szukam chłopaka
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: zamieszczone tu ogłoszenia są widoczne w całym internecie.
-
- zarejestrowany użytkownik
Re: szukam chłopaka
-
- zaufany użytkownik
-
- zaufany użytkownik
-
- bywalec
-
- bywalec
[quote=cezary123 post_id=670927 time=1655842137 user_id=5244]
chłopak a przyjaciel to dwie różne istoty i różne zachowania.[/quote]
Słuchaj panie 100 teoretycznych związków. Żeby z bycia razem w ogóle coś wyszło. To przede wszystkim trzeba być dla siebie przyjacielem. Wiele związków które trwają latami zaczyna się od przyjaźni.
-
- zaufany użytkownik
[quote=FreshEscape post_id=670948 time=1655876552 user_id=9943]
Słuchaj panie 100 teoretycznych związków. Żeby z bycia razem w ogóle coś wyszło. To przede wszystkim trzeba być dla siebie przyjacielem. Wiele związków które trwają latami zaczyna się od przyjaźni.[/quote]
Zgadzam się. Każdy poważny związek (czyli małżeństwo) powinien opierać się na 3 filarach miłości, przyjaźni i seksie.
I z tego najważniejsza jest przyjaźń. Bo z miłością różnie bywa, najpierw jest ogień, później przygasa, potem często nie ma w ogóle. A przyjaźń może trwać zawsze.
Ostatnio zmieniony śr cze 22, 2022 9:30 pm przez Bright Angel, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- moderator
[quote=cezary123 post_id=670927 time=1655842137 user_id=5244]
Bunia19 zdecyduj się: chłopak a przyjaciel to dwie różne istoty i różne zachowania.:) [/quote]
Ta kwestia wymaga rozwinięcia, ale tak, zgadzam się z tym.
-
- zaufany użytkownik
Kobieta pragnie namiętności a mężczyzna "zaczyna zachowywać się jak przyjaciel" co rozwala sytuację i po randce. Na dłuższą metę w związkach czy małżeństwie przyjaźń jest potrzebna, ale kobieta szuka przecież partnera i warto szczerze komunikować swoje oczekiwania i pragnienia. Kiedyś pewna kobieta chciała pod pozorem przyjaźni znaleźć męża do założenia rodziny i urodzenia potomstwa. Niestety samą przyjaźnią nie była zainteresowana, a z kolei ktoś nie był zainteresowany seksem z nią. Później pretensje o niejednoznaczność wzajemnych podchodów.
Bywa też na odwrót - kobieta szuka przyjaźni, pomocy, rozmowy o bolącym zębie czy nerce lub schizofrenii a chłopak zachowuje się jak kogut i myśli o seksie. Jeżeli ona mówi "nie", to on słyszy "tak" i szturmuje jak najęty.
Wtedy też nic z tego nie wyjdzie i obie strony rozczarowane.
Było też pewne powiedzenie z mądrości ludowej o tych pojawiających się często dwóch istotach przy jednej: przyjacielu i kochanku dla kobiety, ale dosyć niecenzuralne.
-
- bywalec
[quote=cezary123 post_id=670972 time=1655922589 user_id=5244]
Czasem łatwo o nieporozumienia w takich sytuacjach.
Kobieta pragnie namiętności a mężczyzna "zaczyna zachowywać się jak przyjaciel" co rozwala sytuację i po randce. Na dłuższą metę w związkach czy małżeństwie przyjaźń jest potrzebna, ale kobieta szuka przecież partnera i warto szczerze komunikować swoje oczekiwania i pragnienia. Kiedyś pewna kobieta chciała pod pozorem przyjaźni znaleźć męża do założenia rodziny i urodzenia potomstwa. Niestety samą przyjaźnią nie była zainteresowana, a z kolei ktoś nie był zainteresowany seksem z nią. Później pretensje o niejednoznaczność wzajemnych podchodów.
Bywa też na odwrót - kobieta szuka przyjaźni, pomocy, rozmowy o bolącym zębie czy nerce lub schizofrenii a chłopak zachowuje się jak kogut i myśli o seksie. Jeżeli ona mówi "nie", to on słyszy "tak" i szturmuje jak najęty.
Wtedy też nic z tego nie wyjdzie i obie strony rozczarowane.
Było też pewne powiedzenie z mądrości ludowej o tych pojawiających się często dwóch istotach przy jednej: przyjacielu i kochanku dla kobiety, ale dosyć niecenzuralne.[i]"Przyjaciel słucha a chłopak ...."[/i] :icon-mrgreen: [/quote]
Jeżeli ten post się akceptuje i nic się z nim nie robi. A mój żart w wątku 44 jest usuwany to sie nie dziwie ze tutaj prawie nikt nie zagląda. Ludzie ! opamiętajcie się to że masz schizofrenie nie znaczy że jesteś świętszy od papieża...
-
- moderator
[quote=FreshEscape post_id=670973 time=1655923155 user_id=9943]
Jeżeli ten post się akceptuje i nic się z nim nie robi.[b]A mój żart w wątku 44 jest usuwany to sie nie dziwie ze tutaj prawie nikt nie zagląda[/b] . Ludzie ! opamiętajcie się to że masz schizofrenie nie znaczy że jesteś świętszy od papieża...[/quote]
Za tego typu żarty następnym razem dostaniesz ostrzeżenie
-
- zaufany użytkownik
"Gdy cię nie widzę, nie wzdycham, nie płaczę,
Nie tracę zmysłów, kiedy cię zobaczę;
Jednakże gdy cię długo nie oglądam,
Czegoś mi braknie, kogoś widzieć żądam;
I tęskniąc sobie zadaję pytanie:
Czy to jest przyjaźń? czy to jest kochanie?"
"Niepewność"
Adam Mickiewicz
Marek Grechuta śpiewał o tej tajemnicy.
-
- zaufany użytkownik
Na początku związku, wiadomo - motylki w brzuchu ale potem jest stan , w którym
No bo kto nazwie te czynności powyżej substytutem miłości ?
-
- bywalec
[quote=Jaskolka post_id=670984 time=1655949022 user_id=10375]
kobieta dla mężczyzny staje się przede wszystkim przyjaciółką.[/quote]
Osiem miesięcy mieszkałem i pracowałem z narzeczoną. Ciągle mi mówiła o przyjazni. Ale przez 8 miesięcy ani razu nie zrobiła zakupów, raz w życiu nie posprzatała mieszkania, nigdy nic nie ugotowała, nawet z praniem był problem. Wszystko robiłem JA ! Czy tak sie zachowuje przyjaciel ? Siedząc za granicą gdzie jest na prawde cięzko, wsparcie i wspólne obowiązki to podstawa. Jedynym jej hobby było osmieszanie mnie przed ludzi z pracy ze sie na to wszystko godze. Dzisiaj ona ma udane życie, a ja siedze na schizofrenia.evot.pl
Dla faceta kobieta musi chciec byc tez przyjacielem, a nie wyzywac swoje emocjonalne bujanie na facecie.
-
- zaufany użytkownik
[quote=FreshEscape post_id=670989 time=1655980497 user_id=9943]
Dzisiaj ona ma udane życie...[/quote]
Ona może tak, ale czy jej facet też????
Myślę, że z Tobą też miała udane
-
- bywalec
-
- zaufany użytkownik
[quote=FreshEscape post_id=670993 time=1655983298 user_id=9943]
A zwłaszcza zeby nie zamykać się w sobie tylko patrząc prosto w oczy mówić takim ludziom że ich wartość jest wyrażona w ilości worka karmy dla psów które z ich kośći i mięsni da się zrobić...[/quote]
Z tym się nie zgodzę zupełnie.
Upadlać ludzi to nie jest rozwiązanie, jak nie chcesz się dla nich poświęcać.
Miłuj bliźniego swego, jak siebie samego. To jest święta prawda. Czy chciałbyś, aby ktoś Cię tak upadlał?
Twoje dziewczyna wykorzystywała Cię i nabijała się z Ciebie i co? Myślisz, że ludzie traktowali ją z szacunkiem? Że uważali ją za wartościowego człowieka, czy kobietę?
A to, że Ty poświęcałeś się tak dla kobiety, myślisz, że jakaś kobieta odrzuciła by Cię z tego powodu? Czy wręcz przeciwnie?
-
- zaufany użytkownik
[quote=FreshEscape post_id=670989 time=1655980497 user_id=9943][quote=Jaskolka post_id=670984 time=1655949022 user_id=10375]
kobieta dla mężczyzny staje się przede wszystkim przyjaciółką.[/quote]
Osiem miesięcy mieszkałem i pracowałem z narzeczoną. Ciągle mi mówiła o przyjazni. .[/quote]
@FreshEspace wyjątek potwierdza tylko regułę . To co opisujesz nie było ani miłością ani przyjaźnią z jej strony. To była zależność podejrzewam Twoja od niej. Ale nie będę się wymądrzać, bo wiem jak to z miłością jest. Człowiek jest w stanie wiele znieść w poszukiwaniu miłości.
Ja jestem sama bo mam konkretne oczekiwania wobec faceta. Nie mam na myśli królewicza, tylko partnera i zero przygód. Trzy razy zakochałam się tak że góry bym przeniosła dla niego. Ale nie napotkałam w nich przyjaciela. Teraz kiedy nie tylko mogę dawać ale też potrzebuję tak konkretnie brać ( zdrowie) nie ma kandydata. Tak kocha mężczyzna w moim życiu.
-
- bywalec
-
- zaufany użytkownik
Ale Ci, co zachorowali w młodości mają bardziej przerąbane, nie zaznali w ogóle normalnego życia.
FreshEscape, byłeś bardzo rozgoryczony, że zachorowałeś. Ty pomagałeś, ustępowałeś i zachorowałeś, straciłeś normalne życie, a Ci którym pomagałeś, ustępowałeś są zdrowi i mają normlane życie. Ale to nie jest tak, że zachorowałeś, bo pomagałeś, ustępowałeś.
A oni są zdrowi, bo to dostawali.
Ostatnio zmieniony czw cze 23, 2022 11:20 pm przez Bright Angel, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- bywalec