

https://www.youtube.com/watch?v=Mts8hWBSgsE

[i]"90. rocznica Hołodomoru – jednej z największych zbrodni ludobójstwa"[/i]

https://dzieje.pl/wiadomosci/90-rocznica-holodomoru-jednej-z-najwiekszych-zbrodni-ludobojstwa

[i]

"Katolicy w Kambodży nie chcą powracać do komunistycznych zbrodni ludobójstwa w postawie gniewu i z żądzą odwetu – oświadczył bp Olivier Schmitthaeusler z okazji dorocznego dnia upamiętniającego w tym kraju ponad 2 mln ofiar Czerwonych Khmerów. Oficjalnie jest on obchodzony jako dzień gniewu. Kościół nie zgadza się na takie podejście. Przeżywa go więc jako dzień pamięci, męczenników i pojednania".[/i]

https://www.niedziela.pl/artykul/53631/Kambodza-dzien-pamieci-o-ofiarach

https://youtu.be/Ho4hxuvX3Ro

https://www.hmd.org.uk/learn-about-the-holocaust-and-genocides/what-is-genocide/the-ten-stages-of-genocide/

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » ndz sty 22, 2023 3:29 pm

[i]"Starachowice: Dramat w zakładach mięsnych. Maszyna zmiażdżyła nogę 41-latki"[/i]

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-01-21/starachowice-dramat-w-zakladach-miesnych-maszyna-zmiazdzyla-noge-41-latki/?ref=kafle

[i]"Wielka Brytania: 13-latek spadł z dachu. "Nie mógł tego przeżyć""[/i]

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-01-21/wielka-brytania-13-latek-spadl-z-dachu-nie-mogl-tego-przezyc/?ref=kafle

[i]"Interwencja": Podżyrowała kredyt koleżance. Została z długami"[/i]

(...)

[i]W 2020 pani Gabriela przeszła na emeryturę. Niedługo później dowiedziała się, że jest bardzo ciężko chora.

- Nie mogę spłacać za nią tego kredytu dalej. Mam raka trzonu macicy z przerzutami do płuc, do węzłów chłonnych i do kości. Ja już nie mam czasu. I to, co ona robi, to jest czekanie na moją śmierć - twierdzi pani Gabriela.

- Może gdybym była zdrowa, to dałabym jej spokój. Ale niestety jestem chora i nie chcę synowi zostawić kłopotu - dodaje".[/i]

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-01-21/interwencja-podzyrowala-kredyt-kolezance-zostala-z-dlugami/?ref=kafle

[i]"Przy jednym ze zbiorników prowadzone były prace remontowe. Na miejscu obecni byli trzej serwisanci oraz konserwator. - W momencie eksplozji w zbiorniku znajdował się serwisant. Siła wybuchu wyrzuciła go powietrze - opisał asp. Piechowicz.

- Spadając, mężczyzna przebił dach i wylądował w pomieszczeniu gospodarczym. Poniósł śmierć na miejscu - dodał strażak".[/i]

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-01-20/zgorzelec-wybuch-na-stacji-paliw-jest-ofiara-smiertelna/?ref=kafle

[i]

"Dwie osoby zginęły w katastrofie lotniczej w hrabstwie Westchester w amerykańskim stanie Nowy Jork. Mały samolot turystyczny rozbił się kilkadziesiąt minut po starcie. Tuż przed tragedią pasażer wysłał do żony dramatyczną wiadomość. "Kocham Ciebie oraz dzieci. Przepraszam za wszystko" - miał napisać Benjamin Chafetz".[/i]

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-01-20/usa-samolot-rozbil-sie-o-ziemie-pasazer-wyslal-wiadomosc-przed-smiercia/?ref=kafle

[i]"60 lat więzienia - taki wyrok przed sądem w Nowym Jorku usłyszał Larry Ray, lider sekty, który wykorzystywał seksualnie studentki z Sarah Lawrence College. - To geniusz zła - powiedział sędzia, a zachowanie skazanego ocenił jako "szczególnie ohydne i sadystyczne".

Larry Ray był oskarżony o wykorzystywanie seksualne, znęcanie się psychiczne i zmuszanie do pracy studentek, których dopuszczał się przez co najmniej 10 lat".[/i]

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-01-21/usa-lider-sekty-larry-ray-skazany-na-60-lat-wiezienia-za-wykorzystywanie-studentek/?ref=kafle

[i]"Matka i córka zostały postrzelone w sobotę przed centrum handlowym w Zwijndrecht w centralnej Holandii. Starsza kobieta zginęła na miejscu, a jej córka z ciężkimi obrażeniami trafiła do szpitala w Rotterdamie. Trwa policyjna obława na zabójcę z udziałem śmigłowców".[/i]

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-01-21/holandia-strzelanina-przed-centrum-handlowym-policyjne-smiglowce-w-akcji/?ref=kafle

[i]"Nie żyje Irlandczyk, który rzucił się na pomoc córce porwanej przez fale. Paul Doran uratował 11-latkę, ale sam nie zdołał wydostać się na brzeg. Wezwani na miejsce ratownicy nie byli w stanie w żaden sposób pomóc mężczyźnie".[/i]

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-01-21/australia-uratowal-11-letnia-corke-sam-nie-wyplynal-na-powierzchnie/

[i]

"USA. Kobieta zastrzeliła w szpitalu umierającego męża

(...)

Kobieta została zatrzymana przez policję. 76-latka tłumaczyła, że zabiła męża, bo ten prosił ją o to kilka tygodni wcześniej. Mieli się umówić, że najpierw zastrzeli jego, a potem siebie, jednak kobieta ostatecznie nie zdecydowała się na samobójstwo.

76-latka została oskarżona o zabójstwo pierwszego stopnia swojego męża".[/i]

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-01-22/usa-kobieta-zastrzelila-w-szpitalu-umierajacego-meza/?ref=aside_najnowsze

[i]

"USA. Strzelanina w Kalifornii. Dziesięć osób nie żyje"[/i]

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-01-22/usa-strzelanina-w-kalifornii-dziewiec-osob-nie-zyje/?ref=aside_najnowsze

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » pn sty 23, 2023 12:19 pm

"72-latek podejrzany o zabicie 10 osób i zranienie co najmniej 10 kolejnych został znaleziony martwy. Mężczyzna zastrzelił się, kiedy policjanci zbliżyli się do jego furgonetki.

(...)

Telewizja ABC cytowała jednak prominentnego członka tej społeczności Chestera Chonga, szefa Chińsko-Amerykańskiej Izby Handlowej, który przypisał strzelaninę sporowi domowemu. Jego zdaniem żonę mężczyzny zaproszono na imprezę do sali balowej, a on został pominięty i dlatego otworzył ogień z zazdrości.

Władze nie potwierdziły tej wersji na obecnym etapie dochodzenia".

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-01-23/usa-sprawca-strzelaniny-w-monterey-park-znaleziony-martwy/?ref=aside_najnowsze

"Jarocin: Nie żyje małżeństwo. Kobieta dostała zawału, gdy obserwowała reanimację męża"

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-01-22/jarocin-nie-zyje-malzenstwo-kobieta-dostala-zawalu-zaraz-po-mezu/?ref=slider

Biedne żony. :evil:

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » pn sty 23, 2023 7:27 pm

[i]"Jest wyrok w sprawie zabójstwa Igora K. Jego dziewczyna została skazana na 15 lat więzienia

Sąd nie przychylił się do wniosku obrony ani matki ofiary, aby oskarżona o zabójstwo 26-latka odpowiadała za nieumyślne spowodowanie śmierci. Skazał kobietę na 15 lat pozbawienia wolności.

(...)

Zdaniem sądu, do zbrodni doszło na skutek „toksycznej miłości”, gdyż Karolina B. przejawiała patologiczny lęk przed tym, że zostanie opuszczona przez swojego partnera. Sąd nie zgodził się też z wyjaśnieniami oskarżonej, która tłumaczyła, iż Igor K. wyszedł z domu aby zakupić leki na uspokojenie. Te bowiem znajdowały się w domu. Dlatego też istnieje podejrzenie, że mężczyzna mógł chcieć zakończyć związek i dlatego Karolina B. wybiegła za nim z nożem. Jednak jak podkreśla sędzia, tego co dokładnie zaszło między oskarżoną a ofiarą prawdopodobnie nigdy się nie dowiemy".[/i]

https://www.lublin112.pl/jest-wyrok-w-sprawie-zabojstwa-igora-k-jego-dziewczyna-zostala-skazana-na-15-lat-wiezienia/

Naćpała się i sama nie wie do tej pory co dokładnie zaszło między nimi. Toksyczne to są narkotyki, władza i pieniądze.

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » pn sty 23, 2023 7:44 pm

Ale może sąd ma lepsze rozeznanie niż ja:

[i]"Zginął w mieszkaniu swojej dziewczyny. Jego matka prosi o szansę dla oskarżonej o zabójstwo

Na zakończenie procesu w sprawie zabójstwa Igora K. matka ofiary odcięła się od stanowiska prokuratury, żądającej dla oskarżonej prawniczki Karoliny B. 25 lat więzienia. Poprosiła o szansę dla oskarżonej. Obrona chce, by Karolinie B. wymierzono karę jedynie za nieumyślne spowodowanie śmierci".[/i]

Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/mazowieckie/news-zginal-w-mieszkaniu-swojej-dziewczyny-jego-matka-prosi-o-sza,nId,6525664#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

"- Cios, od którego zginął Igor K. był precyzyjny, bo oskarżona wykorzystała swoje umiejętności szermiercze. Już w momencie jego zadania Karolina B. wydała na ofiarę wyrok śmierci - argumentowała przed sądem prokurator, żądając dla oskarżonej 25 lat bezwzględnego pozbawienia wolności. 

- Nóż trzymała na sztorc, ugodzenie było w górę, to nie mogło być przypadkowe - mówiła prawniczka. Jej zdaniem Karolina zabiła, bo wiedziała, że Igor chce wybrać życie bez niej.

(...)

- Oskarżona starała się przekonać, że kochała Igora. Oskarżenie w to wierzy, ale to była toksyczna, samolubna miłość - mówiła prokurator, odczytując wycinki z zeznań Karoliny B., które miały dowieść, że - zgodnie z opinią biegłych - młoda kobieta jest manipulacyjna, egocentryczna, boi się opuszczenia i reaguje na takie zagrożenie złością.

Przedstawicielka oskarżycielki posiłkowej, matki Igora, podkreśliła, że biegli wykluczyli ograniczenie poczytalności, nie można ich zdaniem mówić też o afekcie. - Według biegłych ten czyn nie mógł być efektem ataku paniki, jak twierdzi Karolina B. - tłumaczyła".

Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/mazowieckie/news-zginal-w-mieszkaniu-swojeji-dziewczyny-jego-matka-prosi-o-sza,nId,6525664#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Matka zabitego broni sprawczyni zbrodni.

"Matka ofiary o sprawczyni: Tacy są ludzie o wysokiej wrażliwości

Najbardziej zaskakującym momentem dzisiejszej rozprawy były słowa matki Igora K.

Bycie mamą Igora to był zaszczyt - mówiła kobieta. Oczy matki widzą jednak drugie dziecko, Karolinę. Jej mama też by na pewno dała wszystko, by cofnąć czas - kontynuowała.

Matka ofiary przyznała, że odwiedzała w areszcie Karolinę B., której za życia syna nie poznała. Nie wiedziałam, że tak bardzo potrzebowała pomocy. Prosiła o pomoc, ale nikt jej nie udzielił ani przyjaciele, ani rodzice, ani ja - tłumaczyła.

W jej opinii Karolina była zagubiona: Tacy są ludzie o wysokiej wrażliwości. W ten sposób wyruszamy w drogę ku szaleństwu - mówiła kobieta. Poprosiła o szansę dla oskarżonej.

Sprowadziła nas tu niewyobrażalna tragedia, a interpretacja oskarżenia to spekulacje i insynuacje, uproszczenia - powiedziała w swojej mowie końcowej pełnomocniczka oskarżonej.

Jej zdaniem mowa końcowa publicznej oskarżycielki to "szarża prokuratury". Prokuratura uparcie promuje wersję o zamiarze bezpośrednim. Ta wersja jest nie do przyjęcia, bo nie ma żadnego bezpośredniego dowodu na zamiar, śledczy nie przedstawili żadnego dowodu na zabójstwo - tłumaczyła mecenas.

Podkreśliła, że Karolina B. nie uciekła z miejsca zdarzenia, że miała prawo być chaotyczna w udzielaniu pomocy. Może nieudolnie, ale wezwała pomoc - mówiła adwokat, przypominając, że zostało to zarejestrowane na nagraniu. I że Karolina chciała jechać z Igorem do szpitala.

Gdyby chciała zabić, zrobiłaby to w mieszkaniu, nie na klatce. I celowałaby w głowę lub w serce, jeden z tych punktów, które gwarantują śmierć - przekonywała adwokat".

https://www.rmf24.pl/regiony/warszawa/news-matka-zabitego-syna-broni-sprawczynie-karolina-byla-zagubion,nId,6525643#crp_state=1

Ale ona nie chciała zabić, tylko kochać.

Mówiłem, że często u kobiet bywa tak: [i]"Kocham cię ty skur..."[/i]

I po wszystkim.

A co z tą inną, trzecią tajemniczą istotą, dla której zamordowany chciał zakończyć związek z Karoliną? Może ona najwięcej wie.

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » wt sty 24, 2023 7:22 pm

[i]Zaatakował młotkiem byłą żonę i jej partnera, a potem powiesił się na słupie (zdjęcia)[/i]

https://www.lublin112.pl/zaatakowal-mlotkiem-byla-zone-i-jej-partnera-a-potem-powiesil-sie-na-slupie-zdjecia/

Ale ci ludzie są naiwni. Po co im te związki i miłość, a później takie coś? Nie lepiej samemu dla siebie żyć a nie dla samicy?

Baba i tak pójdzie z innymi wcześniej czy później, obszabruje z majątku i wszystkiego i jeszcze winę zwali na partnera.

Nie ma co się łudzić.

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » wt sty 24, 2023 7:50 pm

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-01-24/lubelskie-w-nocy-zaatakowal-mlotkiem-byla-zone-i-jej-partnera-potem-popelnil-samobojstwo/?ref=aside_najnowsze

"57-letnia kobieta została pobita najprawdopodobniej przez swojego byłego partnera. Jej życia nie udało się uratować. Policja po kilku godzinach od zdarzenia znalazła mężczyznę w jego miejscu zamieszkania. Był martwy. - Wstępnie ustaliliśmy, że popełnił samobójstwo - przekazała w rozmowie z Polsat News rzeczniczka policji".

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-01-24/jarocin-smiertelne-pobicie-kobiety-podejrzany-znaleziony-martwy/?ref=slider

W tym wieku to już pewnie nie dramaty romantyczne czy zazdrość erotyczna. Doprowadzili się przez związki do sytuacji bez wyjścia pewnie w sferze innych zobowiązań i porachunków. I po co im to było?

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » sob sty 28, 2023 5:37 pm

"USA: Tyre Nichols zmarł po interwencji policji. Władze Memphis opublikowały nagrania"

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-01-28/usa-tyre-nichols-zmarl-po-interwencji-policji-wladze-memphis-opublikowaly-nagrania/

W Memphis zastrzelono też kiedyś Martina Luthera Kinga. Południe Stanów Zjednoczonych. Biją tam Murzynów.

[i]

"Lider ruchu na rzecz praw obywatelskich przyleciał do Memphis z rodzinnej Atlanty poprzedniego dnia przed południem. Miał wziąć udział w drugim już marszu solidarności z pracownikami służb oczyszczania miasta, protestującymi od połowy lutego. Bezpośrednią przyczyną ich wzburzenia była śmierć dwóch śmieciarzy, wciągniętych przez mechanizm zgniatający śmieciarki. Ich koledzy domagali się bezpieczniejszych warunków pracy, wyższych zarobków i prawa do zrzeszania się. Przede wszystkim jednak występowali pod hasłem „Jestem człowiekiem”. Spór o prawa pracownicze miał wyraźny kontekst rasowy: niemal wszyscy śmieciarze i pracownicy kanalizacji byli czarni.

Protest wpisywał się idealnie w działalność Martina Luthera Kinga, który po sukcesach w walce z segregacją rasową skierował ostrze krytyki przeciwko kolejnemu wykluczeniu: ekonomicznemu". [/i]

https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/historia/1743606,1,zamach-na-martina-luthera-kinga.read

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » ndz sty 29, 2023 6:00 pm

W Polsce śmieciarze, to znaczy służby wywozu odpadów i oczyszczania nie mają chyba tak źle. Ale pewnie chodziło o wykorzystywanie Murzynów do najgorszych zajęć przez białych będących tam posiadaczami świata. Wyzwalanie się z czasów niewolnictwa.

[i]"Co roku 19 czerwca Amerykanie obchodzą Juneteenth: dzień upamiętniający zniesienie niewolnictwa. Rocznicę tyleż radosną, co przygnębiającą: bo przypomina ona, że prześladowania czarnoskórych trwały jeszcze długo".[/i]

https://www.tygodnikpowszechny.pl/rzez-wolnych-ludzi-168090

"19 czerwca, znany również jako Juneteenth, Dzień Emancypacji lub Dzień Wolności, to dzień, który świętuje koniec niewolnictwa w Ameryce. 156 lat temu, 19 czerwca 1865 roku, żołnierze Unii przybyli do Galveston w Teksasie, aby przekazać ostatnim zniewolonym Afroamerykanom wiadomość, że wojna secesyjna się skończyła i że są teraz wolni.

W następnych latach stał się ten dzień stał się świętem, najpierw w Teksasie, a potem w całych Stanach Zjednoczonych.

Święto jest obecnie uznawane za oficjalne święto w Chicago i zostało uznane za święto federalne od czasu, gdy prezydent Biden podpisał ustawę o Narodowym Dniu Niepodległości z dnia 14 czerwca w 2021 r.

Święto nabrało jeszcze większego znaczenia od czasu publicznego oburzenia na śmierć George’a Floyda z rąk białego policjanta w Minneapolis".

https://deon24.com/2022/06/19/juneteenth-dzisiaj-swieto-upamietniajace-zniesienie-niewolnictwa-w-illinois-narodowy-dzien-wolnosci/

https://youtu.be/ypNk3TmXWFA

https://www.teachforamerica.org/celebrate-juneteenth

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » ndz sty 29, 2023 7:17 pm

Było coś niedawno o zgubnej interwencji policji wobec kogoś z ruchu Black Lives Matter, teraz skojarzyłem.

Afroamerykanie muszą uważać nawet podczas kontroli i interwencji drogowych, żeby coś zgubnego lawinowo się nie rozwinęło?

[i]"31-letni Keenan Anderson zmarł kilka godzin po tym jak policja z Los Angeles wielokrotnie użyła na nim paralizatora. Mężczyzna jest kuzynem współzałożycielki ruchu Black Lives Matter. Władze opublikowały nagranie z tragicznego zajścia".[/i]

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-01-14/usa-nie-zyje-krewny-wspolzalozycielki-black-lives-matter-31-latek-zmarl-po-interwencji-policji/

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » pn sty 30, 2023 8:45 pm

[i]"Wybuch w Katowicach. List pożegnalny od ofiar. "Interwencja" ujawnia"[/i]

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-01-30/interwencja-list-pozegnalny-od-ofiar-wybuchu-w-katowicach/?ref=slider

[i]"Wybuch w Katowicach. Psycholog społeczny o "syndromie zgorzknienia". Doszło do skrajnego kryzysu"[/i]

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-01-30/wybuch-w-katowicach-psycholog-spoleczny-o-syndromie-zgorzknienia-doszlo-do-skrajnego-kryzysu/?ref=slider

Brak humoru wywołuje bardziej to, że miała raka płuc z przerzutami a nie "syndrom zgorzknienia". To w pierwszym rzędzie należy brać pod uwagę w tej sytuacji.

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » pn sty 30, 2023 8:52 pm

W sensie takim, że niewiele miała do stracenia. Szkoda tylko, że w taki sposób chciała na koniec eksplodować.

Wróć do „inne”