Postautor: Tal » pt sty 22, 2016 8:45 pm
[quote="Matt"]Arq a jak ma się ten temat z twoim światopoglądem.
Przecież konsumpcjonizm jest potępiany przez Biblie i nauki Jezusa a ty piszesz ''jakie zakupy sprawiało wam ostatnio przyjemność'' ?![/quote]
Matt rzeczywiście może się wydawać, że to bardzo sprzeczne z nauką Biblii, ale jestem przekonany i wiem, że jeśli tylko Jezus zajmuję należne Mu miejsce w Twoim życiu tj. na tronie Twojego życia to zapewne nie będzie miał nic przeciwko naszym pasjom i zainteresowaniom.
Bóg chcę i pragnie abyś się rozwijał życzy tylko sobie aby nie zapominać dzięki komu zawdzięczamy nasz dostatek i powodzenie.
Zdaję sobie sprawę, że po cienkim lodzie stąpam, bo pożądliwości i pokusy w życiu nawróconej osoby są "widoczne" i wzmożone jak nigdy dotąd przez ciemność, która za wszelką cenę pragnie zguby człowieka, lecz dopóki Chrystus jest w centrum to możesz spać spokojnie.
Mogę się mylić Matt i sprostuj mnie jeśli tak jest, ale prawdopodobnie pominąłeś istotny szczegół, bo zamierzeniem tego wątku jest nie tylko dzielić się zakupionymi materialistycznymi produktami, ale także wydarzeniami bądź sprawami, które Was pozytywnie nastroiły, czy dodają skrzydeł jak na przykład MamaAnia czerpiąc frajdę z pielęgnacji miniogródka, bo tytuł brzmi: [i]"Jakie zakupy [u]lub co[/u] ..."[/i] ;)
[size=90][i]"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara."[/i] (1 J 5,4)[/size]