Chcę powiedzieć że...

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Re: Chcę powiedzieć że...

Postautor: Kiciuś_XXL » śr sty 25, 2023 11:21 pm

Demon to literacka metafora którą posługuję się tylko pisząc na forum psychiatrycznym. Mam świadomość że pisząc gdziekolwiek indziej, czy mówiąc o tym w realu takie rzeczy odbiera się dziwnie, chyba że gdy robi się jaja.

Demon też synonim może być wielkość, sława, fenomen, gwiazda, as. To zależy o jakich odczuciach pisze i co mi przychodzi na myśl.

Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Postautor: Kiciuś_XXL » śr sty 25, 2023 11:23 pm

Pisze o nim dużo w surrealistycznej mojej biografii Melisa. Zaznaczyłem w niej że nie należy tego brać na poważnie.

Amannn więcej luuuzu proszę cię

Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Postautor: Amannn » śr sty 25, 2023 11:23 pm

Zawsze możesz być też tym szczęściarzem który nie dostanie psychozy polekowej Ale to jak pokazały badania się rzadko zdarza. Najczęściej ludzie na lekach z czasem doznają psychoz i dawki są im wtedy zwiększane aż do ich śmierci.

Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Postautor: Amannn » śr sty 25, 2023 11:26 pm

[quote=Kiciuś_XXL post_id=689578 time=1674678189 user_id=2115]
Pisze o nim dużo w surrealistycznej mojej biografii Melisa. Zaznaczyłem w niej że nie należy tego brać na poważnie.

Amannn więcej luuuzu proszę cię
[/quote]

Nikt nie wie czy piszesz prawdę czy robisz sobie jaja. Jung np spotykał różne istoty w swoich psychozach. Taki demon jest wiec całkiem realny z którym pisałeś że rozmawiasz. Jung rozmawiał np z Filemonem którego miał za swojego guru jak nie coś więcej i uważał że to zaszczyt mieć takiego wewnętrznego przewodnika.

Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Postautor: Amannn » śr sty 25, 2023 11:29 pm

I nie była to żadna metafora tylko byt o którym Jung pisał że jest jak najbardziej realny. Od niego miał się on też wiele nauczyć A w Polsce dzisiejszej by go zalekowali i zabili filemona tak jak Eliasza i salome.

Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Postautor: Catastrophique » czw sty 26, 2023 1:29 am

[quote=pingui post_id=689528 time=1674664453 user_id=10018]
[quote=Catastrophique post_id=689525 time=1674663944 user_id=6997]
[quote=pingui post_id=689516 time=1674663211 user_id=10018]

Powiem Ci tak, pewne rzeczy się czuje, pewne rzeczy się wie.
[/quote]

No proszę, mamy Jackowskiego na forum xD.
[/quote]

Byle z dala od tematu co? :lol:
[/quote]

Od bezcelowej dyskusji z multikontem ;).
[i]Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym.[/i] |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum

Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Postautor: Catastrophique » czw sty 26, 2023 1:55 am

Co za szkodliwe i wymyślne bzdury pisze Amannn. Na szczęście z taka opinia jaka maja o nim inni i wyraznie bardzo naciąganej argumentacji nikt go nie poslucha. No i kto normalny (w sensie logicznie i rozsądnie myslacy), poza nielicznymi wyjatkami (ale Wy juz Amannna znacie) wchodzi na to forum i zostaje na nim dłużej?

Niemniej, mam apel do czytelników:

Amannn specjalnie nawołuje do rzucenia lekow aby zaszkodzić innym, daje mu to chora satysfakcję. Widzicie jak specjalnie prowokuje, denerwuje innych. Widzicie tez jak sie do innych odnosi - nienawidzi ludzi, zyczy im zle i jak widac czynnie chce Wam uczynic zlo, krzywdę.

Jezeli ktos z Was posłuchał sie Amannna i dostal psychozy z negatywnymi konsekwencjami tego - niech Amannn za to odpowie prawnie. Macie na dowód masę jego postów z antypsychiatrycznymi treściami, antylekowymi zwłaszcza.

Nie uda mu sie uniknąć konsekwencji jezeli zadzialacie w tym temacie. Do tego jest masa świadków - userow tego forum.

Policja nie będzie miala problemu z namierzeniem jego.
[i]Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym.[/i] |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum

Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Postautor: Amannn » czw sty 26, 2023 11:04 am

Każdy kto posłucha ciebie i tak jak amigo i Józef dostanie psychozy polekowej niech się zwróci do ciebie o odszkodowanie. Tak katastrofa za szerzenie informacji sprzecznych z wiedza medyczna (najnowszymi badaniami) powinieneś odpowiedzieć prawnie. Nie wysuwasz żadnych sensownych argumentów żadnego linku do artykułu naukowego bo na poparcie twoich bzdur takiego nie na i walczysz z wiedza naukowa bo chcesz żeby inni byli chorzy tak jak ty. Moje każde zdanie jest podparte wynikami badań i tym co się dzieje w krajach najbardziej rozwiniętych Mowa tu o Norwegii i jej free drug treatment ale nie tylko / poczytaj sobie wypowiedzi profesorów psychiatrów amerykańskich np. Tak ludzie tam dostają psychoz i lekarze psychiatrzy pomagają z nich wychodzić bez leków A za podanie komuś leku wbrew jego woli jest poważna odpowiedzialność prawna czyli za to co ty robisz i do czego nawołujesz innych Powinieneś wszystkim inwalidom polekowymi wypłacić ze swojej kieszeni rentę bo za to co płaci państwo nie da się przeżyć Zależy ci tylko na tym żeby ludzie byli inwalidami.

Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Postautor: Amannn » czw sty 26, 2023 11:13 am

Ponadto jeszcze raz mnie pomówisz lub obrazisz i pociągnę cię do odpowiedzialności prawnej . Ja nikogo nie namawiam do rzucenia leków jak insynujesz. Ja udostępniam linki do badań nad lekami które stanowią najnowsza wiedzę medyczną oraz do praktyk naszych północnych sąsiadów Możesz dyskutować z ich zawartością ale nie ośmieliłeś się bo nie masz żadnego argumentu . Każdy decyduje natomiast sobie sam czy ufa bardziej amerykańskim profesorom psychiatrii i Norwegom czy koncernom farmaceutycznym które reprezentujesz i których interesy w sprzedaży jak największej ilości leków bronisz. Ty natomiast wolisz ataki personalne na mnie całkowicie bezprawne Podobnie jak bezprawne są twoje działania mające na celu odcięcie ludzi od najnowszej wiedzy medycznej Na to co robisz jest mnóstwo świadków.

Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Postautor: Amannn » czw sty 26, 2023 11:36 am

Odpowiesz też za znieważanie mojej osoby, w tym nazywanie mnie kompletnym idiotą i swoje groźby oraz podżeganie innych do działań nielegalnych i uporczywego nękania. Wystarczającym dowodem są twoje posty z mowa nienawiści

Doskonale też wiesz ze przeprowadzone badania wykazały nie ze ktoś nie będzie miał psychozy ale ze będzie ich miał statystycznie 6 razy mniej niż na lekach

https://www.madinamerica.com/2021/02/stop-taking-antipsychotics-six-times-likely-recover-serious-mental-illness/

Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Postautor: Amannn » czw sty 26, 2023 11:58 am

Ludzie zabijają się żeby dostać się do tego prywatnego szpitala gdzie leczą schizofrenie bez leków, a nie pozywają ten szpital o odszkodowanie , mówią za to jaka szkodę im wyrządziły leki. Insynuatorze Januszu Kochu odpowiesz za mowę nienawiści i szerzenie nieprawdy.

https://www.madinamerica.com/2019/12/medication-free-treatment-norway-private-hospital/

Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Postautor: Amannn » czw sty 26, 2023 12:06 pm

„The Hurdalsjøen Recovery Center, which is a private psychiatric hospital located about forty minutes north of Oslo, on the banks of stunning Lake Hurdal, was set up by its director, Ole Andreas Underland, to provide “medication-free” care for those who wanted such treatment or who wanted to taper from their psychiatric drugs. Norway’s health minister was urging public mental hospitals to offer such treatment, and this private hospital stepped forward before any public hospital had taken the plunge.”

Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Postautor: Catastrophique » czw sty 26, 2023 2:42 pm

Amannn oczywiscie probuje zaprzeczac i odwracac kota ogonem. Kto by sie spodziewal? ;)

Pamietajcie co napisalem.

Jezeli dostaniecie psychozy poniewaz posluchaliscie jego rad, nie obawiajcie sie wyciagnac konsekwencji.

Awatar użytkownika
Meduzola
zaufany użytkownik

Postautor: Meduzola » czw sty 26, 2023 2:56 pm

Muszę to zapamiętać "personifikacja treści nieświadomych". Ja uważam, że u niektórych omamy są nasyłane w ramach broni elektromagnetycznej. Ja sama jestem hakowana w snach, a pytania w teleturniejach z treścią tych snów się pokrywały. Pokrywały, bo już nie oglądam telewizji. Mój facet nie należał do inteligentów, a głosy przewyższaly go pod względem inteligencji. Gdy patrzyliśmy razem na siebie rozmarzeni, głos mu powiedział: "Ty patałachu, ona urobi sobie ciebie!" Właśnie to jest nieuporządkowana społecznie kwestia schizofrenii, że niektórzy mają halucynacje z natury, a niektórzy są ofiarami eksperymentów, w tym medycznych i politycznych.

Awatar użytkownika
Meduzola
zaufany użytkownik

Postautor: Meduzola » czw sty 26, 2023 3:07 pm

... Z natury, nasylane, albo jako konsekwencja zażywania narkotyków.

Awatar użytkownika
Meduzola
zaufany użytkownik

Postautor: Meduzola » czw sty 26, 2023 3:31 pm

... Przy czym LICZBA halucynujących w ramach "pozytywnych objawów schizofrenii" (urojenia i omamy) to od lat lub nawet dekad PILNIE STRZEŻONA TAJEMNICA.

Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Postautor: Amannn » czw sty 26, 2023 3:44 pm

[quote=Catastrophique post_id=689607 time=1674733338 user_id=6997]
Amannn oczywiscie probuje zaprzeczac i odwracac kota ogonem. Kto by sie spodziewal? ;)

Pamietajcie co napisalem.

Jezeli dostaniecie psychozy poniewaz posluchaliscie jego rad, nie obawiajcie sie wyciagnac konsekwencji.
[/quote]

Ja już ci powiedziałem ze wyciągnę wobec ciebie konsekwencje prawne w tym za bezprawne grożenie i zastraszanie celem uniemożliwienia mówienia prawdy. Ja nie udzielam żadnych rad a jedynie odnoszę się do najnowszych badańnaukowych i praktyk norweskich . Po raz kolejny mnie pomówiłeś.

Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Postautor: Amannn » czw sty 26, 2023 3:51 pm

„ In public hospitals, the medication-free initiative in Norway started three years ago. The Hurdalsjøen Recovery Center can be seen as both part of that initiative, and distinct from it. But with “medication-free” offerings within the public sector surviving and growing, and the Hurdalsjøen Recovery Center doing so as well, it’s fair to conclude that this type of care is finding a foothold in Norwegian psychiatry, with this initiative attracting international attention.”

W całej Norwegii łgarzu Januszu Kochu leczą schizofrenię bez leków lekarze psychiatrzy. Ty nawet nie masz dyplomu tylko sączysz jad swoją mowa nienawiści. Jeśli kogokolwiek podburzyły na mnie żeby mnie nękał masz pewne postępowanie karne. I Policja bez problemu cię namierzy.

Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Postautor: Amannn » czw sty 26, 2023 3:52 pm

https://www.madinamerica.com/2019/12/medication-free-treatment-norway-private-hospital/

Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Postautor: Amannn » czw sty 26, 2023 4:15 pm

Most people with psychosis take powerful drugs to keep delusions and hallucinations at bay - but the side-effects can be severe. In Norway, a radical approach is now on offer via the national health system for patients who want to live drug-free

https://www.bbc.com/news/stories-56097028.amp

"I was so full of drugs, my mind was just a blur. I just sat there passively watching my life go by with no connection to my emotions or feelings.

"And it's kind of been the same thing over and over. I've sought help and what they can give me is medication. And nothing really got any better.

"It's quite devastating. You just really want to get well. And people tell you that now this is your life, you should be content. And I cannot be content with this life."

Malin's experience with psychiatric medication isn't unusual.

Może wypłacisz tej dziewczynie odszkodowanie Katastrofa za to co jej zrobiły leki. Dopiero free drug treatment postawił ja na nogi . Jesteś kompletnie niedouczony i chcesz tylko ludziom szkodzić tę dziewczynę byś zamęczył lekami na śmierć.

Wróć do „inne”