szukam chłopaka

Uwaga: Ten dział jest widoczny w całym internecie. Ogłoszenia niewidoczne dla googla proszę umieszczać w podobnym dziale w "dla zarejestrowanych".

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: zamieszczone tu ogłoszenia są widoczne w całym internecie.
Bunia19
zarejestrowany użytkownik

Re: szukam chłopaka

Postautor: Bunia19 » pn cze 20, 2022 8:56 pm

Też szukam chlopaka w którym bym miała przyjaciela :D Mam 32 lata i schizofrenie.

graffico
zaufany użytkownik

Postautor: graffico » wt cze 21, 2022 9:42 pm

A skąd jesteś

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » wt cze 21, 2022 11:08 pm

Bunia19 zdecyduj się: chłopak a przyjaciel to dwie różne istoty i różne zachowania. :)

Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Postautor: Catastrophique » śr cze 22, 2022 12:48 am

Chlopak czyli po prostu mlodszy facet, Cezary ;).
[i]Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym.[/i] |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum

Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Postautor: FreshEscape » śr cze 22, 2022 8:42 am

[quote=cezary123 post_id=670927 time=1655842137 user_id=5244]
chłopak a przyjaciel to dwie różne istoty i różne zachowania.
[/quote]

Słuchaj panie 100 teoretycznych związków. Żeby z bycia razem w ogóle coś wyszło. To przede wszystkim trzeba być dla siebie przyjacielem. Wiele związków które trwają latami zaczyna się od przyjaźni.

Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Postautor: Bright Angel » śr cze 22, 2022 6:57 pm

[quote=FreshEscape post_id=670948 time=1655876552 user_id=9943]
Słuchaj panie 100 teoretycznych związków. Żeby z bycia razem w ogóle coś wyszło. To przede wszystkim trzeba być dla siebie przyjacielem. Wiele związków które trwają latami zaczyna się od przyjaźni.
[/quote]

Zgadzam się. Każdy poważny związek (czyli małżeństwo) powinien opierać się na 3 filarach miłości, przyjaźni i seksie.

I z tego najważniejsza jest przyjaźń. Bo z miłością różnie bywa, najpierw jest ogień, później przygasa, potem często nie ma w ogóle. A przyjaźń może trwać zawsze.
Ostatnio zmieniony śr cze 22, 2022 9:30 pm przez Bright Angel, łącznie zmieniany 1 raz.
[i][b][color=#FF4000]Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.[/color][/i][/b]

Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Postautor: Kiciuś_XXL » śr cze 22, 2022 9:14 pm

[quote=cezary123 post_id=670927 time=1655842137 user_id=5244]
Bunia19 zdecyduj się: chłopak a przyjaciel to dwie różne istoty i różne zachowania. :)
[/quote]

Ta kwestia wymaga rozwinięcia, ale tak, zgadzam się z tym. :icon-smile:

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » śr cze 22, 2022 9:29 pm

Czasem łatwo o nieporozumienia w takich sytuacjach.

Kobieta pragnie namiętności a mężczyzna "zaczyna zachowywać się jak przyjaciel" co rozwala sytuację i po randce. Na dłuższą metę w związkach czy małżeństwie przyjaźń jest potrzebna, ale kobieta szuka przecież partnera i warto szczerze komunikować swoje oczekiwania i pragnienia. Kiedyś pewna kobieta chciała pod pozorem przyjaźni znaleźć męża do założenia rodziny i urodzenia potomstwa. Niestety samą przyjaźnią nie była zainteresowana, a z kolei ktoś nie był zainteresowany seksem z nią. Później pretensje o niejednoznaczność wzajemnych podchodów.

Bywa też na odwrót - kobieta szuka przyjaźni, pomocy, rozmowy o bolącym zębie czy nerce lub schizofrenii a chłopak zachowuje się jak kogut i myśli o seksie. Jeżeli ona mówi "nie", to on słyszy "tak" i szturmuje jak najęty.

Wtedy też nic z tego nie wyjdzie i obie strony rozczarowane.

Było też pewne powiedzenie z mądrości ludowej o tych pojawiających się często dwóch istotach przy jednej: przyjacielu i kochanku dla kobiety, ale dosyć niecenzuralne.

[i]"Przyjaciel słucha a chłopak ...."[/i] :icon-mrgreen:

Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Postautor: FreshEscape » śr cze 22, 2022 9:39 pm

[quote=cezary123 post_id=670972 time=1655922589 user_id=5244]
Czasem łatwo o nieporozumienia w takich sytuacjach.

Kobieta pragnie namiętności a mężczyzna "zaczyna zachowywać się jak przyjaciel" co rozwala sytuację i po randce. Na dłuższą metę w związkach czy małżeństwie przyjaźń jest potrzebna, ale kobieta szuka przecież partnera i warto szczerze komunikować swoje oczekiwania i pragnienia. Kiedyś pewna kobieta chciała pod pozorem przyjaźni znaleźć męża do założenia rodziny i urodzenia potomstwa. Niestety samą przyjaźnią nie była zainteresowana, a z kolei ktoś nie był zainteresowany seksem z nią. Później pretensje o niejednoznaczność wzajemnych podchodów.

Bywa też na odwrót - kobieta szuka przyjaźni, pomocy, rozmowy o bolącym zębie czy nerce lub schizofrenii a chłopak zachowuje się jak kogut i myśli o seksie. Jeżeli ona mówi "nie", to on słyszy "tak" i szturmuje jak najęty.

Wtedy też nic z tego nie wyjdzie i obie strony rozczarowane.

Było też pewne powiedzenie z mądrości ludowej o tych pojawiających się często dwóch istotach przy jednej: przyjacielu i kochanku dla kobiety, ale dosyć niecenzuralne.

[i]"Przyjaciel słucha a chłopak ...."[/i] :icon-mrgreen:
[/quote]

Jeżeli ten post się akceptuje i nic się z nim nie robi. A mój żart w wątku 44 jest usuwany to sie nie dziwie ze tutaj prawie nikt nie zagląda. Ludzie ! opamiętajcie się to że masz schizofrenie nie znaczy że jesteś świętszy od papieża...

Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Postautor: Kiciuś_XXL » śr cze 22, 2022 9:49 pm

[quote=FreshEscape post_id=670973 time=1655923155 user_id=9943]

Jeżeli ten post się akceptuje i nic się z nim nie robi. [b]A mój żart w wątku 44 jest usuwany to sie nie dziwie ze tutaj prawie nikt nie zagląda[/b]. Ludzie ! opamiętajcie się to że masz schizofrenie nie znaczy że jesteś świętszy od papieża...
[/quote]

Za tego typu żarty następnym razem dostaniesz ostrzeżenie

cezary123
zaufany użytkownik

Postautor: cezary123 » śr cze 22, 2022 10:56 pm

Spróbujemy subtelniej:

[i]

"Gdy cię nie widzę, nie wzdycham, nie płaczę,

Nie tracę zmysłów, kiedy cię zobaczę;

Jednakże gdy cię długo nie oglądam,

Czegoś mi braknie, kogoś widzieć żądam;

I tęskniąc sobie zadaję pytanie:

Czy to jest przyjaźń? czy to jest kochanie?"[/i]

"Niepewność"

Adam Mickiewicz

https://literat.ug.edu.pl/amwiersz/0025.htm

Marek Grechuta śpiewał o tej tajemnicy. :angelic-cyan:

Awatar użytkownika
Jaskolka
zaufany użytkownik

Postautor: Jaskolka » czw cze 23, 2022 4:50 am

miłość, bez przyjaźni dla kobiety jest uboga. Mężczyzna umie tak zrobić, umie być tylko zakochany, a raczej nazwę to zauroczeniem. Obiecuje wtedy gruszki na wierzbie, aby osiągnąć stan posiadania :angry-banghead: . Kobieta , która jest kłębkiem emocji potrzebuje w mężczyźnie przyjaciela, tu rzadziej występuje tylko erotyzm sam w sobie.

Na początku związku, wiadomo - motylki w brzuchu ale potem jest stan , w którym [b][i]kobieta dla mężczyzny staje się przede wszystkim przyjaciółką.

[/i]
[/b]
:chores-chopwood: :chores-laundry: :chores-mop:

No bo kto nazwie te czynności powyżej substytutem miłości ?
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże

Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Postautor: FreshEscape » czw cze 23, 2022 1:34 pm

[quote=Jaskolka post_id=670984 time=1655949022 user_id=10375]
kobieta dla mężczyzny staje się przede wszystkim przyjaciółką.
[/quote]

Osiem miesięcy mieszkałem i pracowałem z narzeczoną. Ciągle mi mówiła o przyjazni. Ale przez 8 miesięcy ani razu nie zrobiła zakupów, raz w życiu nie posprzatała mieszkania, nigdy nic nie ugotowała, nawet z praniem był problem. Wszystko robiłem JA ! Czy tak sie zachowuje przyjaciel ? Siedząc za granicą gdzie jest na prawde cięzko, wsparcie i wspólne obowiązki to podstawa. Jedynym jej hobby było osmieszanie mnie przed ludzi z pracy ze sie na to wszystko godze. Dzisiaj ona ma udane życie, a ja siedze na schizofrenia.evot.pl

Dla faceta kobieta musi chciec byc tez przyjacielem, a nie wyzywac swoje emocjonalne bujanie na facecie.

Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Postautor: Bright Angel » czw cze 23, 2022 1:53 pm

[quote=FreshEscape post_id=670989 time=1655980497 user_id=9943]
Dzisiaj ona ma udane życie...
[/quote]

Ona może tak, ale czy jej facet też????

Myślę, że z Tobą też miała udane :)
[i][b][color=#FF4000]Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.[/color][/i][/b]

Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Postautor: FreshEscape » czw cze 23, 2022 2:21 pm

O to własnie bright chodzi. Dla wielu ludzi związek jest walką o panowanie i nic nie robienie. I ktoś ma bardziej gówno studia i mieszkał w akademiku tym gorzej. Z pewnymi ludzmi lepiej nie wchodzić w żadne relacje. Ale wtedy, mimo ze byłem kierownikiem firmy. Moja wiedza psychologiczno-psychiatryczna nie odróżniała psychiatry od psychologa. Dopiero kilka miesiecy rozmów z zagranicznym psychologiem nauczyła mnie żeby nie nieść z innytch krzyża i poświecac sie czy to w domu czy to w pracy. A zwłaszcza zeby nie zamykać się w sobie tylko patrząc prosto w oczy mówić takim ludziom że ich wartość jest wyrażona w ilości worka karmy dla psów które z ich kośći i mięsni da się zrobić...

Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Postautor: Bright Angel » czw cze 23, 2022 3:30 pm

[quote=FreshEscape post_id=670993 time=1655983298 user_id=9943]
A zwłaszcza zeby nie zamykać się w sobie tylko patrząc prosto w oczy mówić takim ludziom że ich wartość jest wyrażona w ilości worka karmy dla psów które z ich kośći i mięsni da się zrobić...
[/quote]

Z tym się nie zgodzę zupełnie. [b]Twoja prawdziwa wartość jest taka, jak traktujesz innych ludzi. [/b]

Upadlać ludzi to nie jest rozwiązanie, jak nie chcesz się dla nich poświęcać. [b]Upadlając innych, niszczysz siebie tak naprawdę. [/b]

Miłuj bliźniego swego, jak siebie samego. To jest święta prawda. Czy chciałbyś, aby ktoś Cię tak upadlał?

Twoje dziewczyna wykorzystywała Cię i nabijała się z Ciebie i co? Myślisz, że ludzie traktowali ją z szacunkiem? Że uważali ją za wartościowego człowieka, czy kobietę?

A to, że Ty poświęcałeś się tak dla kobiety, myślisz, że jakaś kobieta odrzuciła by Cię z tego powodu? Czy wręcz przeciwnie?

Awatar użytkownika
Jaskolka
zaufany użytkownik

Postautor: Jaskolka » czw cze 23, 2022 3:53 pm

[quote=FreshEscape post_id=670989 time=1655980497 user_id=9943]
[quote=Jaskolka post_id=670984 time=1655949022 user_id=10375]
kobieta dla mężczyzny staje się przede wszystkim przyjaciółką.
[/quote]

Osiem miesięcy mieszkałem i pracowałem z narzeczoną. Ciągle mi mówiła o przyjazni. .
[/quote]

@FreshEspace wyjątek potwierdza tylko regułę . To co opisujesz nie było ani miłością ani przyjaźnią z jej strony. To była zależność podejrzewam Twoja od niej. Ale nie będę się wymądrzać, bo wiem jak to z miłością jest. Człowiek jest w stanie wiele znieść w poszukiwaniu miłości.

Ja jestem sama bo mam konkretne oczekiwania wobec faceta. Nie mam na myśli królewicza, tylko partnera i zero przygód. Trzy razy zakochałam się tak że góry bym przeniosła dla niego. Ale nie napotkałam w nich przyjaciela. Teraz kiedy nie tylko mogę dawać ale też potrzebuję tak konkretnie brać ( zdrowie) nie ma kandydata. Tak kocha mężczyzna w moim życiu.
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże

Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Postautor: FreshEscape » czw cze 23, 2022 4:52 pm

@bright wiesz co, ja juz to tyle lat przerabiałem... Głupszemu sie ustępuje itd... To jest czysty komunizm. Jak sam o siebie nie zadbasz to nikt o ciebie nie zadba. Jak sam sobie nie wyrobisz marki w każdej sytuacji zyciowej to będziesz wykorzystywany. Ja w taki komunistyczny sposób byłem wychowywany od dziecka. Jak ktoś mnie kopnie-moja wina. Jak ktoś na mnie napluje-moja wina. Jak ktoś mnie zeklnie to ja powinienem sie wstydzic. Tylko zachodnia terapia leczy z takiego gnoju.

Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Postautor: Bright Angel » czw cze 23, 2022 8:49 pm

Miałem kolegę, który zachorował po 30-stce. Miał już ułożone życie, pracę, dziewczynę etc. Zachorował i wszystko stracił. Nie mógł się z tym pogodzić, nie dało się z nim normalnie porozmawiać. Ciągle wracał do tego, co miał, i że to stracił. Niedawno popełnił samobójstwo.

Ale Ci, co zachorowali w młodości mają bardziej przerąbane, nie zaznali w ogóle normalnego życia.

FreshEscape, byłeś bardzo rozgoryczony, że zachorowałeś. Ty pomagałeś, ustępowałeś i zachorowałeś, straciłeś normalne życie, a Ci którym pomagałeś, ustępowałeś są zdrowi i mają normlane życie. Ale to nie jest tak, że zachorowałeś, bo pomagałeś, ustępowałeś.

A oni są zdrowi, bo to dostawali.
Ostatnio zmieniony czw cze 23, 2022 11:20 pm przez Bright Angel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Postautor: FreshEscape » czw cze 23, 2022 9:08 pm

@bright Jeżeli ktoś to będzie kiedyś czytał. To nigdy nie planuje popełnienia samobójstwa. Co było a nie jest, nie pisze sie w rejestr ;) Tak tylko o tym wspomniałem żeby się lepeiej poznać...

Wróć do „szukam znajomości”